Napsat recenzi

Klidný hotel s dobrým jídlem na krásném místě

Recenze hotelu Kolymbia Sun Family Resort *** (Řecko - Rhodos - Kolymbia)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: září 2015
Přečteno: 1 193x
Recenze se líbila: 527 čtenářům
Fotografie: 14
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Bugenvilie dělá příjemný stín nad pergolovu u baru u bazénu. Bugenvilie dělá příjemný stín nad pergolovu u baru u bazénu.
  • Bazének pro děti. Bazének pro děti.
  • Bazén se skluzavkou. Bazén se skluzavkou.
  • Hotel z venku v noci, bezbariérový vstup. Hotel z venku v noci, bezbariérový vstup.
  • Obědy venku, židličky pro malé děti. Obědy venku, židličky pro malé děti.
  • Pláž v zálivu u přístavu byla klidná, písčitá a pro maličké děti ideální. Též na plavání. Asi 4 - 5 min. od hotelu. Kočárkem jde zajet až do moře (je tam cesta přes písek z roštů). Pláž v zálivu u přístavu byla klidná, písčitá a pro maličké děti ideální. Též na plavání. Asi 4 - 5 min. od hotelu. Kočárkem jde zajet až do moře (je tam cesta přes písek z roštů).
  • Nejdelší kylimbijská pláž s kamínky a pískem, krásný výhled a malé vlnky, v moři kameny a mořské řasy, dceři to vadilo:( Kočárkem lze také zajet až na pláž, je tam cesta z prken. Na nejnižnější pláž v Kolymbii zajet nejde, tam jsou na konci schody. Nejdelší kylimbijská pláž s kamínky a pískem, krásný výhled a malé vlnky, v moři kameny a mořské řasy, dceři to vadilo:( Kočárkem lze také zajet až na pláž, je tam cesta z prken. Na nejnižnější pláž v Kolymbii zajet nejde, tam jsou na konci schody.
  • Všem, kdo na východní pobřeží Rhodu pojedou, doporučuji ranní východy slunce, chodila jsem skoro každý den. Všem, kdo na východní pobřeží Rhodu pojedou, doporučuji ranní východy slunce, chodila jsem skoro každý den.
  • Východ slunce nad Tureckým pobřežím, jedno ráno bylo pobřeží dokonce v mlze vidět. Východ slunce nad Tureckým pobřežím, jedno ráno bylo pobřeží dokonce v mlze vidět.
  • Kolymbijský přístav - odplouvají odtud lodě hlavně do Lindosu. Kolymbijský přístav - odplouvají odtud lodě hlavně do Lindosu.
  • Večerní ruch v eukalyptové aleji. Večerní ruch v eukalyptové aleji.
  • Písčitá pláž s malými kamínky - nejsevernější a nejdelší pláž u Kylimbie, asi 5-7 min od hotelu. Písčitá pláž s malými kamínky - nejsevernější a nejdelší pláž u Kylimbie, asi 5-7 min od hotelu.
  • Píseček ideální na stavby:) Píseček ideální na stavby:)
  • Kaplička nad přístavem - krásný výhled do dáli. Kaplička nad přístavem - krásný výhled do dáli.

Hotel je menší, to znamená, že je klidnější. Výtečně tam vaří, hotel je naprosto čistý, příjemný. Za nás doporučujeme, pojedeme ještě znovu. Odpovídá kategorii ***+

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Pokojíky jsou skromné a menší, ale nejeli jsme do hotelu, ale k moři. Byli jsme na pokoji 2 lůžka + 1 přistýlka + maličká postýlka (dostali jsme v hotelu i bez objednání automaticky zdarma). Parkovali jsme tam i kočárek a stísněným pocitem jsem netrpěla, ale nejsem v tomto směru náročná. Každý pokoj má pohodlný a prostorný balkon, kam se vejdou nafukovačky, sušící se prádlo a jsou tam 3 křesílka a stoleček na sušení prádla. Pokoj každý den uklizený, ustlaný, uklízečky milé a usměvavé, nikde ani zrnko písku. Koupelna byla normálně velká, možná jsme měli štěstí, ale měli jsme koupelnu i s vanou, místa dostatek:) Klimatizaci jsme měli i od 6. září zdarma. Trezor na pokoji, lednička, nábytek nebyl luxus z nejlepších hotelů, ale ani starý a oprejskaný, normál. TV funkční, chytali jsme ČT 24 se šumem:) Tak jsme věděli i předpověď počasí v praze po příletu.

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Stravování výborné, velký výběr a obměny, množství zeleninových salátů studených i teplých, každý den 2x ryba, k obědu kromě ryby vždy ještě jedno maso, k večeři vždy vepřové, hovězí, kuřecí a ryba, to bylo vždy, s obměnami. Všechno moc dobré, nejedla jsem tam nic špatného, co by mi nechutnalo. Kromě těchto obměn a řeckých jídel byly i stálice - hranolky, těstoviny, rýže, rajská omáčka, omáčka z mletého masa, zelenina, sýr a tzaziky. Většinou k obědu grilované maso, jednou pizza. Večery byly občas tematické, třeba mexický den, tortilly, kukuřice, ale bylo to jen pár jídel, ostatní byla klasika, podle mě ideál. Snídaně vždy na výběr ze všech druhů - křupinky, musli, slané, sladké, ovoce, dezerty, jogurt (mě tedy jejich nechutnal, měl divnou příchuť, jako by byl sojový). Čokoláda, káva, džusy... Snídaně byly každý den víceméně stejné. Čistota na 100%, číšníci rychlí a profesionální, ale bez úsměvu (a to jak večer u večeře, tak na baru přes den). Mě tam moc chutnalo, i manželovi. U baru je občerstvení samoobsluhou po celý den - sušenky, občas zákusky a slané (pizza, listové těsto plněné masem nebo zeleninou atp.), čepovat jde sodovka a voda kdykoliv samoobsluhou, ostatní na vyžádání.

Neustále u baru byla zmrzlina samoobsluhou, ale byla to nejhorší zmrzlina, co jsem kdy v životě jedla - něco jako granko rozpuštěné ve vodě a ztuhlé. Ale dětem to chutnalo, nechápu, že to tam jedli dospělí... Mě stačilo olíznout to, co kapalo dětem, ee...

Jinak jídlo během určené doby na obědy/večeře/snídaně obměňovali, občas se stalo, že něco bylo jen za začátku a nebo jen v půlce, ale výjimečně. Asi 30 minut před koncem snídaně už nebývalo kakao, ale to je problém těch, co pozdě vstanou:)

Obědy probíhaly venku, kde příjemně foukalo a dalo se tam jíst i v plavkách /suchých/.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,1/5)

Zaměstnanci mix (slovinka, rus, slováci, řekové...), všichni umí základní slova česky. Úklid pokoje na 100%, více v kategorii ubytování:) Uklízečky byly z personálu nejusměvavější. Číšníci se neusmáli vůbec, možná by se usmáli za spropitné, ale mě zájezd přišel dost drahý na to, abych za džus pro dítě dávala spropitné jen, aby se usmál, jinak jsme moc bar nevyužívali, večer na víno. Pití v baru takový průměr, nebyly to 100% happy day džusy, ale lepší jak v egyptě:) Vermut, víno vítečné. Pivo taky dobré. Káva řídká, espresso za 1 euro, dělali i frapé za poplatek a míchané koktejly (mochito atp.)

Animace spíš takové "neamerické", což nám nesmírně vyhovovalo (žádní hlasití animátoři do mikrofonu, hlasitá hudba, noční život). Animace probíhá formou výletů a dětského klubu. Animátorka Dáša ze Slovinska je perlou hotelu, vždy v dobré náladě, kontaktní a přátelská, ale nevtíravá, vždy má úsměv na tváři a i při nošení špinavého nádobí ze stolu jakoby tančí:) Z výletů doporučuji výlet na Tsambiku - vrchol. My jej nezvládli, byl první den pobytu, moc mě to mrzí. Určitě tam musím vyrazit jednou ještě znovu. Jednou v týdnu je řecký večer - tanec, to bylo super! Wifi je zdarma, vše OK, heslo je napsáno na nástěnce u recepce. Bazén je menší, pro velké plavce trochu malý (ale nejela jsem plavat do bazénu, ale do moře), pro normální plavce, kteří si dají pár temp na pohodu (neplavou sportovně, tzn. brýle a pod vodu), tak úplně dostačuje. Je čistý, hluboký, skluzavka i pro dospělé. Není vhodná pro maličké děti, je dost prudká:) Bazínek pro děti je super, hračky jsou tam částečně erární (spíš hračky na písek, ale hráli si s nimi i v bazénu). Co mne zklamalo je "dětské hřiště", zapomněla jsem ho vyfotit, ale je to jen jeden starý dřevěný kolotoč a stará houpací lavička (dvě lavičky proti sobě). Ani pískoviště, ani houpačka pro děti ani klouzačka, to si myslím, že by hotel měl ještě zapracovat. Pláže jsou vy Kylimbii 3 a každá je jiná, proto mě toto místo učarovalo. My jsme chodili na nejmenší plážičku v zálivu, od hotelu max. 5 minut, byla klidná, bez vln, písek jemný, bez kamenů, bez bot do vody, mělký tak akorát, pro malé děti bezpečné a pro nás dospělé cca po 15m hloubka na plavání. Pláže uklízené každý den, nikdy se nikde neválely odpadky atp. Lehátka různě, na malé plážičce set za 8 euro. My jsme si stínili kočárkem a deštníkem na něm a nikomu to nevadilo, jsou tam milí, nikoho nevyhodí, když si nezaplatí. U bazénu u hotelu lehátka zdarma, někdy bylo třeba je zabrat ráno. Záleží na složení hostů, zda jsou to ti, co tráví týden u bazénu a nebo spíš ti, co se tam jen večer a ráno smočí a lehátko tak nemají. Sprchy u bazénu OK a u moře byly také erární, používali jsme je, i když jsme neplatili za lehátka, nikdo to neřešil.

Ještě dodám, že hotel má bezbariérový přístup zpředu. Myslím, že bezbariérově bude zařízen, protože ke konci našeho pobytu tam byl na dovolené i vozíčkář z Čech, třeba sem sám napíše zkušenosti:)

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Pláže tam jsou 3 cca 5 - 7 minut od hotelu, no problem. Každá je jiná, jedna písčitá, pro děti super, bez vln, jedna s malými kamínky a jedna s většími kameny, v příboji je ale všude písek - hrady se dají stavět všude. Na plážích s kamínky jsou lepší boty do vody, na té maličké to třeba není.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Hotel je v centru, je tam mraky obchodů a sežene se tam vše potřebné - oblečení, boty do vody, plavky, krém na opalování, plenky, holítka...:) Nafukovačky, hračky, ... Hotel je hned vedle lékárny a za rohem je lékař. Asi minutu od hotelu je zastávka busu, prý nemusí jet na čas, my jeli do Rhodosu a jel 2x na čas. Jízda trochu akční (furt se mu pod kola pletly motorky), ale OK, Autobusy čisté, moderní a klimatizované. Do hlavního města to stojí asi 3,6 Eura na osobu, děti do 6 let zdarma. Od letiště to bylo asi taky 30 nebo 40 minut, cestou tam jsme do hodiny byli v posteli. Výlety nabízela naše CK fakultativní, ale nám přišly ceny hodně vysoké na náš rozpočet, tak jsme se zařídili po svém. MHD nás to vyšlo na 7 euro, výklad jsme si nastudovali dopředu, s CK by to vyšlo 30 euro. Výlet lodí na Lindos stojí cca 15 euro s místní lodí, na Symi se dá jet z hlavního města Rhodos, ale cenu jsme nezjišťovali.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Nám se v hotelu líbilo, ale možná nejsme úplně nejnáročnější turisté. Co jsme se tak bavili s Čechy a Slováky, tak se tam líbilo všem, všem jim chutnalo a jediné, co jim vadilo, byli sobečtí Češi, kteří si nandali 6 grilovaných mas na talíř do vrchu ve chvíli, kdy se na ně čekala fronta na 15 minut. Dělili to hlavně mladí a naštěstí jich tam bylo jen pár. Naopak mě mile překvapilo, že většina lidí si nandavala skromě a hlavně všechno pak snědla. V Egyptě mi vadilo vyhazování jídla jen proto, že je to all inclusive a můžu sežrat kolik chci. To mě tady nepřišlo.

Hotel skromnější, není to luxus, ale nemá to taky 5*

Nadchly nás místní pláže a moře, ale nikdy předtím jsme v Ŕecku nebyli, tak nemám srovnání třeba s Krétou. Rozhodně lepší jak Egypt, Chorvatsko a Černá Hora, a Itálie.

Limity hotel má, proto nedávám plný počet hvězdiček. Personál by mohl být vstřícnější (také jsem tam zažila jednoho arogantního číšníka, jak píše zde jedna recenzentka z letošního srpna), ostatní byli neutrální, profi, ale neusmáli se. Jeden byl milý. Možná by je rozesmálo dýško do džbánku:) A také by mohli zapracovat v servisu pro děti (pořádné skromné hřiště, jedna blbá klouzačka by stačila). U jídla si myslím, že opakování má své důvody, hodně lidí nejí nic spešl a chtějí klasiku, hodně lidí tam jedlo každý den hranolky nebo špagety, podle mě to je proto, že jsme konzervativní. Bylo tam půlka standart, co se opakoval a půlka novinky. Mě to přišlo vyvážené.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 39
z 51 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání