Napsat recenzi

Pro nenáročné a za last minute cenu

Recenze hotelu Solemar Hotel *** (Řecko - Rhodos - Ixia)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2013
Přečteno: 1 172x
Recenze se líbila: 441 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Po počátečních rozpacích jsme si pobyt celkem užili. Hlavně moře bylo super.

Ubytování  průměrně (3,3/5)

Jako téměř vždy je zařízení hotelu i celý hotel poněkud unavenější, než na fotografiích. Nejvíce nám asi vadila sprcha - malá vanička a ze dvou stran závěs. To znamená vždy vodu tekoucí po podlaze a závěs, který se lepí na nohy. Nevím, jak se tam mohly sprchovat ty stotřicetikilové ruské baryšně. Koberce na chodbách se skvrnami a celkově téměř vše s výjimkou jídelny poněkud v kontrastu se všemi cestovkami křečovitě zdůrazňovanou nedávnou rekonstrukcí. Úklid celkem OK, ale o výměnu ručníků jsme museli požádat. I když je před hotelem frekventovaná ulice a také popisy CK zdůrazňují, že hotel je v rušném centru střediska, žádné problémy s nočním klidem nebyly (okna pokoje jsme ale měli do sousední zahrady). Klimatizace je placená (30 Eur/týden). Za 30 Eur nás také nechali poslední den na pokoji až do večerního odjezdu.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

Snídaně byly poněkud jednotvárné, ale u obědů a večeří se dalo vždy vybrat a jídlo nám chutnalo. Bylo ho vždy dost a doplňování nikdy nevázlo. Až na úplné výjimky nebyl ani problém s místy u stolu. Přivítal bych více čerstvých salátů. Z ovoce byl k dispozici pouze meloun a případně pomeranče. Deserty celkem v pohodě, zmrzlina průměr. Bar funguje v režimu all inclusive do 23,00, potom už se musí platit.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,7/5)

Personál milý a vstřícný. V hotelu jsou k dispozici stoly na pingpong, kulečník a fotbálek. Přes den byly animace u bazénu (asi hlavně pro děti), večer diskotéky. U bazénu mi chyběla sprcha a něco na opláchnutí nohou před vstupem do vody (lehátka byla na trávě).

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Přístup na pláž je přes frekventovanou silnici, kde byl občas problém přejít. V nejbližším okolí jsou dvě placené pláže. Jedna (bližší, cca 200 m) je u obchodního centra. Tam jsou lehátka na trávníku mezi palmami a slunečníky. Přístup do vody je po schodech. Sprcha je k dispozici u schodů a záchody jsou v centru. Neplatí se tu přímo za lehátka, ale je třeba si něco objednat v baru, což se nakonec prodraží. Druhá pláž je před hotelem Olympic Palace u windsurfingového centra (asi 400 m). Lehátka jsou zde na oblázkovopísčité pláži a platí se za ně 4 Eur/den. Sprchy jsou tu k mání, ale záchod pouze v podobě plastové kadibudky. Pláž by si občas zasloužila sesbírat nedopalky. V obou případech je vstup do vody přes zónu oblázků, po několika metrech je pak jemný písek a dá se jít asi 20 m. Voda je opravdu čistá. Kromě nějaké té "mořské trávy" téměř žádné plasty a další odpadky, které ve vodě obvykle bývají. Je tu větrno a moře je většinou s menšími vlnami. Půjčit se dají skútry a windsurfingy v surfovém centru. Se surfaři je někdy problém, protože nedodržují vytyčený koridor a jezdí mezi plavci. Malý kousek neplacené pláže je vedle pláže za surfovým centrem. Velká neplacená pláž je vzdálená asi 1 km. Jsou tam oblázky, takže na ležení by asi byla potřeba karimatka nebo nafukovací matrace. Sprcha je tam k dispozici.

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

Obchody i taverny jsou v těsné blízkosti hotelu. Procházky jsou možné jen podél hlavní ulice. Do hlavního města Rhodosu je to kousek a jezdí tam často autobus přímo od hotelu. Před hotelem je prašné parkoviště, potom už ta hlavní silnice. V okolí hotelu je typický středozemní ne-pořádek, ale žádná tragedie.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

S pobytem jsme byli celkem spokojeni hlavně díky last minute ceně. Pokud bychom platili plnou cenu mezi 22 - 23 tisíci, asi bychom kvalitou ubytování až tak nadšeni nebyli.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Další recenze hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání