Napsat recenzi

Řecko Toroni studia Blue Sea nebo ubytovna v Chánově

Recenze hotelu Toroni Blue Sea Hotel & Spa *** (Řecko - Chalkidiki - Toroni)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: září 2013
Přečteno: 1 415x
Recenze se líbila: 428 čtenářům
Fotografie: 18
Videa: 0
Komentáře: 0
  • koupelna koupelna
  • koupelna koupelna
  • koupelna koupelna
  • opravená lednice opravená lednice
  • opravená lednice opravená lednice
  • vypínač lednice, zásuvka není, černá izolepa ho drží  pohromadě vypínač lednice, zásuvka není, černá izolepa ho drží pohromadě
  • sušák na prádlo sušák na prádlo
  • lehátka u bazénu lehátka u bazénu
  • lehátka u bazénu lehátka u bazénu
  • vstup do bazénu - ale jak, když tam nejsou příčle, a jak pak ven vstup do bazénu - ale jak, když tam nejsou příčle, a jak pak ven
  • a ještě jednou koupelna, bez poličky, pouze díry v obkladačkách a ještě jednou koupelna, bez poličky, pouze díry v obkladačkách
  • pohled na byzantskou zříceninu pohled na byzantskou zříceninu
  • moře čisté moře čisté
  • procházka dál od hotelu procházka dál od hotelu
  • vlevo studia, parčík v areálu vlevo studia, parčík v areálu
  • pláž před areálem pláž před areálem
  • kaplička v areálu kaplička v areálu
  • západ slunce západ slunce

Tohle místo jsem si vybrala, jelikož tam bylo možné ubytování v přízemí, bez schodů a ze zdravotních důvodů se nemůžu stravovat v restauraci, tak jsem přivítala možnost vaření.

Nikde není psáno, že voda v Toroni není pitná. Je prý údajně nezávadná, ale je slaná a nehodí se ani na čaj ani na kávu. Museli jsme kupovat balenou vodu.

Delegátka CK BonTon, která pracuje i jako recepční v tomto komplexu, měla na každou naši připomínku odpověď - " co byste chtěli, jste v Řecku".

Byli jsme několikrát v Řecku a s něčím takovým jsme se ještě nesetkali.

Ubytování  průměrně (3/5)

Bylo v přízemí, na konci budovy, kde byl opravdu klid. Ale hrozný zápach z odpadů v koupelně, nic ho nepomohlo eliminovat, jen průvan. Zápach byl i v horních patrech, kde ještě navíc neodtékaly odtoky. Nic tak strašného jsem ještě nezažila.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Nestravovali jsme se, takže můžu posoudit jen podle toho, co jsem slyšela.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,7/5)

V pokoji rozvrzaná skříň, jedna police v ní, tyč a 3 ramínka umotaná z drátu. 3 postele, 1 odkládací stoleček bez zásuvky. 2 staré plastové židle. No budíž, na posteli se dalo spát a některé věci jsme nechali v kufrech.

Kuchyň - spodní díl kuchyňské linky, 1 skřínka - 2 hrnce a pánev, 6 zásuvek - 4 plastové hrnky, 6 plastových talířů, džezva, troje příbory bez čajových lžiček.

Lednice - dveře se nedovřely, byly stále 1 cm otevřené, po urgenci přišel opravář opravit.

Odsekal spodní rám a ten hnus rezavý a špinavý tam zůstal, dveře, ale šly zavřít. Na naší žádost, aby nám lednici vyměnili, co byste chtěli, jste v Řecku. Takže se dala použít na pořádně zabalené věci.

Hrnce a pánev značně opotřebované a dna vypoukla směrem ven, takže se na tom nedalo stejně vařit, styk s plochou vařiče jen na vyboulenině.

Koupelna - kloset, hned před ním sprchový kout, takže šlo dělat vše najednou. Umyvadlo bylo za zástěnou, kde by správně měl být kloset.

Elektroinstalace - zásuvka visela 1 cm od stěny, vypínač, aby se nerozpadl, slepený izolepou, kryt světla v koupelně, rovněž přilepený izolepou.

Bazén - rarita, která se hned tak nevidí. Velký, nikde není po obvodu uvedena hloubka.

byli jsme upozorněni, abychom nešlapali na bílé větrací mřížky. Vstup do bazénu, kde bylo asi tak 140 cm vody - 2 madla směřující dolů, ale na nich ani jedna příčel, jen dírky po původních. Dolů by se člověk i nějak spustil, ale jak pak nahoru. To už je výkon pro vrcholového sportovce. Druhý vstup v hloubce, asi 2 m, tytéž madla, a od shora dolů byly 3 hustě za sebou příčle a dál nic. Opět seskočit, ale jak ven. Na první příčel ode dna

nikdo nohu nezvedne. Lehátka u bazénu, dle katalogu zdarma, ale není to pravda.

V pokynech před odjezdem jsme se dozvěděli, že se předpokládá konzumace v baru u bazénu. Na takové lehátko si lehnout a ještě za to platit? Hnus, pod středním dílem mezi lehátky byly odpadky, lehátka samotná v dezolátním stavu.

Venkovní vířivka - samozřejmě nefunkční, jste přece v Řecku, tak co byste chtěli.

Personál - stále usměvavý a spokojený sám se sebou. Na stížnosti se jen usmáli a pokrčili rameny, nefunguje a je to, nebo dělali, že nerozumí.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Hrubý písek, vstup do moře přes písečný val, dosti problematické pro starší a méně pohyblivé lidí, výstup z moře ještě horší, a to bylo pěkné počasí, nebyly velké vlny.

2 lehátka a slunečník za 5,5 Euro na den, v ceně 2 nealko nápoje (nikoliv pivo jak je uvedeno v katalogu). Kofein nesmím, mléko alergie, džusy mi okyselují moc žaludek a půl listru obyčejné vody za tolik peněz? Lehátka opět v řeckém stylu. Hliníková, šrouby, které mají držet látku na místě, mnohde rezavé a trčící na lehátko. Slunečníky značně potrhané, nejhorší na celé pláži.

Pláž neuklízená, plno nedopalků z cigaret.

Pozitivní bylo čisté a klidné moře.

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

Přímo v areálu uklízeli, sekli trávu, i když tam nebyla. Za areálem už to bylo horší.

V okolí je jedna byzantská zřícenina hradu, ale není přístupná. Asi 3 obchody se smíšeným zbožím, pekárna, 3 stánky se suvenýry a stánek s medem. Taveren je více než dost.

Nejbližší město je Neos Marmara a kousek dál opačným směrem Sarti. Autobusová doprava zde funguje, ale jste přece v Řecku, hodina sem, hodina tam, jízdní řád jen, abyste věděli, že něco někdy pojede.

CK nabízejí fakultativní výlety.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Toroni je na konci poloostrova Sithonie, je tady klid, moře čisté, možná v létě je tady rušněji, ale my jsme byli rádi, že je klid.

Sportovní vyžití tady také nehledejte.

Ale v každém případě hledejte jiný hotel, ne Blue Sea, tento zapáchající komplex bych nedoporučila nikomu.

Ještě, že skupina českých turistů, která byla s námi, byli opravdu příjemní lidé a to nám tak nějak pozvedlo náladu.

A na závěr - když jsme čekali na autobus na odjezd domů v recepci hotelové části,

šla jsem prozkoumat WC a je zajímavé, že tady nic nezapáchalo.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 9
z 12 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Chalkidiki - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání