Napsat recenzi

Zklamání v hotelu Petit Palais

Recenze hotelu Mitsis Petit Palais Beach Hotel **** (Řecko - Rhodos - Rhodos město)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2015
Přečteno: 545x
Recenze se líbila: 339 čtenářům
Fotografie: 5
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Pohled do ulice z hotelového pokoje Pohled do ulice z hotelového pokoje
  • Hotelová recepce Hotelová recepce
  • Pláž u Egejského moře Pláž u Egejského moře
  • Hlavní pláž Hlavní pláž
  • Na pláži Na pláži

Dovolenou v tomto hotelu jsme si vybrali z důvodu jeho polohy poblíž centra hlavního města Rhodos. Byli jsme zde už potřetí a nikdy jsme neměli hotel, který by nám dokonale vyhovoval. Tentokrát jsme vsadili na cestovatelských serverech dobře hodnocený Petit Palais, ale byl to krok špatným směrem.

Ubytování  průměrně (3,6/5)

Jedna recenze tu tvrdí, že pokoje odpovídají standardu 4*. To platí možná tak v samotném Řecku, kde jsou nároky na hodnocení nižší. Podle mezinárodních měřítek by tento hotel dostal sotva 3* a to mu ještě fandím. Připlatili jsme si za lepší pokoj, což znamenalo „báječný“ výhled do zdi jako v jednom skeči Mr. Beana. Po reklamaci jsme po dvou dnech dostali o něco lepší pokoj s netěsnícím oknem, starou klimatizací a předpotopní TV. Televizor jsme nikdy nepustili, takže to nám moc nevadilo. Problémem je, že i když si připlatíte za lepší pokoj, nikdy skutečně dobrý pokoj nedostanete. Češi jsou tu hosty druhé kategorie a přednost mají Angličané, Němci nebo Švédové. Tuto skutečnost nám prozradila jedna pokojská celá šťastná, že manželka rozuměla její ruštině. Protože během našeho zájezdu tady bylo více Čechů, skutečně jsme si potvrdili, že všichni máme +/- podobné pokoje. Když dostanete moderní klimatizaci, plochou TV a funkční okno, počítejte s tím, že to bude v sedmém patře, kde je pekelné vedro, nebo někde na boční straně s výhledem do zdi. Jestliže donutíte personál změnit pokoj, budete řešit jiné problémy.

Každopádně, příplatek zde podle mě nemá smysl a jsou to vyhozené peníze.

Pokoje jsou však poměrně prostorné včetně slušné koupelny, trezoru za poplatek nebo lednice. Na internetové připojení na pokoji zapomeňte, stejně jako ve zbytku hotelu. Protože hotel není na pláži, výhled budete mít v tom lepším případě do rušné ulice nebo zahrady. Moře je vidět maximálně na horizontu. Dveře odemykáte obyčejným klíčem s magnetickým přívěskem na spuštění elektřiny. Doporučuji magnetický přívěšek sundat a nechat si běžet klimatizaci celý den, jinak ve vyšších patrech budete bydlet v sauně.

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Snídaně jsou velmi monotónní s minimem změn. Zaregistroval jsem pouze náhradu slaniny za palačinky, jinak je každý den totéž. Tři dny podávali zkažená míchaná vajíčka, která opravdu smrděla. Když jsem personál upozornil na tuto skutečnost, pouze celý tác promíchali a nechali jej dál k dispozici. Večeře byly pestřejší, ale výběr je velmi malý ve srovnání s tím, co nabízí skutečné 4* hotely. Navíc jsou švédské stoly strašně malé a přístupné jen z jedné strany: Musíte si vyčíhnout optimální dobu, kdy je v hotelové restauraci málo hostů, jinak budete neustále stát v nějaké frontě nebo čekat u grilu, než kuchař udělá pár kousků masa. U pizzy stála běžně fronta 20-30 lidí až k recepci. Celý systém uvádění hostů ke stolům je naprosto stupidní a zdržuje. Nemůžete přijít do restaurace a sednout si kde chcete. Nuceně čekáte u dveří, až si vás někdo všimne a zeptá se, pro kolik lidí chcete stůl. To znamenalo další fronty a další čekání.

Kvalita jídla (s výjimkou míchaných vajíček) byla slušná, byl jsem spokojen s výběrem zeleniny, ale to je tak vše. Propagační fotky hotelu ukazují nádherné zákusky, které však nikdy nebyly v nabídce, přestože nějaké dorty nebo zmrzliny k dispozici byly. Za nápoje se u večeře jako obvykle platí.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,2/5)

Hotel má k dispozici velmi malý bazén, ale to je neduh většiny městských hotelů. Animační programy jsou nepříliš zajímavé a jsou stavěny pro starší klientelu (hra na saxofon apod.). Paradoxně je však v tomto hotelu převaha mladých lidí zejména ze Švédska. „Zlatá“ švédská mládež vám ukáže, jak báječný vliv má moderní severská výchova na chování tamních dorostenců. Nemám problém s tím, když pařby trvají do 2-3h do rána, ale v tomhle hotelu začíná rachot v 7h večer a končí v 7h ráno. Nikdy jsme se tam nevyspali, protože nekonečný řev, kopání do dveří a běhání po chodbách byly na dennodenním pořádku. Toto je největší neduh hotelu a je to hlavní důvod, proč bych hotel nikomu ze svých přátel nedoporučil! Ani přes stížnosti mnoha hostů s tím personál nic neudělal. Jeden den dokonce přijela řecká policie, aby nad ránem zklidnila situaci, ale navečer vše vypuklo nanovo. Pokud budete mít smůlu jako my a v hotelu se objeví zájezd mladých ze severských států, budete mít v tomto směru zkaženou dovolenou. Jejich hlavním rysem chování je naprostá bezohlednost a nevysvětlíte jim nutnost zklidnit se ani přítomností malých dětí, které plakaly z nevyspání.

Internetové připojení je další varování, protože přestože dostanete zdarma heslo, na pokoji se nepřipojíte. V recepci to jde, ale síť je tak šíleně pomalá, že v podstatě nefunguje. Za 8 dnů jsme neměli štěstí ani jedenkrát. Dokonce jsme zaplatili 1€/h za využití hotelového počítače s pevnou linkou, ale internet nefungoval ani tam. Hotel nemá kapacitu na tak velké množství hostů, takže lepší je vyrazit do okolních restaurací, dát si pivko a vyřídit si maily tam, pokud už musíte pracovat i na dovolené.

Pokud jde o personál, je ochotný, přátelský, ale nepříliš schopný řešit problémy.

Pláž a moře  průměrně (3,2/5)

Rozlehlá písčito-kamenitá pláž nabízí dostatek vodních atrakcí. Můžete si vybrat mezi Středozemním nebo Egejským mořem. K oběma to budete mít stejně daleko, ale u Egejského moře budou velmi často vlny. Přesto tam občas nakoukněte. Na rozdíl od pláže u Středozemního moře bude tato poloprázdná a čistá. Hlavní pláž je totiž zavalená haldou špačků od cigaret, přestože jsem viděl kouřit snad jen dva lidi ze sta. Je neuvěřitelné, že tak malé procento lidí dokáže tak strašně moc zasvinit pláž o rozloze několika km. Na hlavní pláži počítejte také s hromadou různých prodejců. Asiaté vám budou nutit masáže, černoši nesmysly a laciné hodinky, místní Řekové pak občerstvení. Řekové jsou v pohodě. Pokud si je sami nepřivoláte, projdou jen kolem vás s hlasitým vyvoláváním své nabídky. Asiaté jsou otravní, protože přijdou klidně i několikrát za hodinu s nabídkou masáže. Nejhorší jsou černoši, protože ti vyloženě otravují a hlasitě řvou. Navíc jsme si všimli, že manipulují s cenami, takže radím ignorovat nebo odmítat. Vše koupíte daleko levněji hned za cestou u pláže v místních supermarketech.

Dvě lehátka včetně slunečníku stojí 10€/den, moře je čisté a nádherně teplé. Na Rhodosu určitě najdete mnohem hezčí pláže, např. ve Faliraki nebo Lindosu, ale ani tady nebudete litovat.

Okolí hotelu  průměrně (4,6/5)

Tohle byl hlavní důvod našeho návratu do hlavního města a také jediné velké plus, jinak bychom považovali letošní dovolenou za zkaženou. Rhodos je kouzelné město se spoustou pamětihodností a samozřejmě množstvím obchodů, skvělých barů a restaurací. Večerní procházky přístavem a po okolí si zamilujete, atmosféra starověkých hradeb je nezapomenutelná. Klidně zde můžete bloudit celé hodiny a pořád budete objevovat nová místa. Jestli se zajímáte o historii nebo rádi nakupujete, jste na správném místě. Přístup na okruh po hradbách je zcela zdarma, přičemž jejich velikost a systém obrany vyrazí dech.

Pokud by se vám město omrzelo, půjčte si auto a vyrazte na výlety po okolí. Řekové sice pravidla moc nedodržují, ale hustota dopravy je tady malá a parkovat lze prakticky kdekoliv. Zánovní VW Polo vyjde na 35€/den. V žádném případě nevyužívejte služeb delegátky CK! Ta vám bude bezostyšně tvrdit, že má nejlepší smluvní ceny, ale stejné VW Polo vám nabídne za 89€/den! Za takovou částku si už půjčíte klidně Porsche Boxer Cabrio. Stejně tak nevyužívejte nabídku výletů. Vše si daleko levněji zajistíte sami. Pokud ovládáte alespoň základy angličtiny, v pohodě se tady domluvíte a vše si užijete daleko více v pohodě a bez nutnosti objíždět v autobuse hotely, který sváží české turisty na výlet organizovaný CK.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Rhodos je nádherný ostrov a hlavní město je jeho pomyslnou korunou. Ale k ubytování si vyberte jiný hotel, protože Petit Palais nenabízí nic, co bych doporučil. Nás zmátlo vysoké pozitivní hodnocení na cestovatelských serverech a nedivil bych se, kdyby se potvrdilo podezření jednoho z kritiků, že hotel si je snad píše sám. Přežít se to tady dá, ale je to zdaleka ten nejhorší 4* hotel, v jakém jsme kdy byli a to jsme zcestovali už pořádný kus světa.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 3
z 5 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání