Napsat recenzi

Blue Bay beach Hotel 2014

Recenze hotelu Labranda Blue Bay Resort **** (Řecko - Rhodos - Ialyssos)

Hodnocení:
průměrně: 3,2/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2014
Přečteno: 1 010x
Recenze se líbila: 432 čtenářům
Fotografie: 4
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Foto z pláže - přistává letadlo Foto z pláže - přistává letadlo
  • Matoula - chodník do Blue Bay Matoula - chodník do Blue Bay
  • Lindos - městečko Lindos - městečko
  • Lindos - nahoru i na oslíkách Lindos - nahoru i na oslíkách

Když jsme si vybírali dovolenou na řeckých ostrovech, chtěli jsme po dřívějších zkušenostech nejméně 4* hotel přímo u pláže s možností čerpat all inclusive i na pláži nebo v její blízkosti. Narazili jsme na cenově výhodnou nabídku pobytu v hotelu Blue Bay na Rhodosu a protože recenze byly vcelku dobré a fotografie na internetu slibovaly báječnou dovolenou, zájezd jsme zaplatili. Letělo nás tam sedm a měli jsme objednány 3 pokoje v hlavní budově, protože tak nám to již v minulosti vyhovovalo. Po příletu na místo nás o půlnoci vysadili z autobusu před hotelem a šli jsme se ubytovat. Velkým překvapením pro nás bylo, když jsme obdrželi na ruku pásky v jiné barvě, než ostatní lidé ubytovaní v hotelu. Pak si pro nás přišel jakýsi starý pán a i s kuframa nás z hotelu zase vyvedl ven na ulici a dovedl nás do vedlejšího, 3* hotelu Matoula, kde nás ubytovali. Ubytování bylo pěkné, ale byli jsme zklamáni, že nemáme, co jsme si objednali a zaplatili. Bylo po půlnoci, a tak jsme delegátku v té věci už nechtěli obtěžovat. Druhý den jsme ji ovšem kontaktovali. Po její intervenci u vedení hotelu nás informovala, že o ubytování nerozhoduje cestovní kancelář, ale vedení hotelu a protože nejsou volné pokoje, musíme být v hotelu nižší kategorie a na služby stravování docházet do hotelu Blue Bay. Byli jsme bezmocní, ale vynahradilo nám to skutečně hezké, nové a čisté ubytování v menším Hotelu Matoula, kde jak jsme později zjistili, byl větší klid než v Blue Bay a dobře uklízeli. Delegátka nám říkala, že to občas vedení hotelu udělá, nedá se s tím nic dělat, ale že si nakonec lidi ubytování v Matoule chválí. Jenom je nutno docházet kolem bazénu Matouly brankou do areálu Blue Bay. Jinak se nám dovolená líbila a byli jsme spokojeni. Jen je asi nutné počítat s tím, že nedostanete ubytování, které jste si objednali.

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Jak jsem psal výše, měli jsme jiné ubytování, než jsme si objednali a myslím, že by s takovou možností v Blue Bay měl každý počítat - nebyli jsme zjevně první ani poslední. Se svým ubytováním v Matoule jsme však byli spokojeni. Bydleli jsme ve druhém patře (je tam výtah) pod střechou a tak jsme měli pěkný nový dřevěný strop s trámovím a z balkonu výhled na moře. Pokoje byly čisté s denním úklidem (s úklidem vany v koupelně sice mohli být pečlivější, ale bylo to v normě). Vlastní koupelna s WC je samozřejmostí - měli jsme vanu se závěsem. Pokoje dostatečně prostorné. Na recepci služba 24 hod. Při objednání zájezdu je třeba si uvědomit, že se hotel nachází pár kilometrů od letiště a že v malé výšce nad hotelem přistávají velká dopravní letadla - někdy i každých 5 minut (od půlnoci do rána bývá vcelku klid). Pro nás to byla atrakce a bylo na co se dívat. Někomu by to ale mohlo vadit.

Strava a stravování  průměrně (3,9/5)

V hotelu Matoula jsme na stravu nárok neměli - jen ubytování. Všechny služby all inclusive jsme čerpali v Blue Bay. Jídlo nám chutnalo - každý si vybral to své. Bylo dostatek ovoce i zeleniny a také dobré zákusky. K pití ovocné džusy, limonáda, voda, soda, pivo i víno. Jíst jsme mohli v hlavní jídelně v budově hotelu nebo v jídelně u baru u pláže - pod hlavním bazénem. Co bych vytkl, bylo horko v hlavní jídelně, kde jsou instalovány velké klimatizační jednotky, ale v provozu byla jen jedna - ostatní zřejmě rozbité. Bylo vidět, že i personálu bylo horko. S tím by určitě vedení hotelu mělo něco udělat. Jinak v baru u bazénu bylo možno odpoledne dostat i zmrzlinu. V barech u pláže a u bazénu bylo možno v rámci all inklusive dostat nejen uvedené nealko, víno a pivo, ale i ouzo, vodku, bílý rum a gin, vše s ledem a podle požadavku namícháno s nějakým nealkonápojem. Co mi u 4* hotelu chybělo, byly koktejly - ty jsme museli oželet.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,3/5)

V hotelu Matoula i v Blue Bay byl personál ochotný a pečlivý. Samozřejmě je to o lidech a každý je jiný, ale celkový dojem je, že se snaží. Na recepci služba 24 hodin denně. V Blue Bay jsou i malé obchody s dobrými cenami - např. ceny v sousedním marketu jsou větší než v hotelu. V Matoule jsme využívali jen služeb recepce a úklid pokojů a k dispozici jsme měli i bazén na zahradě, ale stravovat jsme se museli v Blue Bay. My ale byli stejně celé dny na pláži. Animační programy nás nezajímaly, jen manželky využily jednou aerobik (prý to bylo fajn) a taky tam byl aquaerobik a petang. Kromě velkého hlavního bazénu patří k Blue Bay i menší postranní bazén a pak malý zastřešený bazének pro malé děti (35cm hloubka). Lehátka v objektu hotelu u bazénů i na trávnících jsou zdarma. Travnaté plochy i ostatní vegetace jsou vydatně udržovány zaléváním. Prostředí je příjemné.

Pláž a moře  průměrně (3,7/5)

Pláž je hned u hotelu a jak jsem psal, je u ní bar s terasou s posezením, kde lze čerpat all inclusive. Na pláži stojí jedno lehátko 3 Eura. Slunečníky jsou dost daleko od sebe, což skýtá dostatek prostoru kolem, ale zase na druhou stranu se na pláž nevejde tolik lehátek, kolik by bylo třeba. Každé ráno jsme vstávali v 8 hodin, abychom si lehátka zabrali, jinak nebylo kde. Přístup do moře je pozvolný s pískovým podložím, ale je zde dost vyplavených oblázků i větší velikosti, takže doporučuji boty do vody - ale dá se i bez nich. V tomto místě ostrova téměř pořád fouká vír. Trpí tím účesy žen, ale vytváří příjemné klima, takže se člověk cítí dobře i v největších vedrech - pozor na spálení od slunce. Vítr vytváří i příznivé prostředí pro vodní sporty jako je windsurfing - u pláže je půjčovna a lze si za 35 Euro zaplatit hodinu s instruktorem.

Okolí hotelu  průměrně (3,2/5)

V okolí je několik obchodů a půjčoven aut a skůtrů. Určitě by si je měl každý projít. Koupit zde vhodnou pozornost z cesty na Rhodos není problém. Doporučuji půjčit si auto a jet se někam podívat. Za 70 Euro a projetý benzín jsme si půjčili na den auto pro 7 lidí a jeli do Lindos a do údolí motýlů (mezi tím jsme stihli i oběd v hotelu). Do Rhodosu jede autobus z hlavní silnice, kam je to opravdu kousek a doveze vás až do centra k přístavu a starému městu. Od hotelu jezdí autovláček po silnici do blízkého Kremasti, kde je také plno obchůdků (lékárny jsou tam na každém rohu). Hned před hotelem je pěkný aquapark, kde má každý ubytovaný nárok na jeden vstup zdarma.

Celkový dojem  průměrně (3,2/5)

Byli jsme spokojeni. Samozřejmě, že se vždycky dá něco zlepšit a nic není perfektní, jako v životě všechno. Kdo čeká dokonalost, asi nikdy spokojen nebude. Nakonec je opravdu důležitý ten celkový dojem z dovolené. I přes počáteční rozčarování s přístupem hotelu k našemu ubytování, jsme nakonec byli spokojeni a máme spoustu fotek z hezké dovolené.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 15
z 25 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání