Napsat recenzi

Výborné, k naprosté dokonalosti chybí fakt jen zlomek !

Recenze hotelu Royal Decameron Golf Beach Resort & Villas **** (Panama - Panama - Playa Blanca)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: březen 2017
Přečteno: 566x
Recenze se líbila: 514 čtenářům
Fotografie: 6
Videa: 0
Komentáře: 0
  • východy slunce lze sledovat i z mnoha pokojů
východy slunce lze sledovat i z mnoha pokojů
  • stoletý strom je opravdu impozantní, kombinace staveb a vegetace výtečná stoletý strom je opravdu impozantní, kombinace staveb a vegetace výtečná
  • jedna z mnoha restaurací, tahle mexická /večeře "a la card"/ jedna z mnoha restaurací, tahle mexická /večeře "a la card"/
  • hodně bazénů (z celkem 9) má vlastní vodotrysk voda sladká hodně bazénů (z celkem 9) má vlastní vodotrysk voda sladká
  • a na tyhle potvůrky narazíte skoro všude - ale maskují se výtečně a na tyhle potvůrky narazíte skoro všude - ale maskují se výtečně
  • bar skoro na každém kroku, prostě pohodička (jen písek fest pálí nohy) bar skoro na každém kroku, prostě pohodička (jen písek fest pálí nohy)

I když se již považuji za náročnějšího, úroveň plně odpovídá vlastní prezentaci a pro běžné turisty jde spíše o nadstandard - velice příznivý, až výhodný, poměr "cena - výkon".

K naprosté dokonalosti sice ve většině ohledů pár % zbývá, ale celkově jde opravdu o špičkovou úroveň, zvláště pro normální a soudné lidi (mé hodnocení vychází z porovnání nejméně dalších 15 hotelů v Karibiku, Středomoří, arabském světě, Zanzibaru a SríLance).

Pokud ale patříte mezi návštěvníky, kterým nestačí zavazadlový limit 30 kg/osoba a nenají se, pokud nebudou obsluhováni, dále již nečtěte a hledejte něco jiného.... !

Ubytování  průměrně (4,6/5)

Pavilon (č.42) má výhled do zahrady, ale v pozadí ještě moře - paráda ! Vzdálenost k nejbližšímu baru do 100m, k restauraci 200m a pro vzdálenější objekty (nebo při dešti) lze objednat dopravu minibusy. Patrně nedávno vymalováno, sněhobílá barva působí chladivě i při vypnuté klima (ta je mírně hlučnější a nefungovala 100 % automatika - i při dosažení teploty stále běží větrák a po postelích protahuje...).

Denně vzorně ustláno, vytřeno, výměna ručníků + doplnění šamponu a po skončení úklidu nastavení klima na max. chlazení (žádný klíč do ovladače), pravidelná dodávka balené vody. Lednice, TV s cca 70 programy a stabilním obrazem. ZÁKAZ kouření na pokojích, ani na balkoně či terase není popelník - tak jsem si svůj doutníček zase dovezl domů.... (ale najdou se i Slované, kteří funkčnost čidel testují).

Menším nedostatkem je placený trezor (3 USD/den + DPH) - v 1.verzích katalogů CK byl uváděn zdarma.... ale personál hotelu neotevře skříň, ani šuplíky, takže ani není třeba.

Nevím, zda to je zásluha CK nebo hotelu, ale dostanete kompletní plánek hotelu s podrobnými informacemi v češtině (plán je na každém druhém rohu na velkých tabulích, k hlavním objektům i směrovky na rozcestích).

Výtečný check-in, při předvyplněné kartě (již od delegáta CK na letišti) cca 3 min., rovněž tak check-out + zajištění transferu až na letiště s doprovodem (od hotelu) ! Minimální starost o zavazadla, pouze kontrola + osobní předání/převzetí u BUSu.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

Neskutečný výběr ! Masa všech druhů, zeleniny i ovoce (ten ananas !), nejméně 8 teplých jídel (+ 6-8 příloh) v samoobsluze, další u výdejů s minimálními frontami. Obsluha neustále dolévá vodu s ledem a přinese i jakýkoliv objednaný nápoj ke stolu, použité talíře mizí relativně rychle (občas i s příbory - odkládat na ubrousek !). Žádný dress-code v hlavních restauracích i barech, jen v A la card netolerují tílka (kraťasy všude). Přestože jsou obě hlavní restaurace prakticky uprostřed areálu, přímo na pláži snack s dost širokým sortimentem, konzumace klidně v plavkách !

Trochu zmatek je u zeleniny, v jedné části je kombinovaná jak čerstvá, tak nakládaná zelenina a u míchaných salátů jen tušíte všechny ingredience - vůbec pak nejsou popsána dochucovadla /omáčky + zálivky/ a není jich málo...

Výtečná je večerní nabídka A la card, celkem 8 národně zaměřených a i když nejsou otevřeny každý den všechny, i za 1 týdenní pobyt se jich dá zvládnout nejméně 5 - určitě využijte !

Menší slabinou je, že pouze vodu (+ víno) servírují do sklenic, vše ostatní do plastových kelímků a nezarazíte-li je včas, převážnou většinu obsahu tvoří led. Obrovská nabídka míchaných, alko i nealko, drinků - jen příliš nedodržují jednotlivé suroviny a ingredience. I čisté alkoholy jsou kvalitní a výběr značný, nejlépe v baru pod hlavní recepcí (lobby 1).

Avizovaných AI 24 hodin je sice trochu nadneseno, těch 24 h si musíte poskládat na 2-3 různých místech, ale šíře i doba nabídky souhrnně je opravdu výtečná.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Velmi dobré, několik animačních týmů se stará o možné aktivity od 10:00 do 18:00 + hlavní večerní programy, jak pro děti i dospělé, nabídka ale není agresivní či vlezlá. Široká nabídka běžných hotelových služeb, ty placené jsou ovšem na české poměry výrazně dražší... Personál vždy ochotný a usměvavý, vzhledem k zeměpisné poloze je logické, že komunikují pouze španělsky + anglicky, jen ojediněle francouzsky.

Pro objednávání služeb jsou k dispozici 3 lobby, vymezené časy se dodržují a je vždy max. snaha vyhovět (je-li např. rest. obsazená, sami nabídnou jiný termín).

Mnoho balíčků služeb je odlišeno ID pásky, i pokud se nedomluvíte, stačí ukázat barvu pásku a buď vpustí, nebo zdvořile odmítnou...

Největším plusem je, že se nikdo nedožaduje žádného "bakšiše", i za 3 USD pro pokojské se objevil lísteček "gracias".

Zvláštní kapitolou jsou bazény, několik jich je schováno i mezi bungalovy (hodně stíněné) a další jsou v těsné blízkosti moře (ale rovněž se sladkou vodou a není cítit žádný chlór), kapacita více než vyhovující. Bohužel o víkendech se zaplní Američany, kteří patrně ještě neobjevili plavky (koupou se v bermudách, trikách a ženy v šatech - překvapí to i ty, kdož se setkali s koupajícími se muslimy... a docela dávají najevo svoji, uměle vypěstovanou, nafoukanost, zvláště typu "my na to máme !"

Co je trochu nepříjemné, je docela hustý provoz obslužných vozítek - některé se ani nevytočí v zatáčkách, taktak vejdou na šíři chodníčku a v horku jsou silně cítit výfukové zplodiny, za tmy značně oslňují světly.

Pláž a moře  průměrně (3,9/5)

Pěkně široká i dlouhá, nadbytek plážových lehátek, ale relativně málo slunečníků (alespoň ve střední části, kde je asi největší koncentrace plážistů, neb v blízkosti jsou 2 bary + snack).

Místečka doporučuji rezervovat při cestě na snídani, pak již budete hůře hledat trochu stínu.

Nejde o moře, ale oceán a tomu odpovídá voda - rozhodně není průzračná nebo modrá, ale vlivem neustálého víření drobného písku je zkalená, při příboji až pění. Na horní části pláže je hrubší světlý, až třpytivý písek - ten se při delším slunečním svitu tak rozpaluje, že nejde chodit naboso ! Blíže k moři je písek jemnější, ale až do černa - na hraně přílivu se často převalují tisíce škeblí. Jeden den jsme zažili nájezd medůz, až 25 cm v průměru a žahnutí je řádně cítit, problém je v tom, že nejsou příliš vidět...

Slabinou jsou plážové osušky, které jsou výrazně menší /i slabší/ než sprchové ručníky a je možné je měnit jen v provozní době bazénů.

Po pláži se pohybují 3-4 prodejci šátků, čepic, klobouků a drobných suvenýrů - nejsou ovšem vlezlí a zpravidla je stačí /slušně/ odmítnout jednou. Funguje něco jako "pobřežní hlídka", ale za celý týden jsem nikoho z nich neviděl v moři... buď sedí ve stínu slunečníku (právě jim stavěli vyhlídkovou věžičku), je-li v moři více lidí, postávají přímo na břehu.

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

Areál hotelu je tak rozlehlý, že málokdo se dostane pěšky dál. Do golf + villas části mají přístup jen ubytovaní, takže zbývá jen pokračování pláží oběma směry - dále za hotelem není již nijak udržováno a působí trochu omšele. Z horní části hotelu se dá dostat po silnici do vesničky, kde jsou zajímavé snad jen 2 obchůdky (Vietnamci) s výrazně nižšími cenami než v hotelových shopech a je vidět do několika dvorků místních - to je opravdu pěkný zážitek ve srovnání s udržovaným areálem hotelu...

Hotelová zahrada je udržována výtečně, množství tropických rostlin, stromy s plody i trávníky, které lze volně využívat. Kdo chce vidět leguány, musí hledat /tiše/ v prudších svazích zejména střední části /pod lobby 2+3/ - mají tam několik úkrytů, v jejichž okolí se pohybuje najednou i 5-7 jedinců a pokud slezou do trávy, okamžitě se barví do hnědozelena.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Určitě ANO ! Těch pár drobností, které by se daly zlepšit (každopádně nápojové sklo i v "bufetových" restauracích, klasické (velké - na celé lehátko) plážové osušky a další služby bez poplatku (trezor) či kauce za druhý klíč nebo případné sankce (ta osuška jistě nemá cenu 30 USD....), by měl soudný člověk pominout a věnovat se raději poznávání exotické země a jejích obyvatel, než hledat drobné "mouchy" v nabídce hotelových služeb (a to ještě za nepřesné informace často mohou prvá vydání katalogů - ale to je problém těch CK, nikoliv hotelu...).

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 15
z 18 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Panama - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání