Napsat recenzi

Dobrý poměr ceny a kvality

Recenze hotelu Tropical Sol Hotel *** (Řecko - Kos - Tigaki)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2012
Přečteno: 296x
Recenze se líbila: 573 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Dovolená v Tropical Sol byla celkem povedená, vzhledem k tomu, že většinu dne jsme byli venku, tak ubytování celkem splnilo svůj účel.

Ubytování  průměrně (3,3/5)

Celkem odpovídající ceně, v pokojích je klimatizace za příplatek (asi 70eur za týden), což je celkem hodně, takže jsme to radši vydrželi s otevřeným oknem. V místě je ale spousta komárů, kteří se objevují hlavně v noci a na které ani místní odpuzovače moc nefungují. To bylo opravdu dost nepříjemné, protože při bzukotu nad hlavou se prostě nedá usnout a někdy jsme se s přítelkyní v noci probudili a dobrou hodinu pořádali komáří jatka. V červenci tu byly dost vysoké teploty, takže v pokoji bez klimatizace člověk ani nepoznal, že už se ze sprchy osušil. Divím se, že při dané ceně ubytování není klimatizace ve standardních službách, jako to měli naši známí ve vedlejším hotelu. Pokoje se uklízely každý den (opravdu vytírali a stlali), starali se i o čisté ručníky a doplňovali i toaletní papír.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Měli jsme zaplacené jen snídaně, snídaňový bufet byl víceméně každý den stejný, s jemnou obměnou. Po týdnu už dalo práci vybrat co nového ochutnat, ale celkově spokojenost. Když se šlo ale později, většina věcí byla už rozebraná a kolem deváté byly k dispozici už jen zbytky. Jídelna celkem čistá, dost nám ale vadili rozeřvaní Němci.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3/5)

Pokoje jsou jednoduché, celkem malé, chodby jsou také dost úzké. Do 1. patra není výtah, takže těžké kufry je potřeba vynášet po úzkém a strmém schodišti. Personál je ale celkem milý, až na obsluhu u bazénu - pokud si u nich nic neobjednáte nejsou moc příjemní. Dopoledne u bazénu pouští nahlas (ale opravdu nahlas) písničky a nejsou tam vyhrazeny zóny pro kuřáky, takže se vám klidně stane, že si na sousední lehátko někdo přijde vykuřovat přímo k vašemu slunečníku - a to je hnus.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Pláže zde byly nejlepší z celého ostrova, dlouho mělko, krásný jemný písek. Jen pozor - pláže jsou na návětrné straně ostrova, takže při vstupu do moře je potřeba překonat pruh naplavenin z chaluh. Lehátka jsou za poplatek (6eur/pár) na celý den, obsluha lehátek vás nezapomene inkasovat i pozdě odpoledne. Jinak o pláž se starají, ale vyplavené řasy, které shrabou zase hodí zpátky do moře - to je celkem hnus. Dělají to tam tak ale všichni. Jinde na ostrově jsou pláže oblázkové a v moři bývají velké kameny, to je bez bot do vody problém. Někde je cca 10 m pláže pro vstup do vody upraveno bez kamenů, označeno bójkami, ale okolo všude kamenná plata. Na Kefalosu jsou velké vlny a silné proudy, voda je chladnější, pláže malé s většími oblázky a oblázkovým vstupem do vody, který se po cca 10 m mění v jemný písek a vymleté díry - vhodné jen pro dobré plavce.

Okolí hotelu  průměrně (3/5)

V okolí hotelu je jen jedna promenáda - ulice s obchody a řadou taveren. Jídlo v tavernách je dost drahé, vůbec všechno nakupování je tady opravdu dost drahé, takže pokud si dovolenou chcete užít, je potřeba opravdu pořádné kapesné. Skromnější jídlo a nápoj na osobu minimálně 10 eur. Obsluha vás rychle obslouží, když se usadíte, další požadavky ale pak vyřizují s notným zpožděním (všude je to stejné, zkoušeli jsme skoro 10 míst) a když se chystáte platit, stanete se pro obsluhu najednou neviditelní. Bez auta jste vyřízeni, jezdí tady sice bus do hlavního města, ale je dost plný a v tom vedru cestující za okénkem vypadají jak při boji o život. Autem je všechno mnohem pohodlnější, dostanete se i na všechna zajímavá místa (ale tak 2 dni úplně stačí, není toho zas tolik k vidění). Výlety je dobré kupovat spíš na místě než od cestovky, bývají výrazné slevy např. den, dva před odjezdem se dá výlet za 25eur pořídit i za 10.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Celkově je místo vhodné pro opravdu klidnou rodinnou dovolenou, večerní život je snad jen v hlavním městě, kde je i dost památek. Moc hezký zážitek je západ slunce v Zie (lepší jet autem než jako výlet), je tam i hodně obchůdků, vesnice je "turisticky upravená". Zatím ale nejlepší moře v Řecku.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 3
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání