Napsat recenzi

Apollonio, konec června 2018

Recenze hotelu Apollonio Studia *** (Řecko - Rhodos - Faliraki)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2018
Přečteno: 198x
Recenze se líbila: 247 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Kdo chce prožít pobyt na výborném místě blízko u moře a přitom jenom neležet na pláži, ale taky se jít projít po památkách nebo na kopec, Faliraki a v něm studio Apollonio je to pravé. Písečná pláž je pár kroků, Na výlet autobusem na památky a přístav do města Rhodosu - jezdí každých 20 minut za 2,40 euro - jsme jeli dvakrát. Do Lindosu na akropoli, na Tsambiku a do vnitrozemí jsme si půjčili auto. Půjčení nám zařídil majitel Apollonia u svého kamaráda, který provozuje půjčovnu. Chevroleta jsme dostali za 35 euro na den (běžné ceny jsou 45-150 euro).

Ubytování  průměrně (5/5)

Majitel studia Apollonio je přátelský pracovitý Řek, který spolu se svým otcem spravuje čtyři dvoupodlažní domky asi 100 m od jemně písčité pláže (nikoliv oblázkové, jak se někde píše). Kromě toho mu patří i taverna - restaurace Gala přímo na pláži. Jednou nás tam sám osobně obsluhoval. Připadalo nám, že vůbec nespí - ještě po půlnoci jsme ho viděli pracovat a ráno v 5 už tiše kropil květiny před apartmánem. V apartmánu jsme měli balkón pro ranní snídani a příjemné večerní posezení. Pokoj se dal vyvětrat průvanem - otevřením vstupních dveří a balkónových dveří, takže jsme klimatizaci ani nepoužili. Bydleli jsme v patře, takže jsme viděli až na hladinu moře.

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Stravu jsme si neobjednali. V kuchyňce jsme si vařili sami a chodili jsme do restaurací. Kuchyňka byla vybavená skromně, ale pro dvě osoby dostatečně: el. vařič se dvěma plotýnkami, rychlovarná konvice, dva hrnce, dvoje příbory, 1 ostrý nůž, talíře, dva šálky, tři skleničky, otvírák na víno, jednou nám chyběl otvírák na konzervy - použil jsem svůj na nožíku. Byla tam i utěrka, jar a houbička na mytí nádobí. El. zásuvky jsou typ F Schukostecker = dvě dírky a uzemnění nahoře a dole. Dvojvidličky bez uzemnění jdou zastrčit bez problémů.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (5/5)

Vybavení: 2 ručníky, 2 osušky, prostěradlo na přikrytí, koupelna prostorná, s WC, se sprchovým koutem, s fénem, s tekutým mýdlem. Denně (!) nám apartmán uklízela uklízečka. A to není všechno. Denně nám vyměňovala ručníky a osušky. A to není všechno. Čisté ručníky a osušky nám skládala jako origami do tvarů zvířat. A to není všechno. Obden nám převlékala postele. A to není všechno. Na stolek nám nachystala květiny. V žádném jiném apartmánu jsme tohle ještě nezažili. V pokoji byl malý trezor, satelitní TV, kde nic ke koukání nebylo, skříně na obleky, křesla. Doporučujeme pro jistotu vzít si odpuzovač komárů. Měli jsme ho a přes noc používali. Někde jsme četli, že jsou tam komáři. Možná ještě nebyla jejich sezóna, viděli jsme jen jednoho.

Pláž a moře  průměrně (5/5)

Do vody 150 kroků od bytu. Pláž jemná písčitá. Když jsme viděli, jak jiní přijíždějí ze vzdálenějších míst Faliraki autem k nám a my si mohli jen tak odskočit po výletě se vykoupat, ocenili jsme polohu apartmánu. Vstup do moře byl pozvolný, písčitý, moře bylo klidné, průzračné, hezky se plavalo. Jak jsme poznali na výletě v městě Rhodosu, u nás bylo Středozemní moře mnohem klidnější než Egejské moře na druhé straně ostrova. Lehátko za 5 euro/den, ale dalo se ležet i na dece bez lehátka. Nedaleko jsou skaliska, která zvědavce lákají, ale bez bot do vody jsou dost ostrá.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Do centra Faliraki je to od Apollonia pár kroků. Jediné nehezké (proto hvězdička dolů) je nedostavěná monolitická betonová stavba, která hyzdí výhled směrem k moři. Takových zkrachovalých staveb jsme po celém ostrově viděli desítky. Že by projev ekonomické krize? Nákupy: Větší samoobsluhy s potravinami jsme objevili tři, všechny u hlavní silnice, asi 500 m od apartmánu. Menší obchůdky jsou blíž.

Celkový dojem  průměrně (5/5)

Pan majitel se nás pokaždé, když jsme se potkali, ptal, jestli jsme spokojení. Stejně tak i ulízečka. A byli jsme nadmíru spokojení.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 1 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání