Napsat recenzi

Dorieas - týdenní pobyt

Recenze hotelu Dorieas Hotel *** (Řecko - Rhodos - Faliraki)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2018
Přečteno: 586x
Recenze se líbila: 240 čtenářům
Fotografie: 3
Videa: 0
Komentáře: 0

Právě jsme se vrátili z pobytu v tomto hotelu, mám tedy čerstvé zážitky a ráda se o ně podělím, dovolenou jsme si užili jen proto, že jsme měli většinu pobytu půjčené auto a v hotelu jsme se zdržovali pouze na noc. V recenzích se uvádí, že je hotel nový po rekonstrukci - náš pokoj v žádném případě rekonstruován nebyl, byl max někdy vymalován. Nachází se zde několik budov a jedna z nich je napůl prázdná bez oken, apartmány nejsou ani dokončené a nevypadá to, že by vůbec v dohledné době dokončené měly být. Zakoupili jsme zájezd s malou slevou označený jako Last minute, a možná to bylo důvodem, proč jsme bydleli v této nezrekonstruované budově, protože podle jiných hostů byl jejich pokoj v jiné budově čistý a nový. Protože však byly denně měněné ručníky a odpadkové koše, byla zde funkční klimatizace, tak jsme si na pokoj celkem zvykli, avšak co se opravdu vydržet nedalo a zkazilo nám to pobyt na tomto místě, jsou návštěvníci z Ruska, kterých bylo ve vedlejším hotelu (kde je restaurace) snad většina. U bufetu s jídlem byly obrovské návaly, návštěvníci z Ruska se doslova jak nezavření cpali melouny ve velkém množství, které se podávaly jen velmi omezeně pro všechny hosty hotelu k večeři. V restauraci bylo na takový obrovský počet hostů málo místa, takže to byl pokaždé boj o místo na sezení a boj o jídlo, které nebylo plynule doplňováno tak, jak to známe z jiných hotelů. Obědy byly zřejmě nejhorší, proto jsme raději jezdili na obědy mimo hotel, čímž se nám dovolená i neplánovaně prodražila. Doporučila bych tento hotel jen jako stanoviště k dalším výletům a nebo pro mladé lidi, kterým tolik nevadí rvačky o jídlo. Pro lidi 40+, kteří by chtěli strávit příjemnou dovolenou v klidu, tento hotel obzvláště v hlavní sezóně opravdu nedoporučuji. Jinak je zde vše slyšet. Je to o lidech, po našem příjezdu jsme měli nad námi hlučné hosty, v noci se nahlas bavili a hodně nás to rušilo, po jejich odjezdu tam nikdo takový nebyl a po 23 hodině byl až do rána celkem klid. Tady je to spíše o štěstí, vchodové dveře jsou prosklené a moc netěsní.

Ubytování  průměrně (3,9/5)

Jak jsem zmínila výše, náš pokoj byl možná někdy vymalován, ale v koupelně byla polorozpadlá futra, oprýskané dveře, stará baterie. Nejednalo se v žádném případě o pokoj po rekonstrukci, nevím jak to bylo v jiných budovách. Absolutně chybí odkládací prostory - je zde pouze tyč a asi 5 ramínek - je potřeba si svá ramínka přivézt z domova. Zbytek oblečení jsme měli v kufrech na zemi. Výhodou je lednice na pokoji. Je zde starý nábytek, dvě postele u sebe, uprostřed díra, ale kupodivu na ní nebolela vůbec záda, ikdyž byly matrace tvrdé. JInak dva noční stolky a psací stůl, žádná židle, jen malý bobek na sezení, takže není kde si přehodit oblečení. Jinak byl pokoj dostačující, balkonek k dispozici, avšak venku bylo docela vedro, tak jsme ho stejně nevyužívali. Koupelna - není zde vůbec nic na odložení, jen malá polička pod zrcadlem. Při sprchování potopa - sprchový kout byl jen pár cm vysoký a moc malý, koupelna je řešená opravdu nedomyšleně.

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Jídlo chutnalo OK, ale v porovnání s jídlem v tavernách bylo téměř bez chuti jak ze závodní jídelny. Chybělo tradiční tzaziki s česnekem, bylo zde na můj vkus málo zeleninových salátů (po hodině salát téměř chyběl a moc ho ani nedoplňovali), jinak každý den kus nějakého masa (také po hodině často již chybělo), přílohy jako hranolky, brambory atd. nebyly moc k jídlu - byla zde však výborná rýže, občas nějaké zapečené pokrmy, ale jak jsem napsala, OK, avšak žádný hit to nebyl. Ryby byly asi obden, ale nebyly moc dobré. Dezerty byly občas výborné a často přeslazené umělé hmoty. K snídani byly např. sýry, šunka, řecký jogurt, celkem dostačující snídaně, avšak celkově zde bylo velmi málo ovoce. Za celý týden jsem zaregistrovala jen pár žlutých a červených melounů, které byly do minuty pryč u hostů z Ruska (opravdu to nepřeháním) a bohužel již nebyly moc doplňovány. Jakmile se stalo, přiskočila další taková rodinka a melouny byly pryč...Na jídle jsme si sice nijak zvlášť nepochutnali, ale hladem jsme nakonec netrpěli. V nejhorším případě jsme šli na jídlo těsně před koncem, něco málo se zde vždy ještě nacházelo a mohli jsme alespoň v klidu sedět u stolu. Ce se týká pití - k dispozici voda po celý den u baru v přístroji, jinak nealko, pivo, víno, ale nabízené koktejly jsou bohužel přeslazené limonády s panákem. Za panáka OUZO se musí zaplatit 5 EURO, zadarmo se podává pouze v kombinaci s přeslazenou limonádou. Drinky se bohužel nedají moc pít.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Personál byl moc milý, pokojská, barmani, i obsluha restaurace. Animačních programů jsem si moc nevšimla, myslím že jich pár bylo, bazén byl menší u Dorieasu a větší u druhého hotelu, kde byla restaurace. S ostatními hosty z ČR jsme se shodli, že Dorieas, kde bydlí jen Češi byl opravdu mnohem klidnější místo, ikdyž výběr na baru měl omezenější. U bazénu bylo stále plno, myslím že nebylo moc lehátek, ale my bazén nevyužili ani jednou, tak přesně nevím.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Pláž se nachází asi tak 15 minut chůze po silnici, ve vedru je to trochu náročná akce. Jinak by měl jezdit minibus z hotelu. Byla celkem dlouhá a vždy se našla volná lehátka za poplatek 10 Euro. Všude opět samý Rus, ale pláž byla docela příjemná, písečná, dobrý vstup do moře a čistá voda. Jezdili jsme však častěji na jiné pláže autem (doporučuji), které se s touto nedají vůbec srovnat (Tsambika, Afandou).

Okolí hotelu  průměrně (2,8/5)

zanedbané - spousta zkrachovalých prostor, jinak blízko byla hlavní silnice s velkým provozem, na romantickou procházku okolo hotelu to asi není...

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

S CK vše klaplo - dovezli nás na místo, delegát se objevil, zajistil nám půjčení auta, odvezli nás zpět na letiště, vše proběhlo v pořádku. Prodejce z****.cz fungoval výborně. S kvalitou hotelu jsem nebyla spokojena, avšak je možné, že jsme nejhorší pokoje dostali v rámci last minute, ikdyž sleva moc velká zase nebyla. S personálem jsme spokojeni byli, jako katastrofu hodnotím však stravování - špatná organizace, málo míst, rvačky u bufetu - to nám pohled na toto ubytování opravdu pokazilo. Nicméně jsme měli auto a jezdili jsme po celém ostrově a v hotelu jen přespali, Rhodos mohu velmi doporučit, je to nádherné místo, kam bych se chtěla někdy zase vrátit (ale již na jiný hotel).

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 19
z 24 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání