Napsat recenzi

Snaha o objektivitu

Recenze hotelu Aqua Sun Village & Water Park Hotel (ex Eri Sun Village) **** (Řecko - Kréta - Hersonissos)

Hodnocení:
průměrně: 3,6/5
Vloženo:
Pobyt: září 2013
Přečteno: 950x
Recenze se líbila: 492 čtenářům
Fotografie: 2
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Od recepce nahoru... Od recepce nahoru...
  • Od recepce dolů... Od recepce dolů...

V tomto hotelu jsme byli ubytovaní na týden od 10. září. Vybrali jsme si ho jako druhou, alternativní možnost, protože první nevyšla - již bylo plno. Nevím, jestli by ten první hotel byl nakonec lepší, ale jistě by se našly horší hotely.

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Ubytovaný jsme byli v tom nejvyšším domě a nejvyšším patře, takže jsme měli krásný, ale tak trochu "sisifovský" výhled. Pohled na moře rovnou z postele, ale o to vzdálenější a těžší cesta k pláži. Jak tu někdo psal, že bez magnetu nefunguje elektřina, možná někde ano, ale u nás to byla nejspíše výjimka - tam ta elektřina šla pořád. Na pokoj jako takový nemáme stížnosti, nečekali jsme pozlacené kliky nebo kašmírové povlečení. Vše tak nějak v normě, všude čisto, všechno fungovalo, koupelna obsahovala i zásobu kosmetiky. Možná bychom při tom výšlapu uvítali výtah (ideální by byla lanovka přímo od pláže :) o tom by mohli ještě pouvažovat..), ale na druhou stranu se při struktuře a výšce baráčků nedivím, že tam ten výtah nebyl - doma ve čtyřpatrovém paneláku výtah taky nemáme.

Strava a stravování  průměrně (3,9/5)

Stravu hodnotíme velice pozitivně. Výběr byl dostatečně velký - alespoň na to, aby si tam každý našel "alespoň jedno", co by mu chutnalo (to už se samozřejmě pak mohlo opakovat - tady jde hlavně o otázku chuti, takže někomu toho mohlo chutnat více a někomu méně). Pokaždé tam byly těstoviny, často i ryby, zvláště hovězí je tam dost v kurzu, ale semtam bylo i vepřové či kuřecí. Poměrně často i nějaká ta "specialitka", která byla většinou s rýží. Co do výběru zeleniny i ovoce, to taky nebylo tak špatné, jak občas někdo píše (těmhle recenzím bych moc nevěřila) já jsem tam alespoň vždycky našla dost okurek, papriky, rajčat, oliv.. z ovoce dva druhy melounů (moc dobrých), broskve.. (víc už nevím - mně tohle už celkem stačilo, tak jsem po dalším nekoukala). Snídaně mně osobně přišly super - tady se mi ten výběr zdál opravdu široký. Krom standardního pečiva s máslem vejce na různé způsoby, různé párečky, občas teplá šunka (nebo možná uzené), jogurty, müsli, palačinky s širokou škálou marmelád či různé druhy teplých croasantů. Jinak se nám v téhle souvislosti líbilo, že i přímo z restaurace byl pěkný výhled na moře. Co do pití si toho člověk mohl načepovat taky dost - vodu, limonády, pivo, atd. (Ale bacha - dle přítele chutnalo kafe jako "staré ponožky" :)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Na personál nemáme též stížnosti, lidé byli slušní a usměvaví, uklízečky poctivé a pracovité (pečlivě staly, každý den vynášely koše, občas i skládaly noční úbor do kreativních tvarů :) Animační služby jsme nevyužívali, takže ty nemůžeme hodnotit, ale dle zběžného pohledu se též snažili lidi "zabavit". Zadarmo jsme se tam mohli podívat na internet (pokud ovšem člověk měl svůj přístroj), zahrát si tenis nebo pink pong. Bar tam fungoval pouze u bazénu a zde už mám jisté subjektivní výhrady. Jelikož je program popisován jako "all inclusive", čekala jsem, že bude u baru zadarmo "veškeré pití", (čerpám teď ze zkušenosti z jednoho hotelu v Bulharsku). Zadarmo jsou však jen ta pitiva, která člověk nalezne při jídle i v restauraci.. a možná nějaký ten alkohol, ale na ten jsme nebyli zvědaví. To spíše na koktejly - ty tu nabízí též, ale jsou už minimálně za 4 eura. To je první výtka - osobně bych to proto nazývala "all inclusive light". Druhá výtka se týká, dle našeho názoru účelově "imrvére" přeřvané muziky. Fakt by podle nás neškodilo, kdyby ty decibely trochu ubrali, rozhodně nebylo slyšet vlastního slova. Nejspíše nechtěli, aby jim tam lidi pořád vysedávali a přehnaně likvidovali zásoby, takže (docela efektně) evidentně spoléhali na to, že kvůli tomu kraválu tam lidi nebudou oxidovat až tak moc. Jinak bazény měly slanou vodu, což nejspíš hodně lidem nevadí a jistě je to pro Řeky ekonomičtější, ale nám obecně připadá bazén se slanou vodou docela "hloupý" a zvlášť, pokud je blízko u moře (což tady neplatí, takže se to dá pochopit). Nicméně pokud je blízko moře, tak proč lézt do bazénu se slanou vodou... :/

Pláž a moře  průměrně (3,2/5)

Bůh ví, odkud je počítáno těch udávaných 1000 m. Dle našeho názoru od brány hotelu k začátku pozemku sesterského Eri, takže dohromady spíše dva kilometry. Pokud chtěl mít člověk pití a lehátka zadarmo, nabízel se právě sesterský Eri hotel, nicméně (možná to bylo zrovna nějaké "špatné" období) u místního baru to dost divně, pemanentně a protivně smrdělo (jak od zvratků - další důvod, proč se tam moc nezdržovat) a místní kamenitou pláž dosti obohacovali ježci. Proto jsme chodili též dále - minimálně na Star beach, ale 8 euro za lehátka se nám fakt dávat nechtělo, tak jsme to zkoušeli bez nich (obsadit lehátko bez placení), ale zrovna v našem případě nás poměrně rychle vytipovali a pak vyhazovali - asi jsme byli nějak nápadní. Takže jsme si pak už převážně lehali na zem. Moře bylo super - krásně čistá voda, plavaly v něm rybičky, takže se i člověk měl na co podívat. První dny byl klid, takže se i pěkně potápělo, zbytek dovolené dosti velké vlny, což bylo dobré na houpání, ale vodu už pro potápění dost kalil písek a řasy.

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Jasně, počítali jsme s tím, že je to od pláže dál a že je to na kopci. Ale ve výsledku zrovna nic, z čeho bychom byli odvázaní. Na "naše poměry" je kopec přeci jen dost prudký, rozhodně ne "mírný kopeček". Ale v rámci objektivity - tahle záležitost nejspíše nebude nijak vadit tzv. "puťákům", kteří např. standardně vyrážejí na různé pochody Praha Prčice. Já u moře ráda procházky, ale hlavně na výletech a večer po promenádách - ať už podél moře nebo obchůdků - ne po silnici v prudkém kopci, v prudkém slunci a převážně kolem pusté vyprahlé planiny. My standardně od dovolené čekáme sport ve formě koupání v moři - pokud bychom chtěli pochodovat, jdeme na zmíněnou Prahu Prčice. Takže jsme to nakonec vyřešili tak, že jsme si půjčili čtyřkolku (to při množství půjčoven fakt nebyl problém). Sice nám to moc neušetřilo fondy (50 euro na tři dny + benzín - 2 eura za litr), ale spoustu energie a času určitě. Téhle investice nelitujeme. Ano, jezdila tam sice "kyvadlová doprava" - občas autobus, občas menší dodávka, ale člověk si musel hlídat čas, aby to v těch 10, 12, 14 a 18 stihnul. A při tom množství lidí rozhodně nemohl počítat s tím, že se vyveze hned napoprvé. Ale když už je řeč o "okolí hotelu", kolem baráčků bylo dosti pěkných palem, keřů a stromů s různě barevnými a na pohled pěknými květy a plody.

Celkový dojem  průměrně (3,6/5)

Celkový dojem = spokojenost. Za nás dáváme palec dolů tomu kopci, takže znovu bychom do tohoto hotelu právě z tohoto důvodu nejeli. Ale na druhou stranu jsme aspoň měli možnost vyzkoušet tu čtyřkolku. :) Jinak s hotelem (snad až trochu na ten bar - viz výše) nebyl problém, stejně jako s cestovkou Pantour. Rozhodně to nemůžu označit jako "zkaženou" dovolenou, na kterou bych měla mít špatné vzpomínky.

Tento hotel bych doporučila svým přátelům - ale jen těm, co jsou tzv. "puťáci".

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 34
z 54 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kréta - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání