Napsat recenzi

Pevkos - Pefki studia Stella View

Recenze hotelu Stella View Studios *** (Řecko - Rhodos - Pefki)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: září 2012
Přečteno: 1 143x
Recenze se líbila: 539 čtenářům
Fotografie: 7
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Pevkos, hlavní pláž od parkoviště Pevkos, hlavní pláž od parkoviště
  • Studia Stella View, v pozadí v textu uvedená silnice s odbočkou dolů do Pevosu Studia Stella View, v pozadí v textu uvedená silnice s odbočkou dolů do Pevosu
  • Studia Stella View Studia Stella View
  • Studia Stella View Studia Stella View
  • Pevkos, hlavní pláž Pevkos, hlavní pláž
  • Pevkos, hlavní pláž Pevkos, hlavní pláž
  • Studia Stella View, pokoj Studia Stella View, pokoj

Relativně moderní ubytovací komplex se 27 pokoji, vlastním bazénem a krásným výhledem na celý Pevkos a moře. Bez stravování. Komplex stojí v docela prudkém kopci (to znamená hezký výhled), ale pod ním vede hlavní ostrovní silnice a nedaleko je i odbočka do dolní časti Pevkosu (to znamená, především v noci, občasný nepříjemný hluk). Pokud jsou zavřené dveře na lodžii, hluk není slyšet, ale znamená to mít zapnutou klimatizaci.

Je dobré si na pár dní půjčit auto, případně cestovat místní autobusovou linkou. Rhodos za to stojí.

Ubytování  průměrně (4,5/5)

Standardní, docela hezké dvoulůžkové pokoje s malou kuchyňskou linkou (jednodřez, elektrický dvouvařič, základní sada nádobí, menší lednička), s koupelnou (umyvadlo, záchod, menší vana se sprchou) a s lodžií (stolek se dvěma židlemi) a s krásným výhledem. Klimatizace (poplatek 7 euro za den), trezor (rovněž za poplatek). Dostatek el. osvětlení a zásuvek.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Bez stravování. U bazénu je poměrně velký bar, který vedle nápojů poskytuje i teplá jídla. Otevřeno je od 8 hod. do min. 23 hod. Dobrá wifi síť, počítač s internetem je přímo na baru (1 euro denně). Nápoje i jídla jsou velmi dobré kvality, ceny jsou poměrně vyšší (srovnatelné s tavernami dole v Pevkosu). Tento bar slouží rovněž jako recepce.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Personál, zejména správci (majitelé?) - manželský pár, který je celý den přítomen (zajišťují provoz baru a celého komlexu) je velmi milý a přátelský. Komunikace v angličtině není problém.

V komplexu je pěkný bazén s odděleným dětským brouzdalištěm. Má velice čistou vodu, která je osvěžující i ve velkých vedrech. K dispozici je dostatek lehátek a slunečníků (bez poplatku).

Denní úklid spočívá ve vynesení odpadků. Nezaznamenali jsme během 11 denního pobytu vytření či zametení místnosti. Výměna povlečení a ručníků proběhla 1x. Toaletní papír byl k dispozici.

Zaznamenali jsme tradiční problém s pomalým odtokem vody z vany (odpad ucpán pískem).

Pláž a moře  průměrně (3,5/5)

Hlavní pláž (Main beach) je poměrně dlouhá a úzká s dostatkem lehátek a slunečníků (slunečník + 2 lehátka 8 euro na den, vydává se stvrzenka). Je zde dostatek sprch a převlékacích kabin. Záchody (moderní) jsou pouze na hlavním parkovišti (bez poplatku), případně v přilehlých tavernách.

Pláž a vstup do moře je ze 70 % písečný, jinak oblázkový (místy v moři velké kameny). Mořské ježky a medůzy jsme nezaznamenali.

Moře je báječně čisté a průzračné, ideální pro plavání, šnorchování a potápění. Často jsou vidět malé rybičky. Moře samo je přes den docela proměnlivé - od naprostého klidu (jako rybník), přes menší vlnky až po docela slušné vlny. Nepříjemný silný vítr jsme nezaznamenali. Na celé pláži nefunguje žádný plavčík ani záchranný systém. Pláže jsou relativně čisté (až na občasné cigaretové nedopalky).

Teplota vody v první polovině září dosahovala až 29 stupňů a pod 26 neklesla.

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Hotel stojí v poměrně prudkém kopci. Na pláž je to cca 800 metrů. Cesta dolů není problémem, horší je cesta nahoru. Zejména na prudkém slunci je v závěrečné fázi - 200 m (velmi prudké stoupání) na asfaltové ulici vyloženě nepříjemná a vyčerpávající.

Těsně pod hotelem je obchod ("supermarket"), ke kterému patří i místní pekárna. Tento obchod po celý den a večer nabízí celý sortiment potravinářského i drogistickéhom zboží včetně čerstvých pekařských a cukrářských výrobků za relativně přijatelné ceny (nakupují zde i domácí Řekové). K dispozici je i velký sortiment chlazených nápojů. Vaří zde vynikající kávu (espreso) a pochopitelně i další druhy káv k přímé konzumaci nebo sebou. Před prodejnou jsou k dispozici stolky k sezení (možnost konzumace zakoupených potravin a nápojů). Poznávací znamení tohoto obchodu je taverna Tsambikos, která je v patře.

Ostatní obchody a taverny jsou dole v Pevkosu. Hlavní obchodní třída (Main street) je ve vzdálenosti cca 250 m.

Večerní hluk ani hudba není v komplexu slyšet, pouze občasný nepříjemný hluk ze silnice (viz výše).

Nedaleko Pevkosu (cca 5 km) se nachází půvabné a kouzelné historické městečko (v zimě vesnice) Lindos. Hlavní dominantou je na vysokém kopci Akropolis. Navečer je k dispozici spousta obchůdků a malých restaurací, taveren a barů. Úžasná atmosféra!!!

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Tento kompex je vhodný pro klienty, kterým nedělá problém relativně delší cesta k moři (zejména zpáteční cesta do kopce) a kteří preferují stolování (snídaně nebo oběd nebo večeři) na lodžii s krásným výhledem. Případně pro klienty, kteří preferují pobyt u bazénu a k moři či na procházky chodí jen občas.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 1
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání