Napsat recenzi

Rethymno Palace Beach Hotel Kréta

Recenze hotelu Rethymno Palace Beach Hotel ***** (Řecko - Kréta - Adelianos Kampos)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2022
Přečteno: 419x
Recenze se líbila: 80 čtenářům
Fotografie: 23
Videa: 0
Komentáře: 0
  • kolem bazénu k moři kolem bazénu k moři
  • ranní koupání - 6:20 ranní koupání - 6:20
  • dopolední kávička u moře dopolední kávička u moře
  • chladicí box se salámy a sýry u snídaně chladicí box se salámy a sýry u snídaně
  • chutné  ryby chutné ryby
  • gril gril
  • horká pánvička horká pánvička
  • ovoce ovoce
  • sladkosti sladkosti
  • pevnost v Rethymnu pevnost v Rethymnu
  • výhled z pevnosti výhled z pevnosti
  • kostel u kterého se konají trhy a zároveň jsou zde zastávky kostel u kterého se konají trhy a zároveň jsou zde zastávky
  • výlet na Santorini výlet na Santorini
  • trajekt trajekt
  • konečně ho vidím... konečně ho vidím...
  • Santorini - Oia Santorini - Oia
  • Santorini - Oia Santorini - Oia
  • Santorini - Oia Santorini - Oia
  • Santorini - Fira Santorini - Fira
  • malé oslíky táhnoucí 150-kilového chlapa jsme naštěstí nikde neviděli malé oslíky táhnoucí 150-kilového chlapa jsme naštěstí nikde neviděli
  • Santorini - Fira Santorini - Fira
  • šťastni zpět ve svém hotýlku šťastni zpět ve svém hotýlku
  • PS: let domů o 6 hodin odložen z technických důvodů (nakonec náš let z obrazovky zmizel a už se tam až do odletu v 15:15 neukázal!) - výsledkem po celodenním čekání na přeplněném letišti doma dáreček - covid! PS: let domů o 6 hodin odložen z technických důvodů (nakonec náš let z obrazovky zmizel a už se tam až do odletu v 15:15 neukázal!) - výsledkem po celodenním čekání na přeplněném letišti doma dáreček - covid!

Krásná dovolená, kupovala jsem 3 dny před odletem, cena už dolů nešla protože byl volný poslední pokoj a navíc to nebyl žádný economy pokoj, ale krásný, jen byl ve čtvrtém patře do ulice na konci chodby. Pokoj jsme dostali ihned po příjezdu po snídani, nemuseli jsme na nic čekat.

Na recepci jsme při příjezdu dostali poukaz na 15 minut masáže pro dva. K mému překvapení nebylo podmíněno koupí celé masáže, ale opravdu jsme dostali 15 minut skvělé a příjemné masáže, což je první den po příletu velice příjemné.

Ubytování  průměrně (5/5)

Ubytování bez chyby, krásný hotel, krásný pokoj, odpovídající 5 hvězdičkám. Na pokoji konvice, čaj a káva, denně 1,5 litrová láhev vody, lednice. Při příjezdu jsme měli na pokoji láhev vína.

Denně uklizeno, měněny všechny ručníky, doplňovány šampony, kondicionéry, tělové mléko. Na pokoji pantofle i župany.

Uklízečky od rána až do večera šůrovaly celý hotel od hora až dolů, kolem bazénu a celý areál. Vše se jen lesklo.

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

Hotel má vnitřní a venkovní restauraci, pití nosí číšníci, za bazénem u pláže je ještě bar a další restaurace pro zákazníky, kteří nemají all inclusive.

V hale je pro nově příchozí celý den kout s vodou, džusem, sušenkami a buchtami a také s rakií.

Je možné si ještě zarezervovat večeři v italské restauraci, která se nachází před hlavní restaurací, zde se ale platí 10 eur na osobu.

Stravování opět skvělé, velký výběr různých druhů masa, zeleniny i ovoce.

Ráno jeden kuchař vyrovná do skleněné vitrínky kvalitní salámy a sýry a lidé si ukáží, co by si dali a kuchař jim ukrojí plátek. Další vyrábí lívanečky, volská oka, omelety. Co mě opravdu velice nadchlo, byly výborné a kvalitní ryby - velké uzené makrely nebo sledi každé ráno, s těmi u nás se nedalo srovnat!

Polévka byla vždy jeden druh u oběda i večeře. V týdnu byla asi třikrát tématické večeře, řecká, asijská a sushi. Opět byl nachystán celý losos, spousta krevet a ryby. Večer kuchař griluje různá masa, ryby, hranolky...

Zmrzlina je vždy v jídelně nebo u plážového baru, u toho jsou od 10 hodin v chladicím boxe sendviče, obložené housky a tortilly, mísy ovoce.

U plážového baru vám udělají různé druhy kávy, alko i nealko pití, k dispozici je i balená voda v lednici. Kolem bazénu číšníci nechodili.

Za jídelnou je večerní bar, kde příjemná obsluha míchá různé koktejly.

V barech vám nabízí slané buráky, s tím jsem se také ještě nesetkala.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Všechno bylo v pořádku a skvělé, byli jsme začátkem června do půlky, takže nevím, jak to chodí o prázdninách, jediný nedostatek byl ve sporťákovi, vždy chodíme na aqua cvičení, zde byl jógista, takže to bylo jen slabé poskakování ve vodě, po pár dnech jsme přestali chodit, což se mi ještě nikdy nestalo. Dělá ještě s lidmi jógu, jinak nic, alespoň my nic nezaznamenali. Volejbal očividně ne, síť prověšená, písek nikdo nestříkal, když jsme řekli, že si chceme zahrát volejbal, donesl nám míč a odešel. Žádné organizování, úprava hřiště, nic. Sama jsem obešla pláž a sehnala pár lidí, ale písek byl tak rozpálený, že jsme to zkusili jen jeden den. Možná, že v plné sezóně to bude lepší. Jinak zmíněný sporťák celý den chodil mezi lidmi a povídal si s nimi, nevím, jestli je zároveň i kulturní referent, to jsme nepochopili. Ale byl to jediný zádrhel naší dovolené.

Večer byly také za týden asi tři večery tématické ( představení řeckých tanců, zpěv a hra na kytaru), ale žádné organizované večery, žádný tanec nebo zábava, což nevyhledáváme, takže nám nevadilo.

Jak jsem uvedla, byli jsme brzy v čevnu, moc dětí tu nebylo a byly jen maličké, takže nemůžu posoudit, jestli se pro ně o prázdninách něco koná.

Při nákupu zájezdu bylo uvedeno, že je zde tenis zdarma, ale když jsme si chtěli jít zahrát, chtěli 15 eur. Kurty byly prázdné a nevyužívané stejně jako petanguové hřiště.

Jen v prostoru pod jídelnou byl stůl na stolní tenis (ten jediný zde byl zdarma přístupný), za peníze byl kulečník, stolní hokej.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Pláž je hned u baru a kousíšek od bazénu, lehátka i slunečníky zdarma, písek, ve vodě i kamínky, ale betonové vlnolamy a za nimi pak už hloubka. Sprcha je u baru.

Kréta je větrná, takže byla většinu pobytu žlutá a pár dní i červená vlajka, její vyvěšování nikdo nechápal, stejné vlny a jeden den červená, druhý žlutá, navíc hned u vedlejšího hotelu i zelená, tak jsme chodili tam! Plavčíci se asi domlouvali mezi sebou, jakou vyvěsí, nikdo to moc neřešil...plavčík na pláži u nás žádný, jen jeden u bazénu.

Moře bylo v tuto dobu teplé a čisté, ve větru připlavala mořská tráva.

Moře vhodné spíš pro lepší plavce kvůli vlnám a betonovým zátarasům (při vlnách hrozí poranění od kamenů pod vodou). Lidé starší a slabší plavci sedali na betonech nebo se rochnili na kraji moře, kde jim nic nehrozilo. Pro malé děti není moc vhodné.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Hotel je na ulici vedoucí do městečka Rethymno, není nijak hlučná, naproti jsou obchůdky, půjčovny aut, restaurace. Zastávka autobusu kousíček od hotelu.

Jeden den jsme se vydali autobusem - linkou do městečka Rethymno, ve čtvrtek a sobotu tam bývají trhy, vyrazili jsme tedy ve čtvrtek. Jízdenku si musíte koupit předem v marketu, který je označený, že ji prodává, jinak vás asi nevezmou do autobusu. Jízdní řády na zastávkách nejsou vůbec, takže jsme se ptali místních, kdy jezdí busy. Prý tak kolem čtvrt a třičtvrtě. Vyrazili jsme tedy po osmé. Na zastávce lidí přibývalo, čas utíkal a autobus nikde. Přijel až v 9 hodin, zřejmě to byl ten ve třičtvrtě. A protože byl už dost plný, zastavil už jen na další zastávce a pak už lidi nenabíral...prostě jen vysazoval a jel. Měli jsme štěstí, že my byli ještě na místě, kde v té době nebyl autobus přeplněný. Ale to je prostě Řecko.

Městečko Rethymno je nádherné, doporučuji tam vyrazit. Jedna jízdenka nás vyšla na 1,20 eura a výlet to byl krásný. V uličkách jsou krámky a restaurace. Navštívili jsme pevnost nad přístavem, která je velká a je z ní pěkný výhled. Potom jsme sešli k moři a vykoupali se mezi místními v moři a pak už se vrátili k zastávkám autobusů, u kterých se zároveň konal trh.

Zde se prodávaly sýry, olivový olej, rakia, ovoce, zelenina, oblečení, hračky a další. My si koupili ovčí sýr a olivový olej a pak už šli na zastávku.Cesta zpět byla mnohem klidnější, autobus přijel podle jízdního řádu, zde se nacházel.

Večer jsme chodili na procházky, dá se jen směrem k Rethymnu, opačným je pusto.

Domluvili jsme si výlet na Santorini, v hotelu ho nabízí mnohem dráž než u prodejců, doporučuji obejít středisko a poptat se a koupit výlet tam.

Na výlet na Santorini nás svezl autobus k lodi, pluli jsme tři hodiny, na ostrově nás už čekaly autobusy, rozděleni jsme byli podle toho, jakou řečí mluvil průvodce. Zastávka byla v městečku Oia, zde jsme měli asi 1,5 hodiny rozchod, potom jsme jeli do hlavního města Firy a zde jsme měli opět asi 2,5 hodiny volný program.

Santorini jsem plánovala jednou navštívit jako pobyt, ale po přečtení jedné ironické recenze vtipného pána, jsem se toho zalekla a rozhodla se ho navštívit jen na jednodenní výlet a jsem moc ráda, že jsem se takto rozhodla. Je to malinkatý ostrůvek, není na něm pitná voda a musí ji dovážet, je to sice krásný ostrůvek a domečky jsou pro nás nádherné, ale celý pobyt bych v hotelu s bazénkem metr krát metr několik set metrů od moře trávit nechtěla. Opět jsme si uvědomili, jak se máme dobře a jak skromně musí někteří lidé žít!

Navíc u ostrova denně přistane sedm osm lodí s tisíci turistů, ti se navalí do úzkých uliček. My byli v červnu a lodě přistály jen dvě a i tak se v uličkách nedalo moc chodit. Máte jen pár hodin na prohlídku městečka a za tu dobu ho nestihnete skoro ani projít, natož se kochat. Jen fotíte a fotíte a už musíte spěchat zpět. Ale stačilo to, potom nás autobus odvezl do přístavu a opět jsme tři hodiny pluli domů a autobus nás rozvezl po hotelech. Jak jsme se těšili do našeho krásného a klidného hotelu.

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Za nás to byla nádherná a klidná dovolená, kdo vyhledává noční život, zde se mu asi líbit nebude, ale opět připomínám, byli jsme před hlavní sezónou, teď už to může vypadat jinak.

Trošičku nám chybělo sportovní vyžití.

Dotazy ráda zodpovím - fero.p@seznam.cz.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Další recenze hotelu

Umístění hotelu

Kréta - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání