Napsat recenzi

Skvělá dovolená za skvělou cenu

Recenze hotelu Dorieas Hotel *** (Řecko - Rhodos - Faliraki)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2018
Přečteno: 260x
Recenze se líbila: 238 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Velmi vydařená dovolená, spokojenost jak s hotelem, jídlem, personálem, tak i s výlety (které jsme si organizovali sami) a půjčovnou skútrů.

Viděli jsme hlavní město Rhodos, Lindos (vč. akropole a zátoky a kostela sv. Paula - nádhera), klášter Moni Thari (oáza klidu), vyhlídku Tsambika (fantastická), vyhlídku Filerimos vč. kláštera a lázně Kalithea. Na ostrově je spousta dalších věcí k vidění, tak snad příště. :-)

Ubytování  průměrně (3,9/5)

Ubytování v hotelu Dorieas (název na hotelu je Dorieus) bylo velmi příjemné. Pokoje čisté a pěkné, úklid a výměna ručníků pravidelná. Klimatizace funkční (zdarma), TV a lednice také. Jedna nepraktická věc se týká koupelny - po sprchování potopa (nicméně je zde odtokový kanálek). Také nás v noci trochu obtěžovalo světlo, které pronikalo skrz prosklené vchodové dveře. Jinak ubytování naprosto vyhovující. Klidný hotel rodinného typu.

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Na jídlo se z hotelu Dorieas (a Mimis) dochází do blízkého hotelu Diagoras. Strava, ačkoliv opakující se, byla chutná. Spousta čerstvé zeleniny (salátů) a ovoce. Nechyběly typické pokrmy, ryby, ani moučníky.

Bylo nám sděleno, že by se jídlo mělo nově začít podávat i v hotelu Dorieas (v prosklené budově u bazénu). Ale pro nás docházení do Diagorasu nebylo nijak zvlášt nepříjemné (jen ta kapacita restaurace může být v sezóně nedostačující).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

V našem termínu (počátek června) byl hotelový bazén hosty využíván minimálně (zřejmě z důvodu pouze částečného obsazení hotelu), takže jsme jej měli povětšinou jen pro sebe :-).

Bazén i okolí čisté, lehátka funkční a zdarma, sprcha funkční, u baru také toalety. Hotelový bar nabízel alko i nealko nápoje a k svačině sušenky. Občas byl využíván hosty z hotelu Mimis, kde není bar.

Personál hotelu velmi příjemný, usměvavý a vstřícný. Zejména jsme si oblíbili "naši" barmanku Taniu, která je opravdu fantastická a mluví velmi dobře anglicky a nemá problém ani s češtinou. :-) Zbožňována i dětmi (co jsme okoukali od rodin, které bydlely s námi).

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Pláž poměrně daleko (ve vedru není cesta moc příjemná), ale funguje zde hotelová kyvadlová přeprava na pláž. O vzdálenosti pláže jsme ale předem věděli, takže toto není kritika, pouze konstatování. Pláž převážně písčitá (místy jsou při vstupu do moře kamínky, které nejsou moc příjemné, ale stačí popojít kousek dál po pláži, nebo je prostě přejít - jsou v pásu cca 1 metr a pak už je zase písek). Na pláži čisto a spousta plážových barů a poskytovatelů různých adrenalinových zážitků. Moře čisté a voda průzračná.

Okolí hotelu  průměrně (2,8/5)

Okolí hotelu je poměrně zanedbané. Nemyslím špinavé, ale spíše nedostatečně využité. Jsou zde známky zkrachovalých aktivit (zavřený minimarket, hotel s restaurací atd.), ale je vidět, že zde probíhá nějaký rozvoj (tuším, že ze přistavují budovy, které budou patřit k tomuto hotelovému komplexu).

Pozor při přecházení hlavní silnice - je zde sice semafor pro chodce i s tlačítkem (zebra na silnici často na přechodech není vyznačená!), ale občas se tu jezdí "po italsku", červená nečervená.

Kousek od hotelu je autobusová zastávka, odkud je možné se dostat do hlavního města Rhodos - autobus je zájezdového typu, klimatizován (kapacita akorát - byl plný, ale všichni seděli) a jízdné stojí 2,40 €. Jízdní řád je na zastávce vystaven.

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Z dovolené máme ten nejlepší pocit. Vyšlo nám všechno podle našich představ, takže rozhodně doporučujeme. :-)

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 19
z 24 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání