Napsat recenzi

Okouzlení ..

Recenze hotelu Orca Praia Hotel *** (Portugalsko - Madeira - Funchal)

Hodnocení:
průměrně: 4,9/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2013
Přečteno: 1 137x
Recenze se líbila: 645 čtenářům
Fotografie: 11
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Pobřeží u hotelu Pobřeží u hotelu
  • Sousední Camara de Lobos Sousední Camara de Lobos
  • Severní pobřeží ostrova Severní pobřeží ostrova
  • Skály vulkanického původu a lávová jezírka na severu ostrova Skály vulkanického původu a lávová jezírka na severu ostrova
  • přivaděč vody - levada - vysoko v horách přivaděč vody - levada - vysoko v horách
  • Východ ostrova Východ ostrova

Krásný zážitek - alespoň pro mne, který to k moři jinak dotáhl nejdál do Chorvatska a Řecka ( nic proti Chorvatsku a nic proti Řecku ). Hotel je jenom jedna část toho, co na vás na Madeiře působí, a nejspíš ještě ke všemu ne ta nejdůležitější. Rozhodně v hotelu nic nezkazili, a vzpomínám na ně i nyní, po měsíci, jenom v nejlepším.

Ubytování  průměrně (4,9/5)

Říkali tomu 2+přistýlka. Ve skutečnosti propojené dva docela velké pokoje. Měly společné vstupní dveře, společné sociálky, společné velké skříně . V jedné části dvojlůžko, v druhé normální postel. Matrace neproležené, spalo se na nich dobře.

Dvě placatý ztelevize, kdyby se lidi chtěli dívat na dvě věci naráz. .. Balkon se stolem a třema židlema. A nádherným výhledem ( ono to v tomto hotelu jinak nejde). Když si otevřete okno, vlítne vám tam pod tlakem čistý a prosolený oceánský vzduch. Syn, alergik, taška plná přášků - jedeme přece na ostrov, kde všechno kvete - za celý týden ani nejmenší potíž. Smradítko proti komárům nakonec potřeba bylo. Jo, a nebojte se vzít na přístelek chrápající osobu. Ani já, v oboru chrápání kapacita, jsem neměl nejmenší nárok oceán přeřvat. Spát budete krásně už i proto, že venkovní teploty jsou veskrze přijatelné, a to i v době, kdy to v celé západní a střední Evropě je na chcípnutí horkem.

Strava a stravování  průměrně (4,8/5)

Chodili jsme ráno na snídaně , a potom na večeře. Snídaně byla taková ta hotelová klasika - valíčka, párky, čaj, káva, pečivo všeho druhu, cereálie , marmelády, med,..

Večeře, to bylo o něčem jiném. Bylo silně poznat, že jsme na ostrově. Předkrm - ( samozřejmě mimo jiného ) - tři nebo čtyři druhy rybích salátů , všechno v takové kvalitě a čerstvosti, že by se našinec v Čechách nedoplatil. Jako hlavní jídlo tři čtyři druhy rybích jídel ( pro nerybáře se někde na konci krčil tác s nějakým vepřovým, uzeným nnebo tak ). Samozřejmě přílohy všeho druhu, s důrazem na luštěniny . Všechno ukrutně dobrý, a hlavně, všechny ryby totálně bez kostí. Fakt, ty ryby se tam daly jíst zcela bez hlídání a přemýšlení, úplně tak, jako když jíte v Čechách buchty.. Já, milovních mořských ryb, cítil se být v ráji.. Jen to pití kdybz stálo aspoň trochu míň..

Kdybych se ale chtěl stravovat po hospodách, putykách a restauracích, možná by mi vadilo, že nejbližší je tak dva kilometry procházkou po pláži

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

Všude čisto, uklizeno. Lidíčci ochotní. Je fajn pokud aspoň trochu otevřete pusu anglicky,

na vrátnici ale uměj španělsky, anglicky, francouzsky, německy, o portugalštině ani nemluvě. My těch služeb až zase tak moc nepotřebovali, jen něco okolo bazénu. Co jsme potřebovali, bylo OK.

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

My tu pláž měli ! Ono to totiž na Madeiře není až taková samozřejmost.. Dokonce se dalo najít hned u hotelu i místo na pláži pro malé děti. O pár kilometrů dál, v hotelové čtvrti Funchalu, tam jsou hotely se čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale k moři to berou procházkou, a do vody lezou po třímetrovým žebříku. Věříte, že jsme jim ty hvězdičky nezáviděli ani trochu ? Ovšem zase to měli blíž do hospod, obchodů, diskoték, tržnic,.. Záleží na vašich prioritách, co potřebujete k životu víc.

Ovšem pozor, ani u hotelu to není zrovna pro kardiaky.. Od bazénu k hotelu je to 130 kroků do kopce -račte si přepočítat. Odhadem tak páté patro.

Jo, a nepočítejte s tím, že se budete kochat pohledem na rybičky. Jednak dostat se do vody přes příboj není zábava pro každého, jednak černý písek pohlcuje světlo, takže voda je sice čisťounká, ale vidět v ní není vůbec nic.

Okolí hotelu  průměrně (4,8/5)

Záleží na tom kterým směrem. Směrem nahoru nic moc. Jste na periferii, k nejbližšímu obchodu dva kilometry po frekventované silnici, v nejhorších úsecích bez chodníku. Takže , pokud si pootřebujete udělat nákup ( minimálně pro pití nutnost ) , je to lepší nakoupit ve velkém, a použít hotelový mikrobus nebo místní autobus.

Úplně jiné je to po pobřeží. Doleva do Funchalu, doprava do Camare de Lobos, obojí je krásná procházka podél pobřeží. Bývá tam i spousta běžců, Portugalci jsou takoví běhaví..

Celkový dojem  průměrně (4,9/5)

I po více než měsíci mám v sobě velmi silný dojem, i když, a teď se budu opakovat, samotný hotel není všechno. Madeira musí podle mého uchvátit každého. V některých místech syrovostí přírody, stržemi, sopečnými skalami. Jinde si člověk připadá jako trpaslík na zahradě. Vysokou nad hlavou mu kvetou pampelišky a konvalinky, okolo divoce rostou kytky co zná ze zahrádek nebo doma pěstuje v květináčích. Každých deset minut jízdy autem úplně jiná krajina.. Však - přijeďtě se podívat sami, fakt to stojí za to ..

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 8
z 8 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Madeira - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání