Napsat recenzi

Katastrofa? Ale kdeže...

Recenze hotelu Strofades Beach Hotel *** (Řecko - Zakynthos - Tsilivi)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 4 786x
Recenze se líbila: 512 čtenářům
Fotografie: 4
Videa: 0
Komentáře: 0
  • pohled z balkonu na moře (to ujde, ne? :) pohled z balkonu na moře (to ujde, ne? :)
  • pohled od moře na hotel (resp. z plážového baru) pohled od moře na hotel (resp. z plážového baru)
  • pohled za sebe cca ve třetině cesty do města (na konci za tou  zatáčkou je teprve minisupermarket Alex) pohled za sebe cca ve třetině cesty do města (na konci za tou zatáčkou je teprve minisupermarket Alex)
  • je libo hotel Strofades? :)) je libo hotel Strofades? :))

Jelikož je recenze článek ryze subjektivní, na úvod předesílám pouze to, že píši jakožto člověk nezvyklý na opravdu luxusní hotely (na ty nemám), ale na druhou stranu dost pohodlný na to, aby mu stačila kdejaká "špína". Od hotelů většinou očekávám úroveň dle ceny a hvězdiček a v tomto ohledu mě hotel nezklamal.

Ubytování  průměrně (3,6/5)

Byli jsme ubytovaní v podkrovním, poměrně prostorném pokoji, napůl s výhledem na moře (naproti balkonu jsme koukali na jiné balkony, ale pro pěkný výhled na moře stačilo udělat vlevo bok). Postele měly železnou konstrukci, ale rozhodně se nedá říct, že by se na nich spalo jako na prkně (jak jsem někde četla v jiné recenzi, než jsem tam odletěla). Souhlasit s těmi negativními recenzemi mohu v tom, že řada šuplíků šla špatně otevřít - v rámci jakéhosi uměleckého záměru hotel využívá "dříve vyrobený", bíle nalakovaný nábytek, který už má zjevně svá nejlepší léta za sebou. Skříň nebyla příliš velká, veškeré vybavení dvou osob by se do ní vešlo s obtížemi (já si však část oblečení nechala v kufru, tak mi to ani moc nevadilo). Jinak jsme asi též špatně pochopili umělecký záměr č. 2, tentokrát v případě umyvadla. To na první pohled působilo jako neumyté od předchozího oplachování bot od písku. Ale jak jsme zjistili posléze, takhle to bylo opravdu schválně. Co mi na koupelně vadilo bylo to, že tam sice byla připravená dvě mejdlíčka, ale už žádná mystička či jiný držák pro ně - a nechávat je uklouzané na skleněném stole po použití „jen tak“ bylo dost na pytel. Závěsy na dvou oknech z nějakého zvláštního důvodu nešly odsunout, ale závěs u balkonu naštěstí ano. Ocenila jsem, že v koupelně byl fén, v pokoji pak byla dále klimatizace (zadarmo, ale nevím, jak je to v sezóně), televize, malá lednička, dvě skleničky, hrnečky a varná konvice. Jinak za celou dobu pobytu jsme se nesetkali s ničím natolik závažným, aby nás to donutilo říkat si o jiný pokoj. Úklid každý den, cca obden výměna ručníků a pokojské zjevně bavilo skládat každý den mou noční košilku do kreativních tvarů. :)

Strava a stravování  průměrně (3,7/5)

V tomto ohledu jsem se na základě jiných recenzí opravdu připravovala na nejhorší, ale nakonec jsem byla spíše příjemně překvapená. Dokonce mi ta jídelna nepřipadala ani tak malá, jak jsem původně očekávala. Je pravda, že hned první den jsme museli chvíli čekat, než nás tam pustili (dveře byly blokované a vstup hlídala jakási provozní), dle jejich tvrzení z důvodu, že již byla naplněna kapacita 100 lidí a více by se jich tam nevešlo). Ale víckrát už jsme se s tím nesetkali a to jsme pokaždé chodili v různý čas. Jídlo doplňovali i v pokročilou dobu (byli jsme tam např. i cca půl hodiny před zavřením), alespoň to hlavní a teplé (melouny už pak třeba ne). Tak nějak standardně našel člověk v nabídce kuřecí (především křidýlka), vepřové, rybí maso, těstoviny, saláty, plus nějakou „specialitu“ (např. škeble, gyros). Svým způsobem se nabídka opakovala, ale na druhou stranu to nebylo nikdy úplně totéž – často bylo obměňováno např. koření. Na můj vkus bylo zeleniny a ovoce vždy celkem dosti – nikoli pouze melouny, jak někdo někde psal, ale často i pomeranče, jablka, občas kiwi, banány, dále pak olivy, rajčata, papriky, okurky, tepelně upravený lilek, cuketa… Čeho však bylo zjevně málo, byly dezerty a moučníky. Většinou jen nějaká buchta, zmrzlina, puding a jakýsi čokoládový krém. Nám to ale konečně nevadilo, protože už tak jsme byli dost přejedení hlavního jídla – nedá se říct, že bychom si jednou opravdu z ničeho nic nevybrali. Dle našeho názoru vařili chutně. K pití si mohl člověk vybrat mezi třemi džusy (snad jen jednou chutnaly trochu naředěně, ale jinak nikoli), vodou, pivem, vínem, k snídani pak bylo též kafe, mlíko a čaj. Příliš dobrá nebyla podle nás bramborová kaše, míchaná vajíčka a „plavající“ volská oka (někdy byla jen ta, jindy ta klasická a potřetí si mohl člověk vybrat; ta co nijak „neplavala“ byla dobrá, ale ta na jakémsi oleji či másle chutnala tak nějak kysele… a zjevně to nebyl jen náš dojem, protože ta plavající tam zůstávala o mnoho déle, než ta neplavající).

Jinak z jídelny bylo celkem pěkně vidět na moře, trochu nepříjemně se občas houpala dřevěná podlaha pod dusotem kolemjdoucích strávníků, oknem občas přiletěl nějaký návštěvník – semtam brabčák či třeba vážka. K večeři nám tam standardně chyběly papírové ubrousky – to používali zásadně látkové. Celkově shrnuto – vylepšit se jistě dá ještě ledacos, ale žádné extra zklamání.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,7/5)

Personál byl ochotný a usměvavý tak nějak střídavě. Barmana jsme se jednou na něco anglicky zeptali a on na to odpověděl „da da“ – tak jsme mu řekli, že nejsme z Ruska, ale z Čech a od té doby nám přišlo, že v ochotnosti jaksi „polevil“. Nabyli jsme celkově dojmu, že něco pravdy na tom bude, že tam mají raději Poláky a Rusy (těch tam bylo jak mraky), i přesto, že ti tam dělají větší bordel. K hotelovému vybavení patřil bazén se sladkou vodou, dva bary (funkčnější byl ten u bazénu) a jakési menší hřiště pro děti za barem. U baru u bazénu se člověk mohl samoobsloužit limonádami nebo vodou, přímo na baru si pak dát kafe, pivo, víno (a možná jiný alkohol) a dokonce několik koktejlů – ty sice nebyly tak dobré, jako v baru u pláže s názvem „Mojito“, ale byly kupodivu též all inclusive. Na baru člověk našel i svačiny (podle vzhledu většinou něco, co bylo i k snídani), ale ty jsme nevyužívali, stejně jako např. wi-fi. Animační programy se nevedly, když do toho nepočítám hlasitou hudbu linoucí se každý den z baru cca do jedné do rána a jeden „řecký večer“, který byl poměrně příjemným zpestřením. Poslouchat na živo zpívané a hrané typické řecké písně a koukat přitom na moře při západu slunce bylo fajn (ačkoli nám chvílemi přišlo, že některé „kousky“ by se více vyjímaly někde u mešit).

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Co se pláže týče, katalog nelhal. Byla opravdu pár kroků od hotelu. Jen by bylo bývalo příjemnější, kdyby hotel vlastnil nějaká lehátka a pronajímal je kupříkladu na celý týden za zvýhodněnou cenu – takhle bylo nutné si lehátka pronajímat minimálně za 6 euro na den nebo se bez nich obejít. Vyloženého klidu si na pláži člověk až tolik neužil vzhledem k hlasité muzice pro změnu z plážových barů, neustálým nabídkám masáží a cetek, odpoledne se pak vyrojila vždy hromada „pinkálistů“. Moře bylo po ránu ještě celkem chladné, ale pak se to vylepšilo. Voda krásná, čistá, břeh pouze jeden den trochu zanesený, ale jinak byla pláž udržovaná. Moře bylo povětšinou klidné a bez větších vln, ale o to víc si pak mohl člověk užít potápění a pozorovat rybičky. Boty do vody ani moc nutné nebyly – ježci a kameny byly až vzadu na hloubce.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Tak tady katalog lhal a to pořádně. Klidně i napíšu který – na léto 2014 od CK ******. Prý centrum Tsilivi s obchody, restauracemi a bary 300 metrů od hotelu. Pche - nejspíš jim tam omylem „vypadla“ jedna nula, pak bych tomu věřila. Jenom nějakých 200 metrů od hotelu byl jeden maličký supermarket s názvem Alex, přičemž do centra se člověk musel ještě slušný kousek projít vedle hlavní silnice a nebo přímo po silnici a vyhýbat se autům. Nám to z hotelu do centra trvalo nepříliš chvatným krokem 25 – 30 minut, čemuž neříkáme zrovna „kousek“ (už jsme totiž zažili i jiné „kousky“, které tomuto označení mnohem víc odpovídaly). Z tohoto důvodu jsme využili i celkem oblíbenou místní atrakci a svezli se na zpáteční cestě koňmo (kočárem či bryčkou), což stálo 10 euro. Jak jsem ale zjistila, není dobrý nápad jezdit sólo, pokud ženská vyloženě nehledá "dobrodružství" – jeden den jsem se takhle naivně "v dobré víře" svezla (nikomu dalšímu se zrovna do města nechtělo) a „šofér“ byl velice otravný a dotěrný.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Na tuto dovolenou mám hezké vzpomínky (až na vlezlého Řeka). Moc pěkný byl např. výlet za Carretami (to ale všeho všudy tři lodě naháněly jednu chudinku želvu) a moc fajn bylo s tím spojené koupání u jeskyň a v nich. Hotel žádný vyložený luxus, ale ani žádná hrůza – za mě spokojenost.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 48
z 61 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Zakynthos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání