Napsat recenzi

Líbánky na Rhodosu

Recenze hotelu Alfa Hotel **** (Řecko - Rhodos - Kolymbia)

Hodnocení:
průměrně: 4,4/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2018
Přečteno: 705x
Recenze se líbila: 225 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Dovolená byla fajn, odpočinuli jsme si, ale podruhé už bychom tady nejeli. Strava i moře s pláží byly bezchybné, personál vstřícný, ubytování a služby podprůměrné. Hotel rozhodně nedosahuje kvality ****, max ***.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Když jsme dojeli do našeho hotelu, bylo nám oznámeno, že jsme vyhráli v tombole a získáváme ubytování v hotelu naproti, který měl o jednu hvězdu navíc. V žádné tombole jsme však nesoutěžili. Dostali jsme pokoj v suterénu. K pokoji jsme si koupili ještě Wi-Fi, jelikož v celém hotelu ani lobby baru nebyla (v Řecku se Wi-Fi moc nevede). Bohužel fungovala pouze sporadicky, proto jsme si další den nechali vrátit peníze. Pokoj byl velký a čistý, první noc proběhla v pořádku. Druhý den se v pokoji nedalo dýchat (klima sice jela, ale zadrhávala a jela na nejnižší výkon), bylo v něm vlhko, dusno a byl cítit zatuchlinou. V noci nás vzbudil šramot. Když jsme rozsvítili, na nočním stolku byl šváb. Okamžitě jsme si šli stěžovat na recepci. Vzhledem k tomu, že bylo půl páté ráno, bylo nám řečeno, že se s tím nyní nedá nic dělat, máme si jít lehnout zpět a po snídani se vše vyřeší. Takové řešení se nám nelíbilo, vzali jsme si naše deky a šli si lehnout na recepci, kde byly sedačky. Asi za 5 minut recepční začal telefonovat a po chvilce nám donesl klíče od nového pokoje. Pokoj byl v patře, sice menší, ale nesmrděl a klimatizace fungovala. Wi-Fi jsme si po předchozí zkušenosti raději už nekupovali. Noční návštěva švábů už se také nekonala. Každý den v určitý čas na pokoj docházely uklízečky, které ho kompletně uklidily, dodaly čisté ručníky a ještě na posteli vytvořily krásné skládané obrázky z prostěradel a pyžam. Uklízečky každý den také vynášely koš z koupelny, jelikož v Řecku se kvůli úzkému potrubí nesmí splachovat a tak se musí toaletní papír házet do koše.

Strava a stravování  průměrně (4,4/5)

Na stravu si absolutně nemůžu stěžovat. Měli jsme all inclusive. Všechna jídla byla chutná, pestrá a všeho bylo dostatek – od sladkého až po slané. Každý si mohl nabrat, kolik jídla chtěl. Převažovala řecká kuchyně, ale vařili i jiná jídla – např. pizzu, špagety. Jediné, co Řekové moc neumí udělat, je kuřecí maso. Na snídani a večeři byl u vstupu do restaurace uvaděč, který vás vždy usadil ke stolu. Navíc zde obsluhovali číšníci, kteří nosili čisté příbory a pití. Na snídani obsluha nalívala kávu nebo čaj, džus a voda byly volně čepovatelné. Během obědu a večeře jste si mohli u obsluhy objednat jakékoli pití z nabídky a oni ho donesli k vašemu stolu. Večeře byla formálnější, proto se muselo chodit ve společenštějším oblečení – v Řecku to znamená ne plavky, tílka nebo kraťasy. Voda z kohoutku byla volně pitelná, my jsme ji ale nezkoušeli. Na baru bylo možné donést prázdnou pet láhev, kterou číšník naplnil filtrovanou vodou. Dále jste si mohli opět objednat jakékoliv pití z jejich nabídky. Míchané drinky byly také výborné a především nebyly šizené, jak to bývá v některých barech v Česku. Musely se pít pouze na baru, na pokoj se odnášet nesměly.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Nábytek a ostatní vybavení hotelu jsou dost zastaralé. Všechny pokoje jsou vybaveny stejně, ale kvalita nábytku je odlišná. Jídelna je jak vystřižená z doby komunismu. Celkově by hotel potřeboval rekonstrukci. Vnitřní bazén, venkovní bazén a bar u moře jsou nové a je to vidět, oproti vnitřní části hotelu nelze srovnat. Co se týká služeb, chyběla mi v celém hotelu Wi-Fi. Nebyla ani v lobby baru, což považuji za standart. Wi-Fi se sice dala koupit, ale fungovala pouze sporadicky. Kromě Wi-Fi se dal na pokoj dokoupit trezor, který nebyl zahrnut v ceně ubytování, což také považuji za standart. Trezor jsme si na pokoj koupili, ale byl tak zastaralý, že by se dal otevřít sponkou na vlasy. V hotelu je dále k dispozici autopůjčovna, fitko, relaxační centrum (s možností masáží), vše za poplatek. Na recepci se nachází také váha na zavazadla. Zde můžete svá zavazadla zvážit, abyste neletěli přetížení. Váha je bohužel také za poplatek, což mi přijde opravdu přehnané. Pro děti je v hotelu dětský klub, kde si mohou hrát s hračkami nebo se účastnit různých her, které pro ně připraví animátoři. Dospělí mají během dne možnost různých sportů a her, které pořádají animátoři – např. aqua aerobik, vodní polo, kriket apod. Každý večer kolem 8-9 bylo vždy připraveno nějaké divadlo, po kterém následovala diskotéka (písničky z přehrávače). Bohužel diskotéka trvala vždy maximálně hodinu a většinou na ní tančili pouze děti. Pokud si chcete odpočinout od moře, můžete si lehnout k hotelovému bazénu, kde jsou slunečníky i lehátka zdarma. Není potřeba brzo ráno vstávat a přehazovat si přes lehátka ručník, my jsme vždy našli volná lehátka, i když jsme šli k bazénu až po obědě. Voda v bazénu je teplá a čistá, jelikož se bazén každý večer čistí. U bazénu se nachází bar, kde se můžete osvěžit vybranými nealkoholickými nápoji – voda, sprite, cola…Bar je otevřen mimo čas snídaně, obědu a večeře. Pokud si chcete během dne dát nějaký alkoholický nápoj, musíte dojít na plážový bar. Bar je otevřen po celý den, do 11 hodin do večera. Jelikož zde lidé tráví dovolené převážně v létě, přijde mi 11 hodin večer dost brzy na to, aby se bar zavíral. Hotel bych ocenila max ***, rozhodně ne ****. Na personál nelze říct nic špatného. Uklízečky, kuchaři, servírky a číšníci, barmani, recepční, všichni milí, ochotní, usměvaví. Všichni byli sehraní, i když bylo na hotelu hodně brigádníku, nešlo to poznat - všichni se chovali jako profesionálové.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Pláž se nacházela kousek od hotelu, tudíž jsme nemuseli nikam daleko chodit. Byla čistá, každý den se uklízela. Pláž byla volně přístupná pro všechny, nebyla rozdělena podle hotelů. Co se mi ale nelíbilo, bylo množství slunečníků a lehátek. Lehátko dohromady se slunečníkem stálo 2 Eura na osobu za den, což se nám zdálo hodně. Když jsme si ale chtěli lehnout pouze na deku, tak v tom množství slunečníků a lehátek pomalu nebylo kde. Aktivit na pláži bylo dost – volejbal, petanque, badminton a jiné. Moře bylo teplé, krásně čisté a hlavně bez žraloků. Do moře vedl pozvolný vstup, na hladině byly kamínky. I zde bylo dostatek aktivit – surf, vodní lyže, jízda na banánu atd.

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

Jelikož se hotel nachází v resortu, je jeho okolí pěkné a čisté. Hned vedle hotelu je obchůdek, kde můžete koupit potraviny, drogerii, ale i oblečení a suvenýry. Kousek dál je lékárna a další obchody, kde převažuje oblečení, keramika a další výrobky. Dále se v resortu nachází mnoho dalších hotelů. Z resortu se dá vyjet i autobusem, ale to jsme nezkoušeli. Jeden den jsme si udělali procházku mimo resort, kde je okolí podstatně horší. Domy jsou často neudržované, pokud není tráva zavlažovaná, je suchá, všude jsou odpadky.

Celkový dojem  průměrně (4,4/5)

Nedoporučovali bychom seniorům, kteří jsou méně pohybliví. Je zde hodně schodů a výtah pouze v hlavní části hotelu. Dále bychom hotel nedoporučovali mladým lidem – převažuje zde klid a pohoda, večer se nekonají žádné živé diskotéky, město je od hotelu daleko. Naopak pro rodiny s dětmi a lidi, kteří si chtějí pouze odpočinout, je tento hotel jako dělaný. Pro děti je zde možnost různých animačních programů a her, dětský bazének. Pro dospělé zase různé sporty, jak na souši, tak ve vodě. My jsme postrádali živější večerní program a delší otvírací dobu baru na pláži. Pokud by se hotel zrekonstruoval a zapracovalo by se na zlepšení některých služeb, věříme, že by přilákal mnoho dalších turistů.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 18
z 22 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání