Napsat recenzi

Hotel South Coast Kutsuras

Recenze hotelu South Coast Hotel *** (Řecko - Kréta - Koutsouras)

Hodnocení:
průměrně: 4,4/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2020
Přečteno: 337x
Recenze se líbila: 189 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Dovolená v době koronaviru byla moc hezká. Hotel byl zaplněn z 1/8, polopenze byla skvělá. Je to velmi čistý, vymazlený, rodinný hotel s domácí krétskou kuchyní, kousíček od křišťálového moře. Jediné, co mi lezlo na nervy jsou hluční turisté z Německa, kteří byli ubytováni v nové budově narozdíl od nás z ČR a neustále nám v době jídla kouřili pod nos.Ubytování je velmi vhodné pro osoby toužící po klidu bez nablblých animačních programů, barů a diskoték. Kutsuras je maličká vesnice, nikoliv letovisko, je velmi vhodné půjčit si auto a alespoň 1/2 ostrova si projet. Kréta je nádherná a rozhodně stojí za to! Pokud hledáte nádhernou přírodu nezasaženou masovou turistikou, křišťálové moře a skvělé jídlo, zvolte jižní Krétu!

Ubytování  průměrně (4,4/5)

Ubytováni jsme byli ve starší budově, narozdíl od němců, kteří zaplatili stejnou cenu a měli novou budovu.Hotel má NÁDHEROU zahradu - při cestě k moři, dva krásné bazény, lehátka a posezení u bazénu. Velmi příjemná je i venkovní restaurace s množstvím krásné středomořské květeny. Úklid 1x za 3 dny i s výměnou povlečení.

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

Večeře velmi chutná, domácí, krétská kuchyně. Pestrý výběr salátů, pokrmy s masem byly vždy na výběr dva. Pečené vepřové, kuřecí, musaka, 1x za týden ryba a fantastický stroganov. Pestré teplé přílohy k masu, různé zapečené brambory, středomořská zapečená zelenina - velmi chutné. Ovoce nejčastěji pomeranče, meloun. Na večeři jsme si pochutnali vždy. Snídaně byly slabší, než večeře, ale to není problém tohoto hotelu, všeobecně řekové ty snídaně moc neumí. Na výběr tmavá nebo světlá veka, káva, čaj, džus, 1 salám typu gothaj, sýry - skvělá feta, zelenina, müsli, nutela, meloun.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Studio bylo ale útulné, čisté a dobře vybavené. Manželská postel,gauč, malá kuchyňka, jídelní stůl, toaletka, malý balkón s posezením. Koupelná nová, maličká, špatně stavebně řešená, že jste po sprše měli všude rybník vody a po celou dobu sprchování se na vás lepí závěs. Hotel má NÁDHEROU zahradu - při cestě k moři, těsné okolí hotelu čisté a vymazlené.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Moře a pláž se nachází 50 m od hotelu a vede k němu upravený chodníček v krásné zeleni. Část pláže placená - plážový servis 5eur/den, část volná, ale doporučuji si servis zaplatit, protože na pláži je kombinace velkých kamenů a oblázků. Voda je křišťálově čistá, první týden v červenci ovšem byla chladnější, než jsme v Řecku zvyklí. Možná to bylo dáno i tím, že jsme tam měli 3 dny silný vítr při kterém "tančil" i zahradní nábytek.Jednou za týden jsme viděli větší medůzu, jinak zde téměř žádný podmořský život není. Vstup do vody není vhodný pro maličké děti a osoby, které mají problémy s pohybem. Lze si ale půjčit auto a zajet na pláže v okolí, které jsou písčité. Projeli jsme si oba břehy - jak sever Kréty, tak jih a musím říct, že jih je méně větrnný, moře teplejší a je zde daleko méně lidí. Z ostatních pláží vám doporučím pláže směrem na Ierapetru - nejkrásnější byla pláž Achlia, písečná s oblázky a útesy, dále palmová pláž Vai na severovýchodě ostrova a překrásná písnisčitá pláž Amoudara v blízkosti Agios Nikolaos.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Jelikož jsme hledali absolutní klid a byl zrovna koronavir, o to více jsme ocenili, že Kutsuras je malá vesnice, kde nic není. Kromě pláže jsou tam cca 4 taverny a v blízkosti hotelu 1 market - taková sámoška, kde mají ale všechno, i řeznický pult a nakupují tam místní, takže celkem za normální cenu. Pokud si chce člověk levně nakoupit lze v Ierapetře - je zde Lidl i jiné větší markety. Těsné okolí hotel opravdu čisté, jinak vesnička je takový neudržovaný ospalý balkán, kde moc turistů nejezdí, spíš domorodci, proto tam neseženete ani suvenýry. Ti, co vyhledávají klid, čisté moře a dobré jídlo si přijdou na své. Hotel je asi nejvhodnější pro manželské páry a osoby toužící po klidu, nedoporučuji rodinám s dětmi, ani partičkám mladých lidí. Ráno vás vzbudí kohouti. :-D

Celkový dojem  průměrně (4,4/5)

Kréta je nádherný ostrov, rozlehlý a pestrý na který jedna dovolená nestačí. Půjčili jsme si na několik dní auto a projeli si celou východní půlku ostrova včetně vnitrozemí. Skvělé koupáním, nádherná příroda a jídla v horských tavernách s místními byla top gastronomickým zážitkem. Z výletů doporučuji návštěvu paláce Knossos, kláštera Moni Toplou, středomořského Aquaria poblíž Iraklia, horské tradiční krétské vesnice, olivovou farmu a spousta krásných pláží. Pobřežní úsek v okolí Agios Nikolaos nabízí nádherné vyhlídky na útesy, hory a moře. Pokud váháte mezi severním - krétským mořem a jižním lybijským mořem, vyberte jih. Je tam podstatně méně lidí, nádherná příroda, teplejší moře, méně větrno a levněji. Krásnou dovolenou! :-)

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 34
z 38 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kréta - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání