Napsat recenzi

dovolená Kos 2013

Recenze hotelu Marebello Beach Resort Hotel *** (Řecko - Kos - Marmari)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2013
Přečteno: 1 413x
Recenze se líbila: 479 čtenářům
Fotografie: 12
Videa: 0
Komentáře: 0
  • moře v Marmari moře v Marmari
  • pláž v Marmari pláž v Marmari
  • Ukázka večeře v hotelu Ukázka večeře v hotelu
  • moře a pláž v Kardameně moře a pláž v Kardameně
  • termální koupání termální koupání
  • stánky pro turisty v horské vesničce Zia stánky pro turisty v horské vesničce Zia
  • mlýn v Antimachii mlýn v Antimachii
  • moře na Paradise beach moře na Paradise beach
  • západně od Kefalosu západně od Kefalosu
  • Při cestě narazíte na kapličky, které stojí většinou někde na samotě Při cestě narazíte na kapličky, které stojí většinou někde na samotě
  • Ag. Stefanos Ag. Stefanos

Dovolená se nám velice líbila, s hotelem jsme až tak spokojení nebyli.

Ubytování  průměrně (3,5/5)

První dojem-nespokojenost, i přesto ze jsme nenároční. Ubytovaní jsme byli v suterénu, což byly nejhorší pokoje kvůli balkónu, na kterém nám lozilo poměrně velké množství brouků. I když balkón nejspíš zametali, přes noc se vždycky zabydleli znovu. Posezení na balkóně bylo tedy nepříjemné. I když jsme si ještě ten den stěžovali naší delegátce, následující den se téměř nic nezměnilo. V koupelně se témeř neuklízelo-pouze vytřeno. Prostor sprchovacího koutu hodně malý, při sprchování se na nás lepil špinavý závěs. Občas i zde byl nějaký ten hmyz. Při sdělení o výskytu brouků a jiného hmyzu naší delegátce, nám mělo stačit vysvětlení, že jsme přece v přírodě. Přírodu máme rádi, ale né v pokoji, v kterém máme bydlet po dobu naší dovolené. Také nám nefungovalo světlo v koupelně, na což jsme museli ještě po naší delegátce znovu upozornit. Po dalším upozornění nám v pokoji dokonce vymalovali hlavní stěnu za postelemi :-). Ručníky a ložní prádlo vyměnili jednou za týden. Náplň práce při každodenním úklidu uklízeček bylo: ustlání postelí, vynesení malého koše v koupelně (jiný na pokoji nebyl, což bylo taky na škodu), doplnění toaletního papíru a lehké vytření pokoje s koupelnou.

Na dovolené jsme byli tři, takže jsme měli pokoj s přistýlkou (skládací lůžko-přijatelné). Pokoje byly malé, což by se mohlo také nějakým způsobem uvádět při výběru dovolené, nebudeme si kvůli místu přece brát pokoje dva, když jsme tři. Prostoru pro pohyb tří lidí bylo tedy opravdu málo. Neměli jsme si kam dát ani kufry, takže jsme si ani nevybalovali. Na pokoji byla pouze jedna vestavěná, zapáchající skříň s asi třemi ramínky(kdyby byly aspoň poličky). Abych neopomněla, tak v pokoji vanul závan připomínající ztuchlinu, na tu jsme si naštěstí po čase zvykly. Ztuchlinou zapáchaly i dvě deky, které jsme mohly použít v případě pocitu zimy, kdyby nestačily tenká prostěradla. Také jsme si neměli kam pověsit ručníky, což nám z hlediska nedostatku místa, vadilo asi nejvíc. Na balkoně byl náznak po kdysi pověsěné snůře (na to jsme též poukázali, nic se nezměnilo). Takže šest až sedm ručníku jsme se snažili rozvěsit, kde se dalo (tři z pláže, tři po sprchování, jeden ze země).

Z pozitivního pohledu na vybavení pokoje byla na pokoji poměrně nová televize, kterou jsme ale nevyužívali. Dále fén, ten fungoval dobře. Klimatizace byla individuální, při dochodu z pokoje se po vyjmutí klíče vypnula, stejně jako případně rozvícená světla. Na pokoji byla také malá lednice, která velmi dobře chladila.

Hotel vcelku odpovídá 2 a půl hvězdičkám. V cestovní kanceláři jsme mysleli, že uváděli tři. Jinak by jsme si tento hotel nejspíš nevabrali.

Strava a stravování  průměrně (3,2/5)

Se stravou jsme byli velice spokojeni. Záleží na mlsnosti jazýčků a na zvyklosti. Na snídani pořád to samé, ale to nám nevadilo (káva,čaj,šťáva hrající si na džus,voda, mléko, kukuřičné lupínky, máslo,džem, med, salám, sýr, rajčata, olivy). Každý den stejný chleba typu veka. Po sedmé hodině chleba ze včerejška, k blížící se deváté již čerstvý. Výhoda pro ty, co nejsou ranními ptáčaty. Na večeři, která byla také formou bufetu, byl sice malý výběr, ale vařili opravdu moc dobře. Vždy jsme si pochutnali. Každý den byla jiná polévka, taky moc dobrá. Také jste si mohli vybrat z malého salátového baru. Jako dezert byl myšlen meloun- vodní se obden střídal s cukrovým. Venkovní posezení při jídlě bylo příjemné, uvnitř jsme jedli pouze jednou a to díky silnému větru.

K večeři je možnost zakoupení nápojů, zdarma nic není. Každý den se zastaví u vašeho stolu a zeptají se, zda-li něco nechcete.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Vybavení hotelu jednoduché, postarší. V jedné menší budově dohromady- malá recepce, bar s posezením, jídelna. Celkově hotel menší, což nevadilo. Bazén menší, ale docela hluboký, vedle něj menší pro děti. Poleženíčko u bazénu by mohli trochu vylepšit- vypadá to tam jako v nějakých přírodních garážích. My jsme se v bazénu okoupali jen jednou a krátce, protože nás to u bazénu ani nebaví. Takže pro ty, kteří mají opačné zájmy, tento hotel jistě nedoporučujeme.P

Personál hotelu milý, až na majitele (malý, postarší, zaprdlý pán). Bylo to občas mírně hrané, ale aspoň něco. Řekové jsou obecně k turistům milý a dokážou vám pomoci, aniž by za to něco chtěli.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Pláže krásné, moře čisťounké! Na Kosu je vlastně jedna velká pláž okolo ostrova. Nejkrásnější pláže jsou na severu (Mastichari, Marmari-kde jsme byli, Tigaki). Jemný písek, pláže široké a čisté. Najdou se ale i takové, na kterých až zas tak moc neuklízejí-je možné najít nějaké odpadky a nedopalky. Musíte si úsek pláže vybrat, je ale z čeho. Na Kefalosu, na nejzápadnějším místě mají být největší vlny, my jsme takové zažívali i u nás v Marmari. Je to tam zase úplně jiné, ale taky moc pěkné. Pláže jsou tam s většími kamínky. Nejznámějsí pláže jako je Paradise beach, tak tam se nám až zas tak nelíbilo. Moře je tam sice taky moc krásný, čistý, hladina jako na jezeře, ale pláž je úzká a posetá lehátky. Zajímavostí na této pláži je písek, který obsahuje černé částečky- pozor hodně díky tomu pálí. Na tento písek jsme pak narazili i na jihu v Kardameně. 4ernost je nejspíš díky sopce, která byla na blízkém ostrůvku(cestovky podnikají na tento ostrůvek výlety).Výlety byly obecně všechny kolem 40 euro, proto jsme volili půjčení auta.

Na potápění to téměr nikde není. U nás byl na dně jen písek a občas trsy mořských trav, které se při velkých vlnách vytrhávaly a mohly jste je pak najít na březích.

Na Kosu obecně hodně fouká silný vítr- má to své výhody i nevýhody. My jsme z celého týdně zažili jen jeden den a to první, kdy foukalo méně. Za to ve vlnách se člověk díky větru může pořádně vydovádět. Při silném větru na plážích postaví protivětrné zábrany.

Lidí na plážích bylo poměrně málo, byli jsme taky na konci sezóny. Což považujeme za výhodu.

Na plážích se provozují různé vodní sporty- převážně windsurfing. Nejvíc provozovatelů s různými sporty bylo na Paradise beach.

Všechny pláže jsou na Kosu veřejné. Lehátka se platí ( cca 5-6 euro za dvě lehátka a slunečník).

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Okolí hotelu upravené, malá hotelová zahrada.

Přes cestu pár obchodů se suvenýry a bary s koktejly.

Taverny byly nejblíž od hotelu asi čtyři (gyros pita 2-3 eura, tzaziki cca 4 eura, velké pivo 3 eura, malé 2.50 euro, cola 3 eura, větší jídla od 7 euro výše).

V okolí je dostatek půjčoven aut(ceny nevíme). My jsme si auto půjčili přes naši delegátku (na den 52 euro+ 10 euro plné pojištění). Kromě auta je možné si půjčit skůtry, motorky a vozítka podobné motokárám.

Hotel je velice blízko pláže. Nachází se téměř na konci ulici, kterou kdyby jste prošli nakonec, tak dojdete k hlavní cestě (dálnice spojující jeden konec ostrova s druhým). Na této ulici jsou další hotely, pár barů a obchůdků.

Pro mladé disco v baru Alexander, od 23:30, zřejmě né každý den. Disko jsme nenavštívili, protože jsme o jeho existenci dověděli až poslední den dovolené. Nejvíc zábavy na jednom místě by mělo být v hlavním městě Kos na Bar street. Podle informace od jiných turistů nic moc. Cena koktejlů velmi dobrá- např. piňakoláda za 4 eura.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Až na ubytovaní, na které jsme si po čase nakonec zvykly, protože opravdu nejsme nároční, se nám dovolená náramně líbíla!!! Kos je moc pěkný ostrov. Rozhodně doporučujeme si ho procestovat, stojí to za to. Najdeme na něm spostu krásných a malebných míst. Trávit každý den den od rána do večera na pláži není ono. Samozřejmě záleží na každém z vás, jak si dovolenou uděláte, takovou ji máte a co preferujete. Pokud spoléháte na hotel, tak tento rozhodně nedoporučujeme ani středně náročným uživatelům!

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 28
z 47 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání