Napsat recenzi

Slušné pro přespávání, nevhodné pro delší pobyt

Recenze hotelu Dorisol Buganvilia Studio Hotel *** (Portugalsko - Madeira - Funchal)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: únor 2022
Přečteno: 95x
Recenze se líbila: 139 čtenářům
Fotografie: 3
Videa: 0
Komentáře: 1
  • V areálu jsou tři hotelové domy, zvnějšku stejné - Buganvília je nejspodnější V areálu jsou tři hotelové domy, zvnějšku stejné - Buganvília je nejspodnější
  • Jde o takový "panelák", s rozšířeným přízemím, hodně to připomíná pražské VŠ koleje Jde o takový "panelák", s rozšířeným přízemím, hodně to připomíná pražské VŠ koleje
  • Spodní patra do uličky jsou opravdu hlučnější, než by na dovolené zasluhovalo Spodní patra do uličky jsou opravdu hlučnější, než by na dovolené zasluhovalo

Tak se toho za posledních téměř 5 let /předcházející recenze/ zase moc nezměnilo, stále jde o levnější hotel vhodný spíše pro aktivní poznávání lokality, než pro neaktivní pobyt v areálu. Můj prvý dojem byl, že jde o /modernější/ VŠ kolej. Téměř přesně odpovídá klasifikaci 3* a zažil jsem rozhodně i lepší "trojky", nicméně je to rozumný kompromis kvalita / cena a v docela slušném místě. Pro týden strávený v rámci velkého okruhu po celé Madeiře se to dalo, při záměru delšího pobytu raději hledejte trochu jiný typ ubytování.

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Charakterem opravdu VŠ kolej - stavba typu panelák, s menšími pokoji, ale do jedné z vestavných skříní je vmáčknuta i minikuchyňka, jež překvapila výbavou - sice vše striktně pro počet lůžek, ale mikrovlnka, lednice, dvouplotýnkový el.vařič i vlastní dřez s tekoucí vodou - to všude není, ale stejně jsem - kromě vývrtky - nic nevyužil.

Nevýhodou je jen vyšší hluková zátěž z okolí, téměř celý zájezd z ČR byl ubytován ve spodních podlažích a jelikož je nulté + 1.NP společným zázemím, je zde opravdu ruch a pohyb osob neustálý. Rovněž je zde průchod k restauraci a dalším částem areálu, výtahy vydávají při otevírání nepříjemný skřípavý zvuk, veškeré dveře neustále zaklapují a často hlasitější hudba z prostor recepce, večer pak díky značnému sklonu uličky při parkování připomíná kulisa prvé jízdy v autoškole. Též zvuk tekoucí vody ve stoupačkách je zřetelný, paradoxně jsou nejlépe odizolovány vlastní pokoje mezi sebou.

Denní úklid i výměna ručníků vcelku bez závad, snad jen /někdy/ trochu pozdější, je znát i soustavné otírání ploch desinfekcí, takže z mnohých částí je již setřen původní nátěr/vzor a působí to hodně opotřebovaným dojmem. Stejně tak podlaha, vždy vzorně zameteno i vytřeno, kobereček kolem lůžka vyluxován, ale spoje mezi lamino deskami jsou velmi, velmi zřetelné.

Vestavná skříň s několika (cca 8) ramínky, ale jediná skříňka, zčásti využitá pro další sadu k lůžku, prostor pro vlastní věci spíše v prodlouženém psacím stolku, jehož součástí je komoda se šuplíky a kde je umístěna i TV.

Standardně slabší osvětlení, kupodivu nejsilnější zdroj jsou čtecí lampičky u postele, vypínače vždy jen lokální.

Koupelna malá, leč dobře poskládaná /vešel se i bidet/, trochu schází odkládací plocha před zrcadlem, zbývají roky umyvadla. Tlak i teplota vody dobré, teplá má horší náběh, ale po pár sek. je i skutečně teplá

Miniaturní balkonek, se stolkem a dvěma židličkami, vše z plastu - z 1.NP ovšem výhled pouze na příjezdovou uličku a parkoviště, dlažba zčásti vydrolená.

Někde na jiných portálech byla jako součást výbavy uvedena i klimatizace, tu jsem ale nenašel (a stejně nebyla třeba, max. k ohřevu...),.

Strava a stravování  průměrně (3,7/5)

Po delší době jsem měl jen PP a obtížněji se mi srovnává. Restaurace je v prostředním objektu, je to asi 30 m do prudkého kopce a jako téměř vždy jde o jídelnu s částečnou obsluhou.

Snídaně docela slušné, ale neustále stejné ! Jediným rozdílem bylo, že se obměňovala teplá uzenina - jeden den plátky slaniny, druhý minipárečky, třetí kostky klobásy. A pak vejce míchaná, volská oka a vařená na tvrdo, plátky rajčat se sýrem a chléb ve vajíčku, bohužel na sladko. Pak již jen jeden druh šunky, jeden salámu s olivami a dva druhy plátkového sýra, 7 dní vždy totéž. Pochopitelně nějaké lupínky, džemy, trocha zeleniny a kupodivu dost ovoce, i čerstvého (ananas, babán, jablka)+ něco kompotovaného. Dva ovocné džusy, skoro bych řekl čerstvě vymačkaná štáva a teprve pak rozředěná... nápojový automat na kávu/kapučino/čaj, ale pro každý šálek nutno zvlášť.

Večeře poměrně bohaté co do základu, vždy ryba, kuře a hovězí či vepřové, ale slabší výběr příloh, zelenina jen grilmix s převažující cuketou. Největší slabinou ovšem byla teplota pokrmů, zvláště mas /a to i tehdy, když jsem si počkal na čersvě přinesenou mísu, jež byla umístěna do horké vodní lázně/ a u těch červených mas i tuhost - v restauraci s obsluhou bych takovou porci patrně vracel...

Nepřehánějí to s míchanými saláty, denně max. 4 druhy, ale o to více množství studené (čerstvé i konzervované) zeleniny a cca 4 sladkosti na závěr, kromě toho opět i ovoce, zejména malé madeirské banány.

Pouze u hlavní nabídky jsou popisky, ovšem často umístěny ve výši pasu a světelné podmínky to málokomu dovolí přečíst bez uchopení do ruky... paradoxně jsou nejlépe osvětleny výklenky s prázdnými talíři v úrovni do výše kolen stojících osob.

Nápoje jsou obsluhované a vždy placené - a to i stolní voda + káva/čaj - ceny sice nejsou nijak vysoké, ale neznáte je předem /hradí se kompletně účet za celý pobyt/ a v podstatě ani není nikde k dispozici kompletní nabídka. Obsluha je ovšem rychlá, přesná - kromě roznášky nápojů též rychle odklízejí použité nádobí a připravují stoly pro další příchozí, i když servírování je spíše stylem bistro než klasická restaurace.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,3/5)

Patrně jsem o všem ani nevěděl. Po dlouhé době nebyla při check-inn žádná ucelená informace o nabídce, ani třeba provozní časy - to si musíte zjistit individuálně. Ano, zaregistroval jsem 2 bazény, ale lehátka bez matrací svědčila o téměř nulovém využívání (v únoru je tam prostě zima, umocněná neustálým větrem), za zmínku stojí vnitřní vyhřívaný bazén, jež je ale stále přeplněn rodinkami s dětmi (a jen 16 ks lehátek je sice asi kvůli anticovidovým opatřením, ale prostě málo) + 1 vířivka (pro max. 4 osoby, ale v praxi spíše 4 menší dítka). Asi se dá vypůjčit i osuška (cca 1/3 osob měla stejné), ale kde a za kolik - za dva cca 30-ti min. pobyty jsem ani nezahlédl kohokoliv z personálu.

Plusem nyní je free Wi-Fi, fungovala spolehlivě jak v prostorách lobby, barů, na pokoji i balkonku, večer jsem ji využíval k poslechu českých rádií a téměř bez výpadků.

Personál se mi hodnotí obtížněji, kromě recepčních a osazenstva restaurace jsem s nimi prakticky nepřišel do styku... za celý týden jsem ani nezahlédl svoji pokojskou.

Pláž a moře  průměrně (3,3/5)

K nejbližšímu koupališti, ovšem nikoliv pláži (!), je to nejméně 600 m a jde o veřejné koupaliště s několika bazénky na terase těsně u moře a s možnostmi, jak do toho moře vlézt po betonových schodech - v době mé návštěvy bylo ovšem ještě uzavřeno.

Zašel jsem si až na místo, které se jako pláž tváří (i tak jmenuje), ale jde o téměř výhradně kamenité pobřeží, pouze v několika mále místech promísené s pískem, tento je uhlově černý. Vzdálenost ovšem činí ke 3 km, jdete-li podél hlavní silnice /v podstatě co nejvíce/ po vrstevnici, pokud se dáte zlákat pobřežní promenádou, je to skoro dvojnásobek a nastoupáte docela dost výškových metrů (sem tam dojdete do slepé uličky). Voda je studená a když se přižene přílivová vlnka, v níž víří černý písek a melou se jen o něco málo světlejší valounky, připadal jsem si, že mi někdo pod nohy vychrstl vodu po vytírání... Plusem té pláže /Praia Formosa/ jsou asi 4 kavárničky, v té největší chtěli za malé pivko pouze 1,5 EUR a ještě jsem dostal plný talířek "zobání"

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

Tady naopak opravdu spokojenost a rozhodně to nebylo jenom díky White House Pub, cca 200 m od hotelu, kam jsem chodil na pivko a snack. V nejbližším okolí dostatek kavárniček, restaurací, obchůdků, autopůjčoven - ale není to přehlcené a každý si snadno najde, co právě jemu vyhovuje. Malým záporem je sklon k pobřeží /nepředpokládám, že někdo půjde směrem do kopce, kde již převažuje zázemí pro místní obyvatele/, ale v tom hotelovém pásu se lze snadno dostat jak do centra Funchalu (asi 3 km), tak na druhou stranu, do dalšího městečka (nejméně 5 km).

Není problém se zčásti přesunout místními busy - vystačíte s linkami 1, 2 a 4 a cena je jednotná, bez ohledu na vzdálenost. Jen musíte na autobus (na zastávce) mávnout a před výstupem zazvonit - zastavuje se opravdu "na znamení".

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Ale ano, ušlo to. Kdyby v rámci programu zájezdu byla alternativa ubytování v hotelu 4* (kupodivu náš průvodce v takovém bydlel, cca 250 m daleko), asi by byl rozhodující cenový rozdíl, možná by spokojenost byla větší /poté, co jsem poslední době několikrát pobýval v TOP 5*, je ten skok zpět na 3* opravdu veliký.../, ale je třeba srovnávat srovnatelné a hlavně v poměru cena X kvalita.

Jak jsem začal - tento hotel spolehlivě ocení méně nároční návštěvníci, kteří se věnují spíše vlastním aktivitám mimo hotel (poznávací okruh, individuální výlety, turistika) a nelze jej doporučit těm, kteří za svůj pobyt nevytáhnu z hotelu ani paty - to platí napříč všemi věkovými kategoriemi.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 3
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Mm: Dodatek - 20. 2. 2022 10:01

Ve všech zemích člověk kouká Rakousko,Švýcarsko i Řecko co za ubytování prodávají.Tolik utrpení zažije člověk aby poznal ! Nejlepší mi vychází Marsa Alan port GHALIB to je luxus moře a paláce ubytování.V cz nikam , ani po 30 letech se neumíme chovat reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Madeira - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání