Napsat recenzi

Spokojená dovolená

Recenze hotelu Poseidon Beach Hotel *** (Řecko - Zakynthos - Laganas)

Hodnocení:
průměrně: 3,9/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2017
Přečteno: 672x
Recenze se líbila: 295 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel Poseidon se skládá z několika částí. Jedná se o starší komplex a novou přístavbu, která se nachází přes silnici. Jedná se o tříhvězdičkový hotel, ale na řecké poměry bych hodnotila o něco lépe. Dovolená vhodná pro rodiny s dětmi, seniory i páry. Celkově za cenu, za kterou jsme zájezd kupovali dva dny před odletem skvělá dovolená. Moře kolem průměrné, ale na Zakynthosu je mnoho pláží, které stojí za to shlednout. Skvěle hodnotím možnost setkat se s místními karetami v moři tváří v tvář - jedná se o nezapomenutelný zážitek. Opět všude hodně plastů, nepořádek v místech "nikoho", který dělají nejspíše mladí turisté z Anglie, kteří jezdi do oblasti Laganas za zábavou. Hotel čistý, personál ochotný, usmívající se, dobré jídlo, bazény čisté. Osazenstvo tvoří češi, poláci, angličané a část rusů.

Ubytování  průměrně (3,5/5)

Měli jsme zaplacen pokoj s bočním výhledem na moře, ale dostali jsme pokoj v nové přístavbě. Převážně tam ubytovávali čechy a poláky, dále angličany bez dětí ve středním věku. Přístavba je nová, prý rok otevřená. Vše čisté, nové matrace v celém hotelu - pružinové, vysoké, čisté (palec třikrát nahoru), lednice, toaletní stolek, dva noční stolky. Vybavení dostačující, nic nám nechybělo. Na balkónu dvě židle a stůl, malý sušáček na plavky nebo ručník, ale pro tři lidi málo. Koupelna sice nová, ale nepraktická, sprchový kout už ošuntělý od tvrdé vody, ještě nebyly strhnuty ani plastové nálepky po instalaci :D Ale asi nejlepší pokoj, co jsem v Řecku zažila. Nakonec jsme byli rádi, že jsme v přístavbě, starší zástavba je mnohem menší, náš pokoj byl prostorný. Jedinou nevýhodou byl bariérový vstup do objektu, ačkoli celý starší komplex je bezbariérový, nový má cca deset schodů - toto je sice málo, ale s unaveným dítětem v kočáru je to zbytečná komplikace (mohli na to už myslet dopředu). Ke konci pobytu nám začali vrtat v přízemí díry na klimatizaci, byl to docela nepříjemný hluk, toto jsme řešili nakonec i na recepci, nakonec v 22,00 přestali...

Strava a stravování  průměrně (4,4/5)

Nejsme nároční, pochutnali jsme si, jídla dostatek, vždy se dalo vybrat. Ráno místní jogurty, ovoce, různé mussli, marmelády, anglické snídaně...nevalná kvalita uzenin a tvrdých sýrů (typ udělán z margarínu). Míchají vejce na přání, takové ty anglické speciality typu fazole, párky, kukuřice. Vejce na všechny způsoby. Nají se dospělý i děti. Mléko teplé i studené. Obědy slabší než večeře, ale vždy je z čeho si vybrat, nejlepší byly místní zapečené lilky, cukety, rajčata. Maso různé, pořád v podstatě stejné chutě, mimo masa mletá, která vybočují z průměru. Přílohy brambory, hranolky, rýže (taková ta rádoby parbolied), těstoviny různých tvarů. Omáčky bílá a červená. Skvělé tzaziky, čerstvá zelenina. Ze zbytků ze snídaně dělají pak sendviče, které jsou k dispozici v lednici u bazénu (jsou dobré). Zmrzlina hodně namražená, místy se nedala nabrat, ale nevadilo, pro děti dostačující :D Nápoje jsou další epizoda, takže teď k nim: pivo - skoro jako birell, dá se pít celý den a člověk to bere jako takový osvěžující nápoj. Víno - nepitelné, ale lidi si dávají docela dost. Na české poměry bych řekla, že je to nejlevnější víno z marketu. Podávají se tam bílé, červené a růžové, ale pitelné asi pouze s kolou, kdo jste vinaři, raději si kupte místní Verdeu za 4,20 E v nejbližším marketu. Míchané drinky přeslazené, ale kopou. Mají něco jako metaxu, vodku, pak místní ouzo a ještě takovou jejich pálenku (tu doporučuji jako desinfekci :D). Dá se vybrat. Nealko nevalné kvality, pro děti jsme mixovali v poměru 1:5, jak to bylo vše sladké - barva byla však stále zachována i v této koncentraci. Džus nikdy nebyl, pouze přeslazené koncentráty, soda, voda bez bublin - ale opět, dá se s tím něco vymyslet. Co nám však vadilo nejvíc byly plastové kelímky, ve kterých se nápoje podávají, pivo v 0,2 působí vtipně a navíc toho odpadu....při údajné kapacitě 800 lidí....

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Personál ochotný, tváří se na lidi vesele, ale asi je to takový nacvičený úsměv :) Pan šéf je sympaťák, vše hlídá, podřízení kmitají, nikdo neremcá. Úklid každý den, ale wc čistili pouze první den, to tam byl nápis desinfekce, jinak jsem si nevšimla. Sprchový kout a umyvadla každý den, podlahu zametají a vytírají také každý den. Měli jsme skvělou paní uklízečku, milá, komunikativní, usměvavá. Ručníky mění také každý den, stačí je dát do umyvadla, wc papír také vynašení denně. Výlety jsme si zařizovali sami. Animační programy pro dospělé hodně průměrné (bingo, něco jako miss hotelu v pánském podání...:D, fakír show se opakuje vždy tuším v neděli). Dětský klub lepší, opravovali ho před otevřením, super pískoviště a průlezky na noční blbnutí dětí, uzaviratelné, tudíž děti nikde neprchají. Bazény čisté, dětské brouzdaliště malé ale dostačující.

Jako krok zpět hodnotíme wi-fi za cca 600 Kč/pobyt. Očekávali bychom alespon free wifi v recepci bez poplatku.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Jako první hodnotím super moře pro děti :) Moře na hotelové pláži pěkné, ale jsou hezčí na celém ostrově, stojí zato se projet a podívat se. Pláž čistá, snaží se uklízet, ale turisté hážou nedopalky, do písku...někdy je možno vylovit igelit, kelímky, brčka...lehátka za poplatek, nevyužívali jsme, na zahradě jsou zadarmo. Vodní sporty pouze šlapátka a motorové čluny, v laganas a kalamaki je toto zakázáno kvůli želvám, ale někteří turisté si půjčí člun a zajíždějí až na místa, kde se jezdit nemá...Přímo na pláži si lze domluvit výlet za želvami, podívat se do jeskyní, ceny se pohybují od 10-20E na osobu, záleží na tom, kde koupíte.

V kontextu ochrany místních želv a bordelu, který je všude kolem viditelný nechápu, co řekové dělají pro odpadové hospodářství, v plastech se utopí...Podvodní život strohý, písek skýtá akorát podívanou na pár ryb, hvězdice, v dopoledních hodinách je možno spatřit želvy. Doporučuji :)) Na šnorcholování ideální místa u Modrých jeskyní.

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

Do centra hezká procházka, asi deset minut cesty hned bary, diskotéky, všude kolem obchody, restaurace, hned vedle hotelu jeden super a "hypermarket", několik levnějších se nachází po pravé straně hotelu...vedle supermarketu místní taverna, jsou tam klasické řecké večery. Pak vedle na zahradě jednou za týden diskotéky v bílém, ale celé to trvá asi do 11 hodin večer, takže žádná hrůza. Laganas je vyloženě diskotéková lokalita, která v kontextu s ohroženými želvami působí až komicky (pro nás spíše smutně). Kalamaki klidnější, ale vše je tak nějak daleko.

Celkový dojem  průměrně (3,9/5)

Za nás spokojenost, doporučila bych kamarádům a známým. Klidně bych jela zase.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 17
z 22 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Zakynthos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání