Napsat recenzi

Madeira stojí za to

Recenze hotelu Vila Lusitania *** (Portugalsko - Madeira - Funchal)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2018
Přečteno: 99x
Recenze se líbila: 307 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Protože jsme cestovali na Madeiru zejména kvůli Madeiře, jsme samozřejmě nadšeni - kdo by nebyl. Protože nejsem zrovna fandou velkých hotelů, zvolili jsme ubytování v apartmánu vilového komplexu Vila Lusitánia, ze kterého už jsme tak nadšene nebyli. Ovšem rozhodli jsme se nedostatky přehlédnout, a tak jsme si dovolenou užili velmi pěkně - už i proto, že jsme většinou po snídani odešli a vrátili se často až po večeři.

Jinak lokalita ubytování je pěkná a v budoucnu, až skončí výstavba hotelu v bezprostředním sousedství, bude vše fajn.

Ubytování  průměrně (3,5/5)

Právě probíhající rekonstrukce vedlejšího aparmánu byla nepříjemná. A i když se nám personál vily za toto nepohodlí omlouval, hluku sbíječek, vrtaček atd. a notné dávky prachu (o jehož úklid se nikdo příliš nestaral) vás nezbaví. Ale kvůli našemu alternativnímu stravování jsme chtěli apartmán s kuchyňkou a toto byl patrně jediný volný. Ten "náš" aparmán rekonstrukce ještě čeká - tak snad později bude vše hezčí a čistší. Kdybychom to třeba věděli dopředu....že

Strava a stravování  průměrně (3/5)

V ceně ubytování jsme měli pouze snídani, což bylo při její kvalitě velmi dobře (oběd nebo večeře v takové kvalitě by mě moc napotěšila). Na snídani jsme si prostě nosili i vlastní věci, abychom se najedli podle svých představ. Jeden druh levného salámu a sýra po celou dobu a pár bílých housek není nic moc. Abych byla spravedlivá, bylo tam i pár jogurtů, nějaké marmelády, mléko, margarín a pár kousků ovoce - vše po celou dobu v nězměněné podobě..

Naštěstí všude na Madeiře je bezpočet možností, jak se kvalitně a ne draze najíst (a to i pro mě, jako makrobiotika). A paradoxně nakonec člověk ani nemá ten pocit neustálého plýtvání jako ve velkých hotelech, trocha skromnosti nikoho nepoškodí.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,5/5)

Škoda, že kuchyňka byla velmi spoře vybavena a využít se dala jen omezeně. Lednice je na hranici životnosti a byli jsme rádi, že ještě vůbec funguje.

Bazén byl čistý, ale v rozporu s popisem v nabídce zájezdů není slaný (zmínka o obsahu soli byla na informační tabuli u bazénu přelepena).

Personál se tvářil mile, ale vykonával jen svou rutinní práci. Bylo pro nás výhodou, že mluvíme portugalsky - každý dotaz i komunikace probíhala lépe - jako například u nefungující TV, kterou nakonec stejně nikdo neopravil, takže večerní zprávy nám nevyšly. (naštěstí jsme stejně víc nestíhali, protože jsme byli celý den pryč).

Pozitivní informace nakonec: voda - i teplá - tekla a postel byla pohodlná!!

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Klidné chvíle u bazénu vám ozvláštní čile se pohybující jeřáb téměř nad vaší hlavou - stavba nového hotelu v bezprostředním sousedství Lusitánie. Náklaďáky s betonem mají také napilno, stejně jako tým pracovníků šplhající ve všech úrovních budoucího hotelu.

Do centra (k hlavní silnici, kde jsou obchody a např. zastávky autobusů) musíte sejít dost příkrým kopcem dolů, ale to na Madeiře není žádným překvapením, že... tam je vše buď do kopce nebo z kopce. Ovšem pokud máte nějaké pohybové omezení, pak to bude určitě problém a buď musíte jezdit autem, nebo se raději ubytujte někde u břehu moře.

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Celkový dojem máme úžasný, a to - jak už jsem zmínila v názvu - na Madeiru jsme přijeli kvůli Madeiře a ne kvůli Vile Lusitánia. Neuvěřitelná krása Madeiry nám vše vynahradila a na tom se nic nezmění.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Madeira - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání