Napsat recenzi

Ideální pro rodiny s dětmi

Recenze hotelu Capo Di Corfu Resort Ella **** (Řecko - Korfu - Kavos)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: září 2014
Přečteno: 1 042x
Recenze se líbila: 485 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Není co vytknout - druhý týden v září 2014

Ubytování  průměrně (5/5)

Měli jsme rodinný pokoj mezonetového typu patro je de facto jen dvě postele, stolečky a komoda, ale napřespání stačí. Pokoj čistý, moderní a hezký, jen s řeckými pokojskými se musíte domluvit rukama a nohama, ale jsou moc milé a ochotné a snaživé. Individuální klimatizace krásně ochladí dolní čáíst, nahoru moc nedosáhne, ale v polovine září jsme ji nezapínali. Jediný větší problém vidím nouzové osvětlení, které je velmi silné, doporučuji si vzít dva staré tmavé tenké tučníky a kolíčky, aby se to dalo zakrýt. Sprcha s WC je menší, ale pokud nemáte postavu zápasníka sumo, v pohodě se vejdete. Jeden somek se skládá vždy ze samostatných pokojů (2 dole dva v patře). Horní pokoje mají balkon, je to lepší, protože u přízemních pokojlů vám je vidět až do postele.

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

Málo co vytknout, jídlo čerstvé, velký výběr, i když ryb by mohlo být více. Mají zde zvláštní koutek jídla pro děti (rybí prsty, těstoviny apod.), ale z výběru pro dospělé si vybere i zmlsané dítě. Místní pivo je sice dost děs, víno je stolní, ale celkem dobré v rozumném množství. Džusy pro děti jsou sice z koncentrátu, ale jablečného dcera vypila hektolitry. Zmrzliunu z pěti druhé si můžete nabrat sami v neomezeném množstí, s různými ovocnými polevami. Bar hned u pláže. Moc nedoporučuji místní koktejly v AI. Pokud chcete neco silnějšího a zároveň osvěžujícícho, vodky je dobrá a ponořená do džusu je velmi příjemná.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (5/5)

Plážový ručník v ceně, můžete si vyměnit sám každý den, legáítka i slunečníky na pláži zdarma. Vzhledem k tomu, že jsou zde v části i stromy, můžete mít téměř dokonalý stín v kombinaci s nastavením lehátka pod slunečník. Personál milý, snaživý a i přes různé stěžování Britů na Tripadvisoru, že nmluví hlavně francouzsky jsem neměl s angličtinou problém. V recepvi se domluvíte i německy. Pokud milujete organizovaný program v podobě "Anděla na horách", nebude zde chybtě, akorát že animátoři jsou Francouzi a většinou s nimi poskakují francouzští důchpdci, proto mluví francouzsky, ale umí i anglicky.

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Moře pozvolné, čisté, místy po pás i po 30 metrech. V některých místech jsou na dně malé ostrůvky (průměr cca 2 m) řas, ale opravdu ojediněle, je to v mělké vodě, takže je můžete v pohodě obejít. Pláž celkem čistá, i když rezervy by se našly, ale nejste-li 100% puntičkách, je to v pohodě. Tato část ostrova je dobře kryta, proto zde obecně nejsou velké vlny a moře je klidné.

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Je to předposlední velký hotel před koncem poloostrova, takže mimo resort hotelu je v okolí jen pár bistro/taveren, smíšeňák a hotovka. Pokud milujete večerní procházky, není moc kam, silnice bez chodníku a dost frekventovaná. Po pláži se dá dojít do lefkimi (větší vesnice), ale budete mít boty pné písku a budet sežráni od komárů (v září), ale pokud po uspání neunavitelných dětí chcete relaxovat a dát si lahev vínka (na vlastní útratu) na balkoně, nebo rozlévané vínko či kávu v baru u bazenu, můžete se kochat stále zelenými palmami a bohatě zalévaným trávníkem a poslouchat cikády a je to v poho. Pokud toužíte poznat vzdálenější okolí, doporučuji půjčit si auto a dojet do hlavního města Kerkyry - jsou tam dvě úžasné pevnosti, městečko je samo moc hezké. Pparkujte na náměstí u staré pevnosti - Old Fortress - http://www.corfubenitses.gr/wp-content/uploads/2015/03/corfu_town_map.png. Je tam placené parkoviště za pár EUR, ale nenechte se odradit cedulí plno, vjedte k jezdu u dolní části, je tam personál, který vám místo vždycky najde.

Naproti parkovišti (zády k němu, čelem k pevnosti) vlevo od vchodu do pevnosti je hezký park k odpočinku ve stínu a vedle i malé dětské hřiště.

Pokud nemáte dobrou navigaci anebo neomezená data v mobilu, doporučuji si v Čechách zakoupit kvalitní automapu ostrova. To co vám dají v půjčovně aut je záruka toho, že na cestě zpátky, (obzvláště když se je ště popjedete podívat na palaác Sissi (Achilleon), Gastouri) skončíte místo v hotelu v horách na západě ostrova, kde je to při zapadajícím slunci sice nádhera, ale s prázdnící se nádrží, úseky kde nepotkáte živou duši anebo milého a ochotného vesničana s nímž se nedomluvíte rukama ani nohama, natož anglicky, je to trochu stresující. Silnice v horách jsou o šířce stěží na osobák a vždy buďte připraveni, že ze zatáčky za domem minimálně z 18. století vyjede nákladák, který to tu zná a neřeší, jestli vás odře nebo ne.

Pokud jde o výlety s CK, tak výlet na ostrovy Paxos a Antipaxos je sice doboru atrakcí pro děti, ale pokud vás chytnou vlny, lítá loď i 1,5 metru vysoko, což některé děti dprovázejí radostným výskotem, jiné odkládáním obsahu žaludku v lepším případě přes palubu. Zasatávka lodi u jeskyň je pěkné, ale zase ne tak strhující. Koupání v modré laguně je sice nádhera, ale připravte se na to, že se musíte převléct do plavek ma lodi/v hotelu a totéž vyřešit s mokrými plavkami, neb loď kotví na moři a do vody vám spustí lávku a žebřík, protže u břehu kvůli mělčině nepřistane.

U hotelu stojí autobus, ale čas příjezdu se řídí mnoha proměnými, počínaje náladou řidiče a konče intenzitou větru, jen ne jízdním řádem. Z tohoto důvodu, je podle mne lepší si na cestu do Kerkyry půjčit auto a při eliminaci bloudění je tro daleko rychlejší a v nejhorším můžete vždy zastavit někde na svačinu.

Celkový dojem  průměrně (5/5)

Pro klidnou dovolenou s doma naplánovaným výletem autem s dobrou mapou za trochou poznání mimo oblast hotelu to nemá chybu.

Pokud toužíte po ruchu a nočním životě, jeďte na sever.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 4
z 4 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Korfu - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání