Napsat recenzi

Super dovolená Omán Salalah, Rotana, 7 nocí, přelom ledna a února 2018

Recenze hotelu Salalah Rotana Resort ***** (Omán - Dafár [Dhofar] - Salála [Salalah])

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: únor 2018
Přečteno: 1 262x
Recenze se líbila: 350 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Super, vše viz níže. Podotýkám, že jsme neměli připlacený CLUB ROTANA, takže standartní ALL.

Ubytování  průměrně (4,8/5)

Super. Není standardem každé 5* mít na pokoji župan, papučky, žehlící prkno+žehličku, mimo tekutého mýdla a šamponu také kondicionér a tělové mléko. Zde to bylo. Samozřejmě lednička s balenou vodou a trezor.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

Chutné. Ale zažili jsme "lepší" jídlo v 5* (třeba v Turecku). V Rotaně není tolik zbytečností a serepatiček na oko, které pak stejně ve finále nejsou k snědku, ale vše velmi dochucené. Někteří si stěžovali na malý výběr ovoce, to ale asi ti, kteří nejedí maso. Co ale musím vypíchnou kladně, je SERVÍROVANÉ JÍDLO V PLÁŽOVÉ RESTAURACI TÉMATICKY ZAMĚŘENÉ NA SVĚTOVÉ KUCHYNĚ! LIDI, VYUŽÍVEJTE TOHO, JE TO OPRAVDU MOC DOBRÉ!!! Jídlo tam má hlavu a patu. Můžete neomezeně chodit na obědy i večeře, akorát si to musíte objednat předem. A když byste měli málo, můžete se dokrmit v hlavní jídelně. Malé minus, což ve finále bylo pro nás plus (protože jsme tolik nepřibrali) - Rotana nemá odpolední snacky (takže žádné hamburgery či grilování mezi obědem a večeří). A představovala bych si ještě nějaké lepší míchané koktejly typu Piňa colada, nic takové tam nebylo (jen klasika džus s vodkou, cuba libre, nějaká whisky). Zmrzlina jen mezi 15.00-16.00 v kelímku-nic moc. Ale ještě jedno plus - originál nealko v plechu (i pivo), takže žádné postmixy.

DLOUHÉ KALHOTY (stačí i rifle) U MUŽŮ NA VEČEŘI V HLAVNÍ RESTAURACI JSOU POVINNÉ! Nevím, jak je to v plážové restauraci, možná tam by kraťasy tolerovali, naši chlapi nosili rifle i tam (poněvadž večer bylo chladněji).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,6/5)

Vše v pohodě. Žádné animační programy, žádní animátoři, žádná hudba. Jen v odděleném křídle speciálně pro Italy animátoři (to bylo od nás opravdu daleko).

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Opravdu nádhera, tak jak to vidíte na fotkách, tak to tam fakt vypadá. Za celou dobu neplavala v moři žádná tráva. Většinou vlny. Opravdu kolem proplouvají delfíni, my je vždy viděli mezi 9.30 - 10.00, vidíte je i jen z lehátek z pláže, ale lepší ji zajít si na molo/hráz. Šnorchl nemá smysl si brát (pokud nevyjedete někam na výlet extra na šnorchlování).

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

Na Rotanu navazuje jakési "městečko"/marína a hotely Juweira a Fanar. Vše je propojeno takovými vodními kanály. Je to opravdu moc hezké a vkusné. Dál jsme se nepodívali, žádný výlet nepodnikli.

Chtěla bych se ještě pokusit srovnat Rotanu, Juweiru a Fanar.

Juweira opravdu ne, ona je totiž přímo v tom městečku/maríně, takže se zdá, že grilují přímo na ulici, bazén přímo na ulici. Je to fakt takové zvláštní. Svou pidi pláž mají vedle pláže u Rotany, ale když ustoupí voda, stane se z toho kačák. Mohou sice využívat pláž na Rotaně nebo Fanaru, ale zdálo se mi to příliš daleko.

Fanar je takový hodně rozlehlý podél moře, takže hotel stojí na jednom konci a na tu svou otevřenou pláž (do moře) musejí přejít na druhý konec, takže opět se nám to zdálo daleko (v porovnání s Rotanou). Ve Fanaru bylo buď hodně lidí, anebo všechno tak jaksi nahňácané na sobě, zkrátka zdál se tam takový chaos. Možná to tam víc žije a mají tam víc vyžití - hrála tam hudba, nějaké placené vodní sporty. Odpolední snacky tam mají, ale nealko z postmixů. To jen co jsme vypozorovali.

Za nás ale jasně vede Rotana, vše na dosah ruky, perfektní umístění vůči pláži a hotelové restauraci...a pláž opravdu nejkrásnější (krásnější než u Fanaru).

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Super.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 19
z 21 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Dafár [Dhofar] - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání