Napsat recenzi

Elea Beach Dassia Korfu

Recenze hotelu Elea Beach Hotel **** (Řecko - Korfu - Dassia)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 1 767x
Recenze se líbila: 454 čtenářům
Fotografie: 1
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Pohled z hotelu na bazén a moře Pohled z hotelu na bazén a moře

Příjemný hotel, kterému se skoro nedá nic vytknout.

Ubytování  průměrně (4,1/5)

Příjemné dvou až třílůžkové pokoje, s prostornou koupelnou, poměrně úzkou vanou, bidetem a fénem. Vše velice čisté, pečlivý úklid probíhal každý den, dle vyvěšené cedulky na dveřích buď dříve nebo podle spáčů později. Ručníky měněny každý den. Pokoje jsou dobře izolované, takže z vedlejších pokojů nebylo nic slyšet. Klimatizace nefungovala, asi ještě nebyla plná sezóna, ale na pokojích je stropní větrák. V den našeho odjezdu byly na pokojích měněny televize za modernější s plochou obrazovkou.

Strava a stravování  průměrně (4,6/5)

Jídlo chutné, velký výběr při snídani, od vloček, přes párky, vajíčka, slaniny, sýry, salámy, marmelády, sladké pečivo, jogurty. Myslím, že si vybere každý. Při obědě a večeři každý den stejná nabídka předkrmů - řecká klasika: tzatziky, závitky z vinných listů s rýží, řecký salát, feta sýr, zelenina, olivy. Hlavní jídla byla obměňována, při každém jídle vždy ryba, jinak maso, těstoviny, omáčky na těstoviny, nákypy, plněná zelenina, hranolky, rýže, výborné pečené brambory. Večer i polévka. Co mě osobně velmi zklamalo, byla úroveň oleje, který byl k dispozici u salátů. V kraji, kde roste tolik olivovníků, bych čekala voňavý extra panenský olivový olej, a místo toho tam stálo "něco bez chuti a bez zápachu". Ale to je tím, že olivový olej miluju a proto to zklamání. Široká nabídka dezertů a ovoce při obědě i večeři.

Nápoje - nechutné ředěné nápoje z prášku, které měly být považovány za džusy, v poledne a večer voda v lahvích, bílé a červené víno z automatu, které bylo celkem pitelné a pivo. Káva a čaj z automatu. Ráno na čaj jen malé kávové hrnky.

Přes den možnost občerstvení na baru, který je kousek od bazénu a moře. Docela ucházející brandy, barman míchal i koktejly, dělal frapé, cola byla z jakéhosi sirupu, ale děti kupodivu neprotestovaly. Odpoledne na požádání barman zapekl toasty.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Služby byly celkem v pořádku. Na recepci byli velmi milí. Je zde možnost za 1 euro vypůjčit si osušku na pláž. Pokojské byly usměvavé a velmi vstřícné. Barmani dle nálady, ale většinou byli v dobré náladě. Animátoři, celý týden stejná dvojice, byli fajn a zájemce do aktivit svolávali neagresivně, což byl rozdíl proti loňskému roku v Turecku. Večer vždy nějaký program, např. řecký večer, kouzelník, hudebníci, tanec...

Jediné mínus, na které musím upozornit, se týká organizace lehátek.Lehátka jsou pro hosty s all inclusive zdarma, ale jsou zamčená řetězem, odemyká je služba až v 8.45 a každý si musí odnést lehátko na místo, které se mu líbí, sám. Což je třeba pro maminky s malými dětmi nebo starší lidi docela problém. Další problém je, že v areálu se vyskytují podstavce pro deštníky, které jsou betonové, tudíž strašně těžké. Jaké je potom překvapení, když si takový těžký podstavec dotáhnete na místo k lehátkům a pak dostanete slunečník s úplně jiným průměrem, takže do něj nepasuje. Slunečníky se platí a stojí 2 eura.

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Pláž u hotelu je oblázková a asi po metru ve vodě začíná písek. Přístup byl velmi pozvolný. Voda byla klidná, teplá a krásně čistá. Plavaly v ní malé rybky. Pláž, která patří k hotelu, je velmi úzká, vejdou se tam jen dvě řady lehátek a to jen při dobré vůli. Tím, že si lehátko na pláž nesete sami, stává se, že si někdo položí lehátka tak, že už se tam druhá řada nevejde. Jinak je okolo hotelu dost zatravněného prostoru pod palmami a olivovníky, kde se také leží. Kupodivu se nedávala lehátka k bazénu, nevím, jestli to nebylo zakázáno. Bazény jsou u hotelu 2 + 1 pro děti. Jsou s mořskou vodou, dostatečně velké a většinou v nich bylo málo lidí.

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

Městečko Dassia je ve skutečnosti hlavní silnice, kde se nacházejí taverny, kavárny, pekárna, supermarkety, obchody se suvenýry a textilem. Silnice je hlavně ve večerních hodinách poměrně rušná. Hotel se nachází na klidné vedlejší ulici u moře, na hlavní silnici je to asi 300 m. Na hlavní ulici jsou také zastávky autobusu, kterým se dá dojet do hlavního města Kerkyry, které je odsud kousek.

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Korfu je nádherný, zelený ostrov, který má příznivé klima. Doporučuju výlet do Kerkyry, zámečku Achilionu, do nějaké staré horské vesničky a taky výhled z kavárny, která se nachází na vyhlídce kousek nad přistávací dráhou korfského letiště stojí za to. Vyzkoušeli jsme taky golf, který byl od Dassie vzdálen asi 16 km, ale nebyli jsme z golfového areálu úplně nadšení.

Jinak je ale na Korfu krásně a určitě se sem zase někdy vrátíme!

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 13
z 14 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Korfu - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání