Napsat recenzi

Hotel Gemini Korfu

Recenze hotelu Gemini Hotel CNic **** (Řecko - Korfu - Messonghi)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: září 2017
Přečteno: 456x
Recenze se líbila: 291 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Celkově velmi jednoduchý hotel, nic pro náročnější klienty.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Velmi prosté zařízení pokoje:

Dřevěné postele mají působit jako manželské lůžko, ale jsou oddělené rámy. Jedna z postelí dost vrzala. Dva noční stolky, toaletní stolek se židlí. Skříň bez poliček pouze na ramínka. Dvě poličky - židličky, na které se dají odložit kufry. V pokoji je klimatizace - za poplatek. V září rozhodně nebyla zapotřebí, větrali jsme balkonem. Komáři se objevili pouze jednu noc, další noci už nebyli. Doporučuju ale pro jistotu vzít Raid do zásuvky.

V koupelně sprchový kout, wc, umyvadlo a fén. V koupelně by bylo zapotřebí opravit dveře ve sprchovém koutě a taky dost zaváněl odpad, ale jinak to celkem šlo. Pokojské denně vynášely koš, ručníky nám vyměnily pouze 1x za celý týden.

Na balkoně 2 židle a stůl, sušák nebo šňůra na prádlo chybí.

Bydleli jsme v hlavní budově, ve 2. patře a z balkonu byl přes střechy protějších hotelů výhled na moře.

Na začátku pobytu jsme byli z našeho ubytování otrávení, ale na konci jsme ho zhodnotili sice jako velmi jednoduché, prostě zařízené, ale člověk v pokoji stejně jenom přespává, takže vlastně dostačující.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Měli jsme polopenzi a musím říct zaplať pánbůh! Muset chodit do hotelu ještě na oběd, tak bych byla hodně otrávená.

Při nočním příjezdu do hotelu jsme obdrželi balíček s večeří. Obsahoval: 2x toastový chleba se salámem, 2 vody, 2 pomerančová pitíčka a 2 jablka.

Snídaně:

První dojem ze snídaně byl celkem pozitivní, zdálo se, že je vše tak, jak má být. Bohužel při bližším seznámení jsme shledali toto:

Nápoje: 2 druhy čajů - černý a heřmánkový, sáčkový, neoznačený, jednotlivě nebalený, takže rozmotat provázky jednotlivých čajů nebylo jen tak. V automatu káva, čokoláda. Místo džusu práškové nápoje z automatu.

Chléb bílý, tmavý, bageta, toastový chleba. Croissant, bábovka.

Marmelády, med, čokoládová pomazánka, máslo.

Studený bufet: 1 druh sýra typu eidam, který se lepil k tácu tak, že nešel nabrat. 3 - 4 druhy salámu typu gothaj, junior, max. šunkový. Šunka žádná. Rajčata.

Teplý bufet: anglická snídaně - teplá rajčata, teplé žampiony, fazole v tomatě, obden míchaná vajíčka, slanina, párky v listovém těstě, vařená vejce každý den. Mini párečky, které místo masa obsahovaly jakousi nechutnou hmotu.

Bílý jogurt, cornflaiky, kompotované meruňky, broskve a hrušky.

Takže když to shrnu, nemůžu říct, že by nebyl dostatečný výběr všeho možného, ale bohužel kvalita surovin byla velmi nízká, prostě to nejlevnější.Navíc chyběla zelenina (pouze rajčata, teplá a studená) a čerstvé ovoce (pouze kompotované).

Večeře:

Studený bufet: řecký salát - velké zklamání, kdo zná řecký salát a ví, jak má v Řecku vypadat, bude hodně překvapen. Tady ho najde s fetou rozdrobenou na mikrokousíčky. Další předkrmové saláty vyrobené ze surovin, které se objevily na stolech v předchozích dnech. Olivy. Tzatziky pouze v neděli, kdy se v hotelu konal řecký večírek.

Polévka. Každý den těstoviny s nejakou omáčkou.

2 druhy masa, kuřecí, jehněčí, vepřové, hovězí, karbanátek, ryba pouze jednou za celý týden - v tomatové omáčce. Rýže, brambory, těstoviny, chleba.

Dezerty: 3 druhy zákusků, neochutnala jsem. Meloun, nektarinky.

Nápoje nemůžu posoudit, polopenze nemá k večeři nápoje v ceně. Objednat si nápoje u číšníků, je pro personál skoro neřešitelný problém, takže jsme to nakonec vyřešili sami. Před večeří jsme si koupili v hotelovém baru pití (víno, colu, pivo) a vzali sebou k večeři. Nikdo proti tomu nic nenamítal.

Co ale přísně hlídali, bylo vynášení jídla z jídelny. Viděli jsme, jak číšník nechal sníst starší manžele nektarinku, kterou si chtěli vzít na později. Chápala bych, kdyby vynášeli obložené chleby, ale 1 kousek ovoce?

Obědy jsme si kupovali v taverně na pláži. Prošli jsme jich několik a zakotvili v taverně Korali, kde se sympatický majitel snaží mluvit i česky. Dva výborné gyrosy v pita chlebu, vynikající řecký salát s velkým kusem fety, pivo a coca cola cca 15 e.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

Hotel má velkou hotelovou halu, ve které je wifi zdarma. U hotelu je prostorný bazén, u kterého jsou lehátka a slunečníky zdarma. U bazénu bývá málo lidí, takže lehátka jsou vždy volná.

U bazénu je hotelový bar.

Co se týká animačního programu, zůčastnili jsme se 2x. Jednou to byl hudební kvíz, hádání názvu písniček a interpretů. Zůčastnilo se asi jen 15 lidí. Za výhru byl míchaný drink.

V neděli večer byl řecký večírek. O ten byl zájem dost velký. A byl to tradiční program řeckých večírků i s nácvikem tance Řeka Zorby. To nikdy neurazí a k dovolené v Řecku to prostě patří.

V neděli byla i výjimečně dobrá večeře oproti ostatním dnům, skládala se z řeckých specialit, např. tzatziky, musaka, gyros atd.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Pláž je od hotelu opravdu kousíček, cca 100 m. Je jedno, jestli jdete od hotelu napravo nebo nalevo, jakmile uvidíte mezi domy uličku, vejděte do ní a jste u moře. Pláž je písečná, při vstupu do moře jsou kameny. Polovina pláže je s lehátky (sada 2 lehátka + slunečník 6 e), druhá polovina je bez lehátek. Část pláže bez lehátek je znečištěná odpadky, ale Řekové tohle prostě neřeší. Podél pláže jsou taverny, bary a malý supermarket, kde si člověk koupí vychlazené pití (voda 0,30 e).

My jsme chodili nalevo. Tam se nachází ta část pláže, na které jsou k dispozici lehátka za poplatek. Svoje místo jsme našli u baru Booca, kde paní Marie nabízela k lehátkům 2 frappé zdarma. A hlavně měla skvěle vyřešený přístup do vody. Chodilo se po dřevěném molu, takže člověk po něm překonal kameny u břehu a pak už měl pod nohama jenom písek.

První den byly vlny a voda byla zčeřená, další dny bylo moře klidné. Dost daleko od břehu je mělko.

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

Městečko Messonghi je živé město s mnoha obchůdky, supermarkety a tavernami. Protéká jím říčka, která se vlévá u pláže do moře.

Nejbližší supermarket je asi 50 m napravo od hotelu. Můžete v něm ochutnat likér z kumqautu, který pan majitel rozdává za nákup.

Na Messonghi navazuje městečko Moraitika, taky velmi živé město s obchůdky, tavernami atd.

Rozhodně je večer kam se projít.

Kolem hotelu je několik hotelů, kde pořádájí večerní animační programy. Takže když člověk večer sedí na balkoně, připadá si jako na pouti. Od každého hotelu jiná hudba. Ale na dovolené to ani moc nevadí.

Jeden den jsme měli půjčené auto .( 45 + 8 e připojištění.)

Projeli jsme skoro celý ostrov od jihu na sever. Navštívili Achilion, poloostrov Kanoni, hlavní město Kerkyru a nejvyšší horu Pantokrator.

Bylo pro mě novinkou, že při půjčení auta po vás chtějí spoluúčast, to si z minuých let nepamatuju. My jsme si nakonec půjčiili auto přes delegáta, zaplatili 8 e připojištění a spoluúčast tam byla stejně, ale jenom 200 e.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Opravdu jednoduchý hotel s prostě zařízenými pokoji, jídlo sice co do množství uspokojivé, ale kvalita surovin je horší. Bazén příjemný, pláž s lehátky hezká, část bez lehátek s odpadky.

Korfu je úžasný, zelený ostrov, plný zajímavých míst. Do Messonghi bych se vrátila, do hotelu Gemini ne.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 35
z 50 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Korfu - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání