Napsat recenzi

Romantika

Recenze hotelu Kalypso Cretan Village Resort & Spa **** (Řecko - Kréta - Plakias)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2017
Přečteno: 556x
Recenze se líbila: 295 čtenářům
Fotografie: 24
Videa: 0
Komentáře: 0
  • výhled z pokoj 187 výhled z pokoj 187
  • z kopce do jídelny a k bazénu z kopce do jídelny a k bazénu
  • areál s kočkama a wifi na lodi u bazénu areál s kočkama a wifi na lodi u bazénu
  • malý bazén u bungalovů malý bazén u bungalovů
  • zahrada kolem zahrada kolem
  • hlavní bazén hlavní bazén
  • lehátka na lodi u hl.bazénu lehátka na lodi u hl.bazénu
  • cesta ke kurtům cesta ke kurtům
  • schody vedoucí na sousední pláž schody vedoucí na sousední pláž
  • cesta na sousední pláž cesta na sousední pláž
  • hotelová pláž hotelová pláž
  • vlevo - nádherné moře, vpravo odpad vypouštěný po skalisku a držící se ve skále u pláže vlevo - nádherné moře, vpravo odpad vypouštěný po skalisku a držící se ve skále u pláže
  • druhá pláž u soutěsky druhá pláž u soutěsky
  • jídelna jídelna
  • ukázka z výborné kuchyně ukázka z výborné kuchyně
  • hodně druhů salátů a příloh hodně druhů salátů a příloh
  • soutěska Imbros soutěska Imbros
  • Imbros Imbros
  • pevnost Castelfranco pevnost Castelfranco
  • Elafonissi beach Elafonissi beach
  • růžová pláž růžová pláž
  • prý nejstarší na světě! prý nejstarší na světě!
  • placenná lehátka na druhé pláži hotelu placenná lehátka na druhé pláži hotelu
  • poslední loučení poslední loučení

Tento hotel jsem si zamilovala na první pohled, bylo to něco jiného, než to, kam jsme jezdili téměř pokaždé ( písečné pláže s pozvolným vstupem plné lidí)...komplex umístěný ve skalách, okolo nevede rušná silnice ani nestojí jiné hotely a neruší davy lidí! Proto jsem byla rozhodnuta okamžitě pobyt koupit a počítala s menšími problémy, které jsem vyčetla v recenzích!

Ubytování  průměrně (3,5/5)

Cesta z letiště minibusem hodinu a půl.

Hotel byl postaven v r.1981 a proto člověk musí počítat s tím, že nejede do nového hotelu. My měli to štěstí, že jsme měli pěkný pokoj (č.187) hned u horního bazénu, renovovaný, bez plísně, kousíček od jídelny i k hlavnímu bazénu. Uklízen byl denně příjemnými pokojskými.

Před pokojem krásná zahrada plná květů, poblíž dva menší bazény se slanou vodou a výhledem na moře, okolo palmy a potůček.

V areálu hotelu se pohybuje několik vykrmených a spokojených koček, které si chodí i na křesílka a spousta turistek je krmí, takže rozmazleniny na vás už potom čekají u pokoje!

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Nechápu, jak to dělají, ale strava byla perfektní, výborně ochucené jídlo, dostatek zeleniny i ovoce.

U snídaně spousta sladkého pečiva, ovoce sušené, zavařené i čerstvé. Káva, čaj a ovocné džusy.

Obědy a večeře - maso kuřecí, skopové, hovězí i vepřové, občas mořské plody, denně jeden druh ryby. Jako přílohy zapečené brambory, těstoviny. Zelenina jako lilky, cukety, rajčata a pod. vždy velice chutně zapečená!

Moučníky nejím, proto mi nevadilo, že byly denně jen krémy a nějaká buchta. Zmrzlina byla v jídlëlně i přes den v baru neomezeně.

Víno bylo jen v hlavní jídelně k obědu a večeři, pivo i přes den u baru. V baru i tvrdý alkohol, uzo,bílý rum, vodka a podobně.

Pozor, v rámci all inclusive pití jen do 22:30, program začínal až pozdě, takže pokud jste se chtěli bavit a pít, pouze za své - připisováno na kartu! Chytře vymyšleno!!!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Personál hotelu vždy milý, usměvavý a příjemný. Náš pobyt trval 12 dní a každý den zde byli stejní zaměstanci (mimo recepci), kteří od rána až do večera s úsměvem makali! Volno téměř žádné...

Nikde jsem neviděla v nabídkách zmiňované horolezecké stěny, také sportovní program nebyl moc pestrý, asi proto, že o kulturu i sport se starali dva hoši celý den, včetně programu pro děti a večerní zábavu.

V našem pobytu byl pouze jednou aqua aerobic, o volejbal jsme si museli říct. Tenisový kurt byl volný skoro pořád. Pokud byl zájem, střílelo se ze staré vzduchovky na víčka rozložená na skále pod bazénem.

Wifi byla v baru u recepce a přes den i u bazénu kolem WC na lodi.

Některé cestovky na netu reklamovaly 3 bary v rámci all inclusive, což není pravda. Je zde bar u bazénu, kdy by mělo být mimo hlavní jídlo i občerstvení, prý piza, hamburgry, párek v rohlíku a podobně, ale ani to není pravda. Pravdou je, že zde odpoledne měli pár toustů, které brzy došly a obsluha prostě řekla, že nejsou a hotovo, že by donesli z kuchyně chléb, salám a sýr a dodělali neexistovalo. Nám nevadilo, horší to měli ti, co měli malé děti, ale na druhou stranu, nikomu nevadilo, pokud jste si něco nesli z jídelny, takže se dalo asi řešit takto! Druhý bar byl u recepce otevřen k večeru, zde jen pití a základní káva.

Mimo hlavní jídla v jídelně potom už přes den žádné občerstvení v rámci all inclusive nebylo. Jen nápoje a zmrzlina.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Kolem hotelu není klasická pláž, hotel je ve skaliskách, proto vhodnější pro dobré plavce a hlavně šnorchlaře! To my jsme, takže nám se líbilo, že se do vody skáče ze skály nebo leze po žebříku či schodech do vln, voda krásně čistá a plná ryb.

V zátoce se slunečníky a lehátky u potápěčského centra je i pozvolný vstup do moře pro děti. Zde bohužel nejsou slunečníky hotelu, proto se platí a jezdí sem rekreanti odjinud.

Uváděná hotelová pláž znamená kousek betonu s pár lehátky a slunečníky, kde je klid a blízko k baru a bazénu, bohužel je zde ale skoro celý den cítit odpad, který je na skalisku u této pláže občas průběžně vypouštěn do moře. Je to kalná vody, která zůstává stát ve skalách pod pláží a zapáchá. Nechápu, proč tato trubka není vyvedena o kus dál na skálu mimo pláž.

V areálu je jeden hlavní bazén u lodi, potom dva menší se slanou vodou u horních bungalovů. Kolem bazénů jsou lehátka a slunečníky zdarma. Ale není jich dostatek, ranní ptáčata řeší před snídaní vlastním ručníkem hozeným na lehátko, někteří nechávají i přes noc, zaměstnanci to neřeší...Hotelové osušky mimo pokoj jsou za poplatek.

Všimla jsem si, že na volné lehátko přišli lidi bez náramku hotelu, nevím, jestli to byli členové rodiny zaměstnanců nebo náhodní rekreanti odjinud nebo místní z města, ale nikdo je nevyhazoval, přístup do areálu hotelu měl každý, nebylo oploceno, nikdo nehlídal a nikoho nevyhazovali!

Hodně lidí chodilo po schodech a potom po kamenité cestě na sousední písčitou pláž, my na ni jednou doplavali a po cestě šnorchlovali, ale jinak jsme byli spokojeni s plaváním kolem hotelu.

Kréta je větrný ostrov, takže zde dost foukalo, ale i přes to se dalo denně v pohodě koupat a vylézat z vody na schody. Vlajky tu nejsou, plavčíci také ne.

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

Hotelový komplex je nádherná romantika, takže se dá chodit na procházky, auta po silnici moc nejezdí, dá se jít i po skaliskách. My máme rádi klid a toto nám velice vyhovovalo. Ostatní, jako město, obchody a restaurace nám nechyběly.

Ale pozor, všude chodíte do kopců a po schodech, i do jídelny od bazénu, rovinu zde moc nenajdete, proto není vhodné pro lidi s pohybovými problémy a lenochy!!!

Zakoupili jsme si dva výlety. Jeden do soutěsky Imbros, pěší 7-mi kilometrová túra z kopce krásnou přírodou, cestou zpět návštěva pevnosti Castelfranco a koupání na krásné pláži. Druhý výlet byl na růžovou pláž Elafonissi beach se zastávkou v jeskyni a ochutnávkou vín. Ten den byl obrovský vítr, takže růžový písek nás bičoval po nohách a zádech, ale příroda tu byla nádherná!!!

V hotelu se dalo přes delegátku, která není na místě a dvakrát za týden dojíždí na schůzku, zakoupit víc výletů nebo půjčení vozidla, ve městěčku to bylo ale levnější.

Na městskou pláž jsme nikdy nejeli, nám se líbila skaliska, ale ostatní jezdili buď hotelovým busem, mám pocit, že 4x denně nebo taxíkem.

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Celkový dojem z této dovolené máme my osobně nádherný. Mínusem byl pouze odpad vytékající po skále u pláže a také jsem se poprvé setkala s tím, že jsme museli nosit mimo pásky na ruce i kartičku, která je vydána na jeden pokoj při příjezdu. Bez ní vás neobslouží ani v jídelně při objednání nápojů, ani u baru. Tento hotel podle mě hřeší na svoji krásnou polohu ve skalisku, která láká turisty a ve službách all inclusive není mimo pár toustů odpoledne žádné jiné občerstvení přes den, jen jeden druh rozpustné kávy, ostatní druhy, ledová tříšť a míchané nápoje a bagety jsou placené. Pokud si koupíte něco, co se platí, musí vám dát podepsat účtenku a na koci pobytu si vše uhradíte. Myslím, že zas tak levný zájezd to není, aby muselo být toto zvlášť hrazeno!

Případné dotazy na fero.p@seznam.cz.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 14
z 16 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kréta - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání