Napsat recenzi

Naše dovolená 2014

Recenze hotelu Rethymno Village Hotel *** (Řecko - Kréta - Platanias (Rethymnon))

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2014
Přečteno: 1 700x
Recenze se líbila: 459 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel v blízkosti města Rethymno. Starší stavba, či spíše takové termitiště s bazénem a barem uprostřed. Následující popis není kritika ani hotelu ani cestovky, ale holý popis faktů. Snad to někomu pomůže při rozhodování. Tři hvězdičky bych jim ale nedal, spíše tak 2+.

Pro nás to byla příjemná dovolená. Poprvé jsme měli AI a poprvé jsme jeli s dítětem (26 měsíců), Naštěstí vše bez problémů a to i s cestovkou (která se jmenuje stejně jako nejmenovaná značka lyží).

Parkoviště u letiště v Praze za zvýhodněnou cenu od cestovky. Odbavení a let bez problému. Uvítání natěšených dovolenkářů v Heraklionu, rozdělení do autobusů a cesta do hotelů ok (jede se cca 1,5 hod. Cestou si řidič vyřídí i pár osobních věcí a dá si v plážovém baru panáka na kuráž. Při řízení kouří (naštěstí to supervýkonná klimatizace stíhá vyvětrat). Hotel je až poslední na trase, takže jsme se pěkně povozili po místních silničkách a viděli i věci nevídané.

Delegátku jsem viděl asi dvě minuty na první schůzce. Nejeli jsme na žádný výlet ani jsme nepotřebovali její pomoc, takže její služby nemohu hodnotit.

Cesta zpět na letiště trochu zdlouhavá (zdržení asi 20 minut na benzínce, řidič stihnul 2-3 cigarety hned vedle stojanů. „No problem my friend“). Odbavení na letišti v Heraklionu trochu nelogické, ale nakonec vše vyřešeno a naše kufry letí s námi. V Praze už jen najít mikrobus na parking a zavzpomínat, kde parkujeme.

Ubytování  průměrně (4,1/5)

Skromné ale stačí to. Kdo čeká luxus bude zklamaný.

Standardní hotelový pokoj s balkonem. Čistý, udržovaný, jen první den či dva s námi bydleli mravenci. Naštěstí se chovali mírumilovně a tak jsme to neřešili. Vybavení pokoje dostačující, klimatizaci ani trezor jsme nevyužívali. Pokoj měl malou terasu (nebyli jsme v přízemí), dveře jsme tedy měli téměř neustále otevřené. Naštěstí žádní komáři. Viděli jsme až na moře, hlavně na stožár s vlajkou (viz níže). Koupelna byla trochu více v „jižanském“ stylu budování. Za některé detaily by se u nás asi ani nekolaudovalo. Naštěstí bílý akrylát dost věcí schová a utěsní. Ne tak ale kapající kohoutek, který evidentně kape od té doby, co hotel dostavěli.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

Naše první AI, naštěstí je to bez náramků. Prostě AI mají v hotelu všichni a basta. Hlad jsme neměli, ale žádná hitparáda to taky nebyla.

Snídaně klasika, vajíčka, párky, vločky, zelenina, občas nějaké placky. Vybere si asi každý. Jen je to každý den prostě stejné a tak je dobré to trochu měnit a kombinovat.

Dopolední i odpolední svačinky jsme vynechávali a ani nám to moc nevadí. Stejně to byla vždy ta stejná oschlá buchta s neurčitou náplní. Odpoledne byla ještě zmrzlina, ale tu jsme měli snad jen dvakrát a opět jsme o nic nepřišli. Komu chutná například šmoulová příchuť, tak ten si užije.

Obědy a večeře byly defakto stejné. Po pár dnech jsme to definovali jako lečo s něčím. Vždy bylo něco zapečeného s rajčaty nebo s lilkem nebo zapečené lilky s rajčety. Maso na střídačku prase-kuře-prase-krůta-prase-ryba-prase-jehně…jednou hranolky, jednou piza, jednou kaše. Každý si asi vybral a hlady netrpěl. Jinak to ale nebyla žádná sláva. Kuchař se asi snažil, ale vždy záleží co mu koupí a dovezou. Podezříváme ho i z toho, že co se nedojí, přemění na jídlo na druhý den, někdy i na třetí den. (Úplně to vidím: „Aha tak tohle jim nechutná. To by bylo, abych to neudal. Semelu to, okořením, zapeču a nikdo nic nepozná). Naštěstí nikdo z nás žádné zažívací problémy neměl.

Co mě ale hodně mrzí je ta chudá nabídky ovoce. Vlastně každý den byl jen meloun (červený výborný, žlutý vůbec). Občas pár hroznů, ale to bylo hned pryč. Jinak všude v okolí sady nektarinek, broskví, fíků a kdovíčeho ještě. My jsme si tohle chodili kupovat do obchodů sami. Dokonce jsem uvažoval, že si zajdu do restaurace na dobrou čerstvou rybu. Ta totiž v nabídce taky chyběla. A to v hotelu na ostrově trochu zarazí a zamrzí.

Nápoje. To je samostatná kapitola. Zdarma pivo (do plastového kelímku si natočíš kolik chceš, mě to přišlo jako bezchuťová oranžová voda), víno (opět si do kelímku natoč bílé nebo červené. To bílé ještě jakž takž ušlo, ale to červené byl totální hnus. Řešili jsme to tak, že jsme si v obchodě koupili láhev, abychom si alespoň trochu pochutnali. Zapomeňte na dobré stolní víno v hotelu. Ostatně nic jiného ani na baru v nabídce nebylo). Večer na bar postavili 3 (ano opakuji i slovy tři) láhve (Ouzo, rakije a nějaký sladký tlamolep) a každý si to (opět do plastových kelímků mohl nalévat sám). Ostatní panáky a míchané nápoje si každý platil sám. Nealko jsou jen mixy z automatu a tohle pít týden tak mi to prožere díru do žaludku. Holce jsme to ředili v poměru jedna ku deseti a i tak to bylo sladké a hnusné. V nabídce byl i čerstvý pomerančový džus za dvě eura dvě deci! Díky nechci. Neviděl jsem nikoho, že by to pil. All inclusiv bych si tedy představovat trochu jinak.

Vodu z vodovodu jsme nepili. Naštěstí u recepce je „studánka“ s pitnou vodou. Tu jsme pili celý týden a v pohodě. Dokonce i zaměstnanci hotelu si tam točili vodu do láhví, takže asi byla dobrá.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,1/5)

Co je vybavení hotelu? Na recepci kulečník (za poplatek), pinec (za poplatek), wi-fi (zdarma), televize s ČT24 (zdarma), hromada použitých časopisů a zapomenutých knížek. Nic víc jsem tam neviděl.

Personál: takový normální hotelový. Nebyl s nimi problém. Stoly uklízeli průběžně, pozdravili, poděkovali, usmáli se. Uklizečka uklízela, kuchař vařil, údržbář udržoval (i když se moc nepředřel) co víc si přát.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Pláž cca 400m, přes silnici a kolem kozy a ovcí. Lehátka a slunečníky za poplatek. Nevím kolik to stálo, asi by se to dalo usmlouvat na výhodnější cenu, i když místní překupník s lehátky měl evidentně problém, že se sprchujeme pod sprchou a nemáme zapalceno. On zřejmě nerozuměl mým slovům „public beach“ a já nerozuměl jeho slovům „my bussines“. Tak už jsme tam nechodili.

Raději jsme chodili na bližší pláž Golden Beach baru. Tam byla sprcha a nikdo nic neřešil. Obecně na pláži bylo málo lidí, takže žádná tlačenice se nekonala.

Pláž nebyla moc čistá, hodně vajglů, klacků a ostatního bordelu, o který se evidentně nikdo nezajímal. Kolem lehátek si to občas uklidili, ale co bylo dál, to nikoho nezajímá. Škoda. Jinak písek, u moře oblázky a v moři oblázky a pak kamenné desky. Ale docela sešup do vody, takže až tak nevadilo. Boty nejsou potřeba, jen dávat bacha kam šlapete. Záchody? Ne proč? No comment.

Moře krásně čisté. První den super, druhý den příjemné vlny. Pak tři dny vlny jako kráva, červená vlajka na stožáru (zákaz vstupu do moře, ale stejně se nikdo ani neodvážil). My jsme jezdili na městkou pláž do města tak vlny nebyly, i když tak to bylo okolí ještě špinavější než u hotelu. Ale dalo se to. Poslední dva dny se to uklidnilo a zase se dalo koupat u hotelu.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Obchody, hospody, půjčovny. To vše se střídá v nepravidelném rytmu, který občas naruší políčko s něčím nebo výběh s kozama a ovcema. Kdo je zvyklý na večerní korzování na promenádě, tak tady rozhodně ne. Tady jen kolem silnice a po úzkém chodníčku. My jsme objevili dětské houpačky u jednoho plážového baru, takže to byl náš každovečerní cíl procházky. I přesto, že v popisu hotelu je dětské hřiště, tak to co tam je rozhodně není dětské hřiště (plastový domeček a ošoupaná plastová klouzačka, která nejezdí).

Pokud někdo chce zkoumat okolí, tak to může být dobrý výchozí bod. V hotelu jsem potkával pár mladých němců s pohorkama ty si evidentně užívali túry po okolních kopcích.

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Dovolená. Kdo to koupí jako službu a nechce nic řešit a neočekává komfort, tak si to užije. Za cenu max. do 15 tis. Kč mi to přijde ok. Víc bych za to rozhodně nedal, nebo by mě to pak štvalo. Moc bych to ani nedoporučil pro rodiny s dětmi (naprosto chybělo například dětské menu, nějaké normální džusy, hřiště). Písečná pláž je dobrá, jen by to měli občas uklidit. Dětský bazén je super, ale kdyby tam byla třeba klouzačka, nebo jiná atrakce, bylo by to lepší.

My jsme zde byli poprvé a naposled. Příště budeme více vybírat nebo se zařídíme jinak.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 18
z 23 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kréta - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání