Napsat recenzi

Pohodová dovolená s drobnými výhradami

Recenze hotelu Doreta Beach Resort & Spa **** (Řecko - Rhodos - Theologos)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: září 2014
Přečteno: 684x
Recenze se líbila: 404 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Nejsme z těch, kteří jedou na dovolenou a hledají na všem jen chyby, ale po přečtení zdejších negativních recenzí jsem se dovolené v Doretě začínala děsit, takže jsme jeli vybavení vším možným - od repelentu proti švábům až po hromadu vlastních ručníků.

Nepotřebovali jsme ani jedno a nakonec to byla pohodová dovolená.

Ubytování  průměrně (3,9/5)

Pokoje jsou loterie. Pokud se vám poštěstí být ubytováni v některém z vyšších pater, kde jsou pokoje zrekonstruované, máte vyhráno.

My byli ve třetím patře a byli jsme spokojení. Postele byly na můj vkus dost tvrdé a když se uvolnila dřevěná zarážka, nekřesťansky vrzaly. Zarážku jsme zaklapli zpátky a byl klid. Na balkóně byl stolek a židle, navíc bych rozhodně ocenila sušák na prádlo, ten mi tam opravdu chyběl. Trochu málo úložného prostoru - jedna skříň se třemi šuplíky, jednou policí a pár ramínky na šaty naší čtyřčlenné rodině stačila jen tak tak. Koupelna byl pěkná - sprchový kout, vana, umyvadlo, záchod, fén (který víc hučel než fučel), spousta ručníků.

Klimatizace krásně klimatizovala, jen jste nesměli zapomenout nechat pootevřený balkón - v tom případě se vypnula.

Trochu nešikovné je, že dostanete jen jednu kartu pro odemykání pokoje, kterou pak vložíte do slotu, abyste zapnuli elektřinu. Když odejdete, elektřina se po chvíli vypne, takže si ani nenabijete telefon, pokud v pokoji nejste.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Strava byla o dost slabší, než co jsme zažili v jiném čtyřhvězdičkovém hotelu.

Nejlepší byly asi snídaně - výběr byl pěkný, jídla se sice příliš neobměňovala, ale vždycky jste si mohli vybrat něco jiného než včera.

Obědy a večeře byly horší, často se opakovalo totéž. Pro děti nic moc - naši kluci byli celý týden na hranolcích (s kečupem), špagetách (pro změnu s kečupem) a palačinkách (bez kečupu).

Pro dospělé byl výběr zajímavější, mohli jste zkusit ryby, mušle nebo místní speciality, různé druhy zeleniny, luštěnin, ovoce.

Velice mě zklamal sladký bar - když jsme byli v Bulharsku, dortíky a zákusky byly vpravdě umělecká díla, každá porce byla zvlášť ukrojená a nazdobená. Tady jsme dostali na pult celý dort/pudink/želé a k tomu lopatičku a poraďte si. Dospělí si celkem poradí, ale děti spíš ne. Takže na finále bylo z pěkného dortu cosi neidentifikovatelného rozrýpaného, na co ani nemáte chuť. Zákusky byly vesměs na jedno brdo - něco upečeného a v/na tom krém.

Chuťově nemám výhrad a velice musím pochválit výborné želé a spousty melounů a pomerančů.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,8/5)

Personál musím pochválit od šéfa restaurace až po poslední uklízečku. Na recepci uměli několik světových jazyků, takže se bez problémů domluvíte, v restauraci byli rychlí a přátelští a rádi vám s čímkoli pomohli.

Poslední den jsme se museli vystěhovat do 12:00 hodin, ale když jsme poprosili o náhradní pokoj, abychom dali malého syna po obědě vyspat před nočním letem domů, vyšli nám vstříc. (díky tomu víme, jak vypadají nezrekonstruované pokoje a opravdu to není žádná hitparáda).

Animační tým velice milý a zároveň neotravný, což oceňuji. K jejich aktivitám se můžete připojit, ale nikdo vás nenutí.

Jediné, co mě na tomto hotelu OPRAVDU štvalo byla WiFi. Sice byla na recepci zdarma, ale byla neustále přetížená a nedalo se na ni dostat - za celý týden se nám to podařilo možná třikrát, ne déle než na pět minut a velmi omezeně.

Pláž a moře  průměrně (3,3/5)

Pláž byla kámen úrazu.

Byla pěkná, dostatečně velká, ale hodně kamenitá a větrná, takže jsou slušné vlny. Měli jsme sice boty do vody, ale když vám velká vlna podrazí nohy, boty vám nepomůžou. Tudíž nic pro malé děti.

Na druhou stranu, se starším synem jsme se skvěle vyřádili ve vlnách. 18km před sebou máte v oparu Turecko, na levé straně továrnu s kouřícím komínem (ale nikdy nefouká směrem od ní, takže o ní nevíte, pokud vám náhodou nezhyzdí nějakou fotku), na pravé straně školu kitingu - často se tam prohání i dvacítka kiterů, což je docela pěkný pohled.

Bazény jsou pěkné, čisté, s průzračnou vodou, ale bohužel také velmi chlorovanou, takže pokud jedete k moři s nadějí, že se vám zlepší ekzém, po pár vykoupáních v bazénu budete potřebovat kortikoidy.

Lehátka na pláži i u bazénu jsou zdarma, ale taky velmi brzy zabraná. K těm nejlepším vypolstrovaným se nedostanete, ty mají obšancované Rusi už snad od noci. (Mimochodem Rusů je tam fakt hodně a občas se chovají docela neurvale - například kradou lehátka :o)...) Ale těch ostatních lehátek je docela dost. Můj muž chodil ráno kolem osmé a vždycky nějaká našel, na trávě jsme neleželi nikdy. Takže děsit se toho, že budete muset kvůli lehátkům vstávat v pět, skutečně nemusíte.

Pool bar byl téma mnoha stížností. Upřímně, litovala jsem ty dva ubožáky, kteří tam pracovali. Celý den bez přestávky lítali, aby uspokojili hordy drinkůchtivých lidí v různém stádiu opilosti a nasranosti. Opravdu Dream Job!. Raději jsem si pak chodila natočit pití o pár kroků dál. Částečně ze solidárnosti, částečně proto, že se mi nechtělo čekat.

Okolí hotelu  průměrně (3,1/5)

Kde nic, tu nic. Pár obchůdků a sem tam taverna. Ale zase je tu klid.

Hotel je 10 minut autobusem od letiště (ve vzletovém koridoru, takže nad vámi co 10 minut vzlétají letadla - za celý týden se nám ten pohled neomrzel), nějakých 9km od Údolí motýlů, takže tam krásně dojedete taxíkem a 20km od hlavního města Rhodos (hodina místním nepříliš klimatizovaným autobusem)

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Pětihvězdičkový hotel (jak se uvádí na recepci) to není ani náhodou, ale byla jsem v hodně tříhvězdičkových na to, abych viděla rozdíl. Se čtyřmi hvězdami, které uváděla cestovka, tedy mohu jen souhlasit.

Nejlepším kamarádům, kteří mají děti, bych tento hotel nedoporučila, ale bezdětným vlastně docela ano.

Nicméně, dovolená je hlavně o tom, s jakými lidmi tam jedete a jak si to užijete. Když jste pohodově naladění, těch pár nedokonalostí hodíte za hlavu a užijete si to tak jako my.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 29
z 47 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání