Napsat recenzi

Pohodový klidný hotel

Recenze hotelu Hotel Alfa *** (Řecko - Rhodos - Kolymbia)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2017
Přečteno: 340x
Recenze se líbila: 320 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Klidný pohodový menší hotel. Výborná obsluha v podání dvou krásných slovenských dievčat, které se usmívali a byli velmi ochotné a kreativní. Čeští animátoři pro děti, což je super. Dále výborné jídlo, v menší míře se opakující, ale denně vždy něco nového.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Hotel je dvoupodlažní a jedno patro jakoby pod úrovní země. Nás ubytovali ve druhém patře, tedy jedno patro výtahem ,nebo k bazénu seběhnout točité schody. Co se týká prostoru, tak ten byl akorát, manželská postel, a přistýlka pro kluka. Pokoj měl balkón, vcelku prostorný, ale nevím jak využít tohoto prostoru jinak, než na pověšení plavek :) Výhled na moře z celého hotelu není. Pokoj moderně zařízený, s TV, kterou jsme ani nezapnuli, je zde i lednička, tam byla hruškovice, takže alespoň to jsme využili. Koupelna sice menší, ale bylo to tou přistýlkou, vedle v pokoji byla koupelna jednou tak velká. Klasické WC a sprcha, šampóny, fén. Naštěstí zděná a závěs, takže pánové XXL bez obav, vejdete se. Klimatizace funkční, bezhlučná, za náš pobyt placená, ale hlavně že byla (v top sezóně zdarma). Nesmím zapomenout na úklid pokoje, napíšu to jedním slovem : perfektní ! Denně čistě povlečeno, uklizeno, čisté ručníky, toal. papír, věci srovnané.

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Jak jsem již uvedl, jídlo bylo opravdu dobré, základ stejný, denně hranolky (řekové je prý milují - nevím), ale ne připálené a vcelku výborné, asi jen jednou byla rýže, dále variace salátů, olivy jak černé tak zelené, okurky, rajčata, atd. A nesmím opomenout tzatziki, excelentní!!! Různé masa, speciality řecké kuchyně, většinou kuře, denně jinak upravené, dále jsme měli steaky vepřové, kuřecí, kuřecí roládu, kebab, grilované paličky a křidélka atd, denně byla i ryba a byla vždy velmi dobrá. Polévky výborné. Opravdu nám chutnalo (celkem 12 lidí), aby taky ne, když se vařilo ve čtyřhvězdičkovém hotelu Alfa Beach naproti a jídlo se jen převezlo :). Jako desert byli spíše než dorty takové pudingy a občas buchta, sem tam někdo z nás měl a nelitoval. To se týkalo obědů a večeří, Snídaně byli klasické, ale opakující se (co chcete stále vymýšlet, že?), párečky, vajíčka jak míchaná, tak volské oko, opečený chléb ve vajíčku. Salámy, sýry, med, nugeta, pro děti cornflakes, datle, melouny atd, prostě asi vše co k snídani má být.

Shrnutí : výběr velmi dobrý a určitě zde nezhubnete

Ke svačině žádný snack, ale sušenky ala Vánoční cukroví. Ke kafíčku byli dobré :)

Nápoje jsou samostatná kapitola, nápoje v tomto hotelu, to je jediná tragédie. Prakticky sodovka chutnala jako sodovka.....rum, whisky, gin velmi špatné - nepitelné samostatně, ouzo a brendy jakž takž, coca cola, sprite, 7up z prášku a rovněž nepitelné samostatně. Míchané se to dalo pít ale stejně..... míchané nápoje z nápojového lístku na baru : vše sladké, chuť nepřipomínající námi oblíbených koktejlů alá gin s tonicem, cola rum atd....Já pil Ouzo a Bitter, něco jako campari a to se dalo, samotné či se sodou. Dále jsem pil co mi namíchala slečna Lucie, výborné, pitelné, ne sladké, skvělé. Samostatná kapitola je pivo zn. Margus, nebo Magnus, již nevím, vyloženě průšvih, na začátku chuť piva, které se následně změnila v něco jako klokaní moč. Nápojové shrnutí : když máte žízeň je vše dobré a když je to zadarmo..... že čecháčci :)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,1/5)

Vybavení pokoje jsem popsal, k vybavení hotelu nevím co bych napsal, dá se říci, že se jedná o starší hotel, který by potřeboval novou fasádu. Ani nevím zda je zde fitko (fitness), sauna atd. Kvůli tomu jsme nepřijeli. Jedná se o tříhvězdu která si na nic nehraje, obyčejná recepce, jídelna, zázemí hotelu. Je zde však útulno, hlavně čisto, všude blízko, prostě fajn hotel. Recepční a veškerý personál je v pohodě, dokonce se tu objevuje majitel který všechny zdraví a mne dokonce jmenovitě, opravdu nevím proč. Vyzvedl bych duo slovenských dievčat, já mít hospodu, tak je beru. Duo Lucie a Kristínka je TOP co zde je, usměvavé, ochotné, příjemné.

Velmi příjemné je i to, že je zde zázemí pro děti v češtině v podobě dvou českých animátorů. Prostě jsme sem zahodili dítě (sám chtěl :) ) a měli jsme klid, žena na grilovačku u bazénu a já na testování drinků. Opravdu bych toto nepodceňoval, je to výborná nadstandardní služba, kterou ocení rodiny s dětmi. Prostě najednou o nich nevíte a máte odpoledne pro sebe, což udřené maminky ocení a tatínci jsou rádi, že nemusí hrát s klukem kuličky a může si dát šlofíka. Dáte dítě do nějakého Italo, Německo, gavarítě pa rusky lágru?

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Bazén čistý, jak dětský tak pro dospěláky. K moři bylo cca 200m , možná více (400 pohodových kroků od bazénu) buď procházkou takovou uličkou (z hotelu vpravo a po 50 metrech vlevo - bez schodů) kde po stranách rostli banánovníky, nebo asi kratší cestou přes hotel Alfa Beach (tam je moře schodů). Jedno z nejčistších moří co sem byl, fakt průzračné. Do moře rozhodně doporučuji boty, pláž je opravdu oblázková, ale takové ty větší oblázky, kdo si je nevezme, může dokoupit v hotelu Alfa Beach (z boku hotelu je malinká sámoška kde mají vše) za 7€ a mají všechny velikosti, dětské mají za míň. Vstup do moře sice pozvolný, ale cca po dvou metrech to jde velmi prudce do hloubky a tři metry od břehu již nestačíte.

U moře i u bazénu čisté WC

Vážení rodiče, kyblíček a lopatičku sem nevozte....možná tak Tatru na kameny. Po písku ani památka......

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

Do centra městečka je cca 10 minut volnou chůzí. Pokud si chcete dát dobrou večeři mimo hotel s rodinou atmosférou tak doporučuji menší restauraci v takové dlouhé promenádě a je zhruba v půlce té ulice kde jsou vysoké kvetoucí stromy. Všude má majitel menší bilbordy s vlastní karikaturou s upoutávkou na originální "homemade kitchen". Bohužel jméno jsem zapomněl. Jídla nám nandal, že jsme sotva dojedli (já velká porce výborného kebabu s hranolky a pita chlebem) za 8 € a jakmile jsme dojedli donesl každému včetně kojence řecký jogurt s kandovaným ovocem, no a do toho donesl ouzo a nalil každému velkého panáka, včetně kojence :). Projeli jsme si i ostrov, zastávky ve spodní části ostrova kde se potkává středozemní moře s egejským, dále vesnička Lindos, no a pak samotné město Rhodos. S klukem jsme byli i v Aquaparku ve Faliraki, který bych nehodnotil až tak kladně, velmi rozsáhlý park a klouzačky tak pro náctileté, sedmiletý kluk na ně nemohl, a na co mohl, to zas bylo až moc dětské, opravdu rozsáhlé a všude daleko, a cena je na můj vkus vysoká, přijeli jsme odpoledne po jedné hodině a bohužel žádně poloviční vstupné neexistuje, tak já a kluk za 40€ mne přišlo dost, takže doporučuji buď od rána, nebo jiný park. Cestou zpět jsme jeden minuli a ( taky ve Faliraki, snad u hotelu) kde bylo taktéž sposty klouzaček, dostupných a na jednom místě, kde by cena byla určitě poloviční.

Autopůjčovna kousek od hotelu (hned první od hotelu do centra), auto Toyota Corolla, automat, diesel, velmi prostorná, za 60€ na den (delegátka nám nabídla Fiata Pandu za 50€).

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Opravdu výborný dojem. Mělo sice pár much, ale jsme na dovolené a tak proč si to maličkostmi kazit, opravdu jsme byli moc spokojeni. S manželkou jsme procestovali lán světa a můžeme srovnávat. Jídlo výborné, personál taktéž, je kam jet na výlety. Malé centrum plné krámků, taveren s dobrotami. Vše kousek a cenově dostupné. Takže za nás a naší skupinu doporučujeme. Dovolená byla začátkem Června, takže obsazenost byla ca 60-70%.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 18
z 22 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání