Napsat recenzi

Recenze Hotel ALFA /nikoliv sousední Alfa Beach!!!/

Recenze hotelu Alfa Hotel **** (Řecko - Rhodos - Kolymbia)

Hodnocení:
průměrně: 4,4/5
Vloženo:
Pobyt: září 2016
Přečteno: 533x
Recenze se líbila: 300 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Za největší přednost tohoto hotelu považuji příjemnou a přehlednou zahradu s bazeném, venkovním sezením a krásným pohledem na okolní hory. Je tu příjemná a vpravdě rodinná atmosféra. Nikdy by mě nenapadlo, že může mít team animátorů takový vliv na celkové hodnocení hotelu, ale v tomto případě tomu tak skutečně bylo, protože byli prostě báječní

a velkou měrou se zasadili o to, že výběr tohoto hotelu nakonec považuji za dobrý.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Společné prostory restaurace a recepce jsou zařízeny velmi jednoduše, ale účelně. Všude je čisto. Náš pokoj s přistýlkou byl menší,ale dostačující, s koupelnou po renovaci, balkonem a výhledem na klidnější ulici a protější hotel Alfa Beach ****. Potěšila by zdánlivá maličkost v podobě menšího venkovního sušáku nebo alespoň věšáčků na sušení plavek a ručníků.

Strava a stravování  průměrně (4,4/5)

Stravování formou all inclusive se podle mých zkušeností v Řecku nevyplatí, ale volila jsem tuto možnost kvůli tříleté dceři. Bohužel jsem si nezjistila, že nezahrnuje odpolední "snack"/tedy nějakou formu malé svačiny/, ale pouze zmrzlinu a sušenky ke kávě. Vzhledem k dobrým nákupním možnostem v okolí naštěstí nebyl problém v místním supermarketu individuálně dokoupit jogurty, ovoce, kvalitnější sušenky nebo pečivo.

Pro rodiny s malými dětmi, které vzhledem k typu stravování nepočítají s dalšími výdaji navíc to ale může být nepříjemné překvapení a považuji za důležité to zmínit.

Za nejslabší jídlo dne bych označila snídaně. Byl výběr z různě upravených vajec, občas zapečená rajčata, případně ohřátá uzenina. Z ovoce převažovaly pomeranče a žluté melouny. Dále sladké buchty. Výhradně bílé pečivo. Nekvalitní a nedobrý margarín.

Nekvalitní levný šunkový salám nebo jiná uzenina, tučný plátkový sýr. Samostatnou kapitolou jsou nápoje - čaj a káva z vody, která je pro ostrovy typická, ale dobrý nápoj z ní ani převařením nezískáte. V restauračních a kavárenských zařízeních musí používat vodu z barelů nebo upravovanou, jinak si to neumím vysvětlit....Ačkoliv jsme jedly střídmě a rozhodně se nepřejídaly, po snídani nám pravidelně bylo "těžko".

Naopak nejlepší byly obědy formou bufetu venku v zahradě. Jednak kvalitou a také tím, že jsme formou "samoobsluhy" nebyly závislé na obsluze personálu. Čerstvé saláty, tzaziky,

přílohy hranolky, rýže, ryby, kuře, masové směsi, vždy těstoviny s tomatovou omáčkou. Největší výběr, nejlepší chut'.Po jídle si po sobě nádobí odnesete, takže nemusíte čekat,

až je sklidí číšník. Večeře opět slabší. Proti obědům nepochopitelný rozdíl ve vzhledu

i chuti. Sladké dezerty obvykle pudingy, občas dort nebo zákusky, ale bohužel opět z nekvalitního tuku, těžké a mazlavé.

Alkoholické i nealkoholické nápoje jsou dostupné na baru u bazénu - míchané koktejly

jsou spíše barevné limonády, ale máte jistotu, že ani ve tři odpoledne vás "nepoloží" :-).

Pivo pitelné, stejně tak víno. Frappé vám udělají za 1,30 Euro. Perlivé vody jsem kupovala vlastní. Shrnutí - řeckou gastronomii si více užijete mimo hotel, když si zajdete do některé z místních restaurací.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Úklid bez problémů, milé a usměvavé pokojské. Obsluha v restauraci poněkud pomalá, otrávená, nepříliš vstřícná, nekomunikativní. Český personál na venkovním baru na jedničku. Samostatnou kapitolou byli animátoři CK, kteří byli ohromní !!! Nikdy v minulosti jsem na dovolených jejich služeb nevyužívala, ale tady jsem byla vděčná, že tu jsou. Každý den měli program pro děti, malování, soutěže - rodiče o svých ratolestech téměř nevěděli, táhly se za nimi všude. Moje dcera byla nejmladší, přestože byl program až od čtyř let, neměli problém jí také zapojit. To pro mě znamenalo chvilku relaxace a odpočinku. Nezapomínali ani na dospělé, soutěžili v šipkách, odpoledne pak byla možnost si lehce zacvičit. Nikdo nikoho do ničeho nenutil, hosté se zapojovali velmi spontánně.

V dalším programu pak pokračovali večer, kdy měli vystoupení pro děti a následně pro dospělé. Vtipné, vkusné, s minimem rekvizit a ve velmi jednoduchých kostýmech a polních podmínkách opravdu pobavili a byli bezvadní.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Moře krásné, čisté. Pláž oblázková, udržovaná, poměrně úzká, hustě zastavěná lehátky a slunečníky. V docházkové vzdálenosti /jak už bylo uvedeno/ buď banánovou alejí nebo přes sousední hotel Alfa Beach. Boty do vody nutnost. Pro rodiny s malými dětmi a kočárky, případně pro hůře se pohybující není přístup příliš komfortní!!! /schody, nutnost přenášení/. Lehátka na pláži za poplatek. Moje tříletá dcera se na kamínkové pláži příliš dlouho nezabavila, chtěla být hlavně u bazénu...

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

Zahrada s bazeném je největší předností tohoto hotelu. Příjemné soukromí, klid - obojí je dáno tím, že jde o malý hotel. Výměnu by si zasloužila lehátka, která jsou značně proleželá a po delší době nepohodlná. V bezprostředním okolí, které je klidné, je několik menších supermarketů, živějším centrem je "Eukalyptová ulice", vzdálená asi 10-15 minut chůze, kde jsou obchůdky, taverny, kavárny, bary i různé atrakce pro děti. Výlety do okolí jsme s malou dcerou nepodnikaly, ale určitě je řada míst, která tu stojí za to navštívít.

Celkový dojem  průměrně (4,4/5)

Příjemný zářijový týden v hotelu, kde jsme si užily opravdu mnoho slunce, koupání a také zábavy. Za gastronomií jděte /nebo jed'te/ jinam, rodiče a prarodiče odrostlejších dětí si tu díky skvělým animátorům určitě odpočinou...

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 18
z 22 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání