Napsat recenzi

Ale jo, může být...

Recenze hotelu Diogenis Blue Palace Hotel **** (Řecko - Kréta - Kato Gouves)

Hodnocení:
průměrně: 2,9/5
Vloženo:
Pobyt: září 2022
Přečteno: 267x
Recenze se líbila: 58 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Na začátku bych rád podotkl, že jsme absolvovali s manželkou již šestnáctou dovolenou v Řecku, z toho 6x na Krétě a pokaždé cestujeme na jiné místo či jiný ostrov. Takže bych řekl, že můžu trošku hodnotit. Býváme v podstatě nenároční a hlavně „nezkažení“ rekreanti pěti hvězdičkovými hotely v Turecku, Egyptě, Tunisu či jinde, pro nás ne moc bezpečných zemí. Rád bych ještě uvedl, že pokud půjdete po příletu nebo před odletem na letišti na toaletu, tak se připravte na menší potopu. Je to každý rok horší a horší. Na tak frekventovaném letišti je to smutné. Vím, je to o lidech, co je navštěvují, ale přeci snad není problém někoho najmout, aby se o čistotu trochu staral.

Ubytování  průměrně (3,2/5)

Pokojík pro 2 osoby s koupelnou, sprchovým koutem, umývadlem a záchodem (klasika), ocenili jsme balkon a funkční klimatizaci, jelikož jsme měli pokoj situovaný na západ, takže tam bylo večer teplo. V koupelně se nešlo sprchovat a používat umývadlo najednou – hrozila potopa z kanálku. A to nepouštíme zrovna vodu na plno. Úklid denně a ručníky měněny zhruba po 2 až 3 dnech - to bylo bez problémů. Lednička funkční a velká. Musím pochválit postele, pro mne opravdu pohodlné. Ale to nemusí být v každé ubykaci stejné. Pouze pod nimi by chtělo občas uklidit. Televizor k ničemu, samé ruské, německé a řecké programy, ale kvůli sledování telky jsme nepřijeli. Nábytek zastaralý, ale potřebám ubytování postačující, včetně dostatku úložných míst. Pouze předposlední den jsem si roztrhl prst o vyčuhující špičku hřebíku ze skříně, který tam byl při rádoby opravě nastražen. Pokoj jsme měli v horním patře situovaný do ulice, takže za mne spokojenost, když jsem viděl některé „podzemní“ pokoje, Trošku mne zaskočil věkem prorezavělý stojan sušáku na prádlo, ale lepší špatný, než žádný. Hotel se prezentoval čtyřmi hvězdami, ale to asi byla hudba minulosti, potažmo k tomu, abychom zaplatili větší pobytovou taxu.

Strava a stravování  průměrně (2,7/5)

Strava mimo 2-3 dnů dobrá, na 4 hvězdy ale jen tak tak. Každý den ryby nebo mořské plody, což jsme v honosnějších hotelích po Krétě neviděli. Takže O. K. Nabídka zákusků byla mizerná, ovoce na jedničku. Nápoje z postmixů - víno bílé a růžové, čaj a káva různých druhů byla velmi slušná. Obsluhující personál většinou usměvavý a příjemný, úklid po najezených hostech byl ale zábavný. Způsob utírání stolů po návštěvnících nebyl zrovna moc pečlivý, šmudlalo se několik stolů jedním hadrem stále dokola. Hodně hostů si nandalo na talíře spousty jídla a samozřejmě tam toho polovinu nechali, to mne opravdu moc mrzí, když není problém si jít kdykoliv přidat. Naběračky k nabíraní jídla byly často utopeny v omáčce. Při tom by stačilo, aby před nabízeným jídlem byl talíř a na něj by se naběračka odkládala, tak jak to bývá v jiných hotelích.

Bar u restaurace byl společný pro bazén, pláž i večerní posezení. Nabídka postmixů - kávy, čaje, místního alkoholu solidní, fronty žádné. Pouze by mohli mít otevřeno od 10,00 hod. Ale jinak fakt bar príma.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,9/5)

Využili jsme zapůjčení ručníků na pláž oproti vratné záloze a za pobyt jsme je 2 x měnili za čisté, což je ve 4hvězdičkovém hotelu standartní. Animační program byl jednou v sobotu, príma řecký večer, což se hotel „vytáhl“, děkujeme. Wi-Fi byla mizerná, poslední den našeho pobytu nefungovala pro jistotu vůbec. 3x za náš pobyt vypadl elektrický proud a dokonce 1x nešla ani voda. Ale i to se může stát. Oprava zaplať pánbůh na Řecko netrvala dlouho. Za dvě eura na den jsme si vzali i klíč od trezoru, ale na pokoji jsme ho nenašli. Netušili jsme, že mají volně přístupnou místnost s bezpečnostními schránkami u recepce. Tak to nám bylo k ničemu, jelikož jsme si pak zavírali cennosti do uzamykatelného kufru. Velkým přínosem pro nás byla početnost české klientely, jelikož bylo stále si s někým povídat. a to večery či polehávání na pláži příjemně zpestří.

Pláž a moře  průměrně (3,2/5)

Situovaná hned před hotelem přes místní komunikaci, muselo se slézat po ne příliš udržovaných schůdcích, které by zasloužily alespoň natřít. Moře paráda a vstup do moře taktéž - písčitý, dál od břehu trošku kameny. Většinou vlny, ale to je na Krétě normální. Alespoň byla zábava, pro mladé. Pro starší to moc příjemné nebylo, občas to někoho vysvléklo z plavek anebo vykoulelo. Bohužel pro hotel s více jak 100 pokoji je k dispozici cca 20 slunečníků se starými lehátky, většinou opravdu v žalostném stavu, Nebyla zde ani sprcha, takže od pláže s jemným pískem 90% hostů šlo na hotel s nabalenýma nohama od jemného písku, pokud si písek pracně neodrolili. Na vedlejší pláži jsem objevil sprchu, kterou jsem s vděkem využíval. Opravdu mne mrzí, že lehátka a slunečníky měly být v rámci all inclusive a prezentace hotelu zdarma a přitom jich bylo k dispozici z bídou pro pětinu hostů. Hosté tohoto hotelu bloudili po pláži a hledali kde se uložit. Nezbylo jim než jít na vedlejší pláž a zaplatit 10 euro. Pokud bych to vynásobil dvanáctidenním pobytem, není to málo peněz.

U bazénu jsme byli zhruba 4x, lehátka opět přeplněná odpočívajícími lidmi a opět v žalostném stavu. Nevýhodou je brzké odpolední zastínění bazénu i lehátek z důvodů přilehlých budov. Problém byl s kluzkým okolím bazénu, na kterém se pohybovalo mnoho lidí, kteří šli na stravu či k baru nebo na pláž k moři. Divím se, že se někdo za celou dobu pobytu nevyválel. A to jsme tam byli 12 dní.

Toalety pro restauraci, bar a bazén malinké, ale frontu jsem tam neviděl, jelikož spousta ubytovaných si došla na potřebu do přidělené ubykace, bylo to kousek.

Okolí hotelu  průměrně (3,6/5)

Klasická řecká hotelová destinace vybudovaná na letní sezónu. Zámková dlažba kousek od hotelu nahlodaná od slané vody, díry po veřejném osvětlení, kdy hrozil vyvrknutý kotník. Na jedné straně chodníku sráz bez zábradlí a pod srázem 2 až 3 metrů skaliska, na druhé straně frekventovaná silnice. Divím se, že se zde za dobu našeho pobytu nic nestalo. Výhodou bylo umístění menších supermarketů velmi blízko hotelu. Zábavné pro mne bylo ve volných chvílích sledování z baru či pláže příletů letadel na blízké letiště. Bylo to skoro co každých 10 minut co nad námi proletělo. Pro hračičky doporučuji si stáhnou aplikaci, kde se dozvíte, jaké letadlo, odkud a za kolik minut přistane.

Služba cestovní kanceláře *** včetně webovek byla dobrá, nabídka výletů dobrá, využili jsme výlet do Mataly, z kterého jsem měl opravdu radost. Cestou jsme se stavili v Gortyně, kde je antické archeologické naleziště. Průvodkyně Maria Nistazaki, honorární konzulka pro Krétu, nám podala pěkný výklad o historii Kréty. Celou cestu v autobuse nám vykládala nejenom historii Kréty, ale i samotného Řecka. Mne a manželku velice potěšilo setkání a paní Marií, jelikož jsme s ní absolvovali celodenní výlety už v r. 2008 na Knóssos a o rok později na Spinalongu. Dokonce jsem jí ukázal fotografie z té doby a zavzpomínali.

Celkový dojem  průměrně (2,9/5)

Jinak za mne, za ty peníze, celková spokojenost, jelikož dovolenou máte takovou, jakou si ji uděláte. Pokud bychom se rozčilovali nad každou kravinkou, tak si akorát tu dovču zkazíme.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 18
z 42 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kréta - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání