Napsat recenzi

Sem již nikdy víc (Never more)

Recenze hotelu Island Resorts Maya Hotel (ex Valynakis Beach) *** (Řecko - Kos - Kardamena)

Hodnocení:
průměrně: 3,2/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2017
Přečteno: 539x
Recenze se líbila: 289 čtenářům
Fotografie: 5
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Spartakiádní lehátka na hotelové pláži Spartakiádní lehátka na hotelové pláži
  • Schody od bazénu na pláž Schody od bazénu na pláž
  • Skluzavka z baru na pláž Skluzavka z baru na pláž
  • Boční výhled na moře za příplatek Boční výhled na moře za příplatek
  • Lehátka u sousedů - vyšší kvalita, nižší cena Lehátka u sousedů - vyšší kvalita, nižší cena

Hned na začátku chci konstatovat, že dovolená byla krásná, odpočívali jsme, Řecko, ostrov Kos a jeho příroda, ani moře nebo pláž nezklamali. A samozřejmě skvělí byli místní obyvatelé, kteří nám jako vždy a na každé dovolené, dotváří celkový dojem z pobytu. Recepční jsou milé a přívětivé. Ani delegátka CK nezůstávala pozadu a v případě potřeby pomáhala.

Co nás zklamalo bylo ubytování, hotelová pláž a především stravování. Podle fotek, popisu a označení se mělo jednat o tříhvězdičkový hotel. Náš názor je, že se jedná o dokonalý "retro" hotel. CK ho deklaruje jako vhodný pro méně náročnou klientelu, ale mělo by být psáno pro nezkušené cestovatele, neboť ti nemají s čím srovnávat. A nebo opravdu jako retro. Já jsem si připadal, že jsem se ocitl o čtyřicet let zpět, v době, kdy jsem na dovolenou jezdil se svými rodiči, v době ubytoven a závodních jídelen nevalné pověsti, u kterých se označování hvězdičkami nikdy nepoužívalo.

Jako rodina jezdíme na dovolené 20 let a za tu dobu máme hodně s čím porovnávat.

Ubytování  průměrně (3,2/5)

Pokoje byly skutečně po rekonstrukci. Např centrální osvětlení v pokoji bylo nahrazeno více v prostoru rozmístěnými LED světly. Bohužel nefungovala, přičemž vypínače cvakaly, jističe byly zapnuté. Ostatní světla fungovala, tak jsme to neřešili. Nepotřebovali jsme je.

Klimatizace zřejmě doplňovali také při rekonstrukci, tedy byla na každém pokoji samostatná (vnitřní jednotka v pokoji, vnější na balkóně), nezávislá a hlavně fungující.

Trochu nepříjemné bylo osazení dveří pokoje klikou z obou stran a tedy nutnost při odchodu zamykat, jednou jsme přišli z pláže a nebylo zamčeno po úklidu, tj. náš pokoj byl otevřený pro kteréhokoliv okolojdoucího. Člověk může udělat chybu, vhodná technologie by jí zabránila. Na druhou stranu jsme zvyklí pronajímat si hotelový trezor, i když je to služba placená, takže peníze i doklady byly v bezpečí.

Co nám vadilo byla příliš měkká postel, vlastně se chovala jako vodní postel v (suchém) provedení vyspělého socialismu. Když jsem se na ní otočil, katapultoval jsem manželku z postele ven a naopak. Za dobu pobytu jsme se v posteli pořádně nevyspali. Tohle je ale problém všude, kvůli páteři máme rádi pevné matrace a příliš měkké spaní nám nedělá dobře.

Úklid na pokoji fungoval pravidelně a pečlivě. Jen jednou se nám stalo, že jsme dostali jen velké osušky, ale nic malého jako předložku ke sprše. Když jsem se poptal na recepci s tím, že máme v koupelně vlhko a kluzko, recepční říkala, že ten den měli problém, ale že hned zavolá a zjistí, co s tím. Za chvíli dorazil náklaďák a recepční nám osobně předložku donesla. Poděkoval jsem jí s tím, že mi přece stačil jeden malý ručník, a ne hned celé velké nákladní auto :-).

WiFi fungovala v okolí recepce, s dosahem až na část pláže a některé pokoje. Zbytek hotelu nebyl pokryt signálem, protože nejsou osazené další AP (ale ethernetový rozvod je připravený a počítá s PoE). Jak je zvykem, večer při větším provozu ze strany hostů, wifina nestíhala.

Strava a stravování  průměrně (3/5)

Podle kultury stravování a kvality potravin jsme se ocitli v rozvinutém socialismu, zmíněných 40 let zpět. V tomto kontextu je hotel opravdu dokonalou ukázkou.

Jídlo podle názvů odpovídalo místním zvyklostem, bohužel ten kdo vařil, nemohl být kuchař a úspěšně se vyhýbal čerstvým a kvalitním surovinám a nejspíš ho vaření nebavilo, tak ho flákal. Auto s nápisem BIO sice do hotelu jezdilo, ale zjevně nic v této kvalitě na tomto hotelu nezapomínalo. Klasika švédský stůl na všechna hlavní jídla byl v principu v pořádku. Chlapci doplňovali rychle. Po jídle ze stolu na určené místo si ovšem nádobí odnášeli hosté sami a to včetně odstranění zbytků, obalů, kostí a podobně do díry jak v kadibudce. Asi aby se obsluha neumazala. Jediné co chlapci zvládali bylo utírání stolů tisíckrát použitým hadrem, který jim visel jako odznak hodnosti za pasem. Ovšem dress code kontrolovat nezapomínali.

.

Jako ryba byl 2x týdně Pangacius (pro srovnání *** v Dubaji nebo Tigaki, Kos 7x týdně čerstvá ryba). Co vydávali za Tzatziki lépe nerozebírat.

Zelenina bez chuti, tedy zavražděná dlouhým vařením. Opravdu jsem přemýšlel jestli nemám volat policii, bohužel manager hotelu se neukazoval až tak často, abych ho mohl požádat o spolupráci. Lilek byl vylepšený skořicí, bramborová kaše byla z prášku a dle toho vypadala. Neměl jsem odvahu zjišťovat jak chutná. Jako ovoce byl výhradně a denně meloun, nic jiného. Jako zákusky řídký puding, želé někdy vylepšené kousky ovoce a pak jakési piškoty. O známých řeckých specialitách si nechte zdát.

Udělali jsme si výlet do Tigaki a pro srovnání zašli do taverny na opravdové jídlo. Souvlaki. To bylo pohlazení.

Mimochodem lehátka na plážích Tigaki byla za 5 EUR a to včetně pokrytí WiFi.

Jednou jsme na hotelu dostali "rybí prsty". I Italové to ochutnávali, byli zvědaví, a nepochopili, co že to vlastně je. Chutnalo to jako strouhanka ve strouhance s trestí z ryby.

Při brzkém ranním odjezdu nám delegátka zařídila náhradní snídani. Sice ji připravili, ale zase po svém. Dostali jsme toust, tedy dva krajíčky toustového chleba, mezi nimi slabá vrstvička nejlevnějšího margarínu a průhledné kolečko nejlevnějšího měkkého salámu. Vcelku to chutnalo jako suché piliny (občas dělám se dřevem, tak vím, jak to chutná, když se piliny dostanou na jazyk - tohle chutnalo stejně).

V jídelně jsou opravdové skleničky, z baru jde všechno do plastu. Soudruzi z NDR by měli radost.

Nealko k pití obvyklé, přeslazené, pro mne jako diabetika pouze voda nebo soda. Z ostatního jsem použil 2x colu při hypoglykémii, tj. jako lék, protože obsahuje hodně rychlého cukru a může mne srovnat nebo i zachránit život. Ke snídani byly divně chutnající džusy, raději jsme si dávali sodu s citronem, ale o citrón jsme museli požádat zvlášť a stalo se, že pro něj museli vyrazit do krámu, protože v kuchyni jednoduše žádný nebyl.

Pokud jde o alkohol, v Řecku vždy pijeme Ouzo, to do Řecka patří (od roku 1922).

V baru občas pracuje Simon z Polska, který když si nedáte pozor, automaticky pro další drink použije pohárky, které jste si přinesli. Řecký barman se alespoň předem zeptá. Často jste si neúmyslně přinesli s pohárkem z pláže písek nebo ze stolu různé loužičky s prachem a pískem.

Kávu vařili instantní, varná konvice by se množstvím usazeného vodního kamene hodila spíše mezi starověké nebo ještě starší vykopávky. My chodili na opravdovou kávu do vedlejší taverny. Tamější barman kávu před vámi připravil a byl to koncert.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

V bazénu jsme nebyli, přišel nám zakalený. Ale v moři bylo koupání nádherné. Recepční usměvavé, barmani dělali co mohli, i ten Simon se snažil, i když někdy byl až moc velký frajer.

Pláž a moře  průměrně (3,8/5)

Na pláži byla "spartakiádní" lehátka, tedy nízká a nepohodlná, naše staré kosti s nimi sváděly krutý boj. Bohužel úplně na pláži chybělo cokoliv na odpadky, stejně jako jakákoliv forma stolku na odložení nápojů. Během pobytu se podařilo doplnit na pláž nějaké nádoby na odpad, spíše šlo o větší popelníky. Přístup na pláž byl buď po schodech, kde ten poslední měřil na výšku 50 cm, nebo po skluzavce, kterou instalovali při našem příjezdu. Vhodná obuv na "skluzavku" byly pohorky, v čemkoliv jiném (běžně žabky), člověk riskoval, že skluzavka opravdu zafunguje. Pokud nesete dva pohárky s pitím, nemáte k dispozici žádnou ruku, abyste se přidržovali. Schod vysoký 0,5m bylo nutné překonat i při cestě z pláže k bazénu a ke sprše, když jste se chtěli opláchnout po koupání v moři. My to celé obcházeli tou úplně nejdelší, zato nejschůdnější, cestou okolo.

Úklid pláže probíhal večer formou složení lehátek do zákrytu ke slunečníkům, přerovnání nádob včetně odpadu mezi lehátka a velmi lehkém "učesání" písku mezi lehátky. Úklid odpadu z písku, především zbytků cigaret, jsme zažili jednou - číšník sbíral vajgly z písku pomocí síťky na motýly. A protože ho ta práce urážela, nebyla poznat žádná změna, když skončil.

Za slunečník a dvě lehátka se platilo 6 EUR denně.

Vyřešili jsme to tak, že jsme šli na lehátka kousek vedle, kde byla lehátka plastová s pevnou konstrukcí, vyšší a včetně matrace. Přístup do moře byl pozvolný pískem, až na větší hloubce začínaly kameny. Děda, který se o tenhle kousek pláže staral, si hlídal i čistotu, každé ráno srovnal písek, včetně zasypání nerovností, ke každému lehátku dal gumičku na přichycení osušky. Za mnohem kvalitnější lehátka (opět 2 lehátka + slunečník), uklizenou pláž, srdečné prostředí, milé sousedy (především Italové) jsme platili 5 EUR denně.

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

Obvyklé. Byl bych překvapen, kdyby bylo výrazně hezčí. Ale jsme ve středomoří, kde čistota odpovídá teplotám.

Celkový dojem  průměrně (3,2/5)

Reklamaci jsme nesepisovali, jen bychom se připravili o část naší dovolené. Nakonec CK mohu vyčítat jako vždy a každé CK - nestíhají si kontrolovat, jaký hotel opravdu je, jen papouškují oficiální materiály hotelu. S tím byly problémy vždycky. Zato už přesně vím, jakou chuť mělo jídlo zakladatele tovární syntetické kuchyně pana Tricatela ve filmu Křídýlko nebo stehýnko.

Jakým podvodem hotel získal své 3 hvězdičky by mne opravdu zajímalo. A all inclusive určitě NENÍ vhodné pro diabetiky.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 17
z 32 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání