Napsat recenzi

Obrovský luxusní resort - možná až moc

Recenze hotelu Barceló Maya Grand & Beach Resort ***** (Mexiko - Quintana Roo - Puerto Aventuras)

Hodnocení:
průměrně: 3/5
Vloženo:
Pobyt: listopad 2021
Přečteno: 252x
Recenze se líbila: 106 čtenářům
Fotografie: 13
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Bezbariérový sprchový kout Bezbariérový sprchový kout
  • Mix všeho možného od večeře - tak velký výběr, že člověk neví, co by.:) Mix všeho možného od večeře - tak velký výběr, že člověk neví, co by.:)
  • Koupelna Koupelna
  • Dvoulůžkový pokoj s Queen bed Dvoulůžkový pokoj s Queen bed
  • Televizor Televizor
  • Posezení a balkon Posezení a balkon
  • Vytopená chodba před pokojem Vytopená chodba před pokojem
  • Vytopená chodba v pokoji Vytopená chodba v pokoji
  • Ukázka jídla - spousta druhů kuchyní - zde sushi bar. Ukázka jídla - spousta druhů kuchyní - zde sushi bar.
  • Část promenády u pláže Část promenády u pláže
  • Část promenády u pláže Část promenády u pláže
  • Hotelový bazén a zahrada Hotelový bazén a zahrada

Tento resort jsem navštívila v listopadu 2021. Jedná se o několik hotelů Barceló Maya a resort je to obrovský, opravdu obrovský. Je tu spousta vyžití a zákoutí, spousta budov, takový svět sám o sobě, doporučuji se neztratit. Barceló Maya má různé části (např. Caribe, Tropical, Beach, Riviera - Adults only..). Jednotlivé budovy mají svou určitou barvu pásku a nalejí Vám jen podle této barvy, to stejné s jídlem. Za 5 dní jsme pořádně nezjistili, kde můžeme a kde ne (jistil to bar v lobby) a ani tam jsme jednou nějaké drinky dostali a podruhé ne. Takže těžko říct, dle čeho to tady vlastně rozlišují. Náš pokoj byl konkrétně v části Barcelo Maya Tropical. Jednotlivé části jsou průchozí, můžete se pohybovat po celém resortu a pobřeží, ale jak jsem již psala, služby se rozlišují podle náramků.

Ubytování  průměrně (4,5/5)

Samotný pokoj byl stanadrdně vybavený, sociální zařízení na pokoji, TV, trezor, mini bar (každý den doplňovaný), k dispozici župan a papuče na pokoji, queen bed postele.. Náš pokoj byl v přízemí, speciálně upravený pro handicapované s bezbariérovým sprchovým koutem. Jeden večer se ucpal odtok, který vyplavil chodbu v pokoji i venkovní prostory před pokojem. Po nahlášení na recepci údržba vše do hodiny opravila. Pokoj byl však hlučnější, protože byl blízko lobby baru, kde do 2 do rána "juchali" opilí američané. K tomu se ještě dostanu. WiFi na pokoji - bez poplatku.

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Jídlo bylo výborné. Neskutečný výběr všech druhů světových kuchyní, od slaného po sladké, čerstvě grilované maso, ryby, které připravil personál na počkání, každý den obměněný výběr, opravdu pestrá nabídka. V hlavní restauraci (naší části hotelu) se podávalo jídlo 3x denně v rámci all inclusive. Na pláži pak byla ještě jedna restaurace, kde je možnost si dát oběd blíž pláže a nemusíte chodit až do hlavní restaurace. Zde se podávaly např. burgery, které jste si sestavili sami, mohli jste si natočit sami vlastní zmrzlinu (ocenily hlavně děti), byly zde na výběr mušle různě ochucené, vč. možnosti si dát kromě piva a vína i míchané drinky. Zde byla také možnost posezení přímo u jídla. U jiných barů, kde se nepodávalo jídlo, moc místa na sednutí nebylo. Takže jsme občas hledali, kde se usadíme, pokud jsme zrovna nechtěli být na lehátku.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,5/5)

Vybavení a služby jsou v hotelu opravdu bohaté. Od různých atrakcí na pláži, aquapark, vlastní tržiště, delfinárium, amfiteátr, kde byla různá hudební i taneční vystoupení až po wellness, masáže, animační programy. V tomto ohledu má hotel opravdu co nabídnout a např. na týdenním pobytu nemáte šanci všechno okusit. Co se však týče personálu, ten zanechal opravdu velkou stopu v mých vzpomínkách a bohužel negativní. Jednání zdejšího personálu bylo arogantní, člověk měl pocit, že když si přišel pro drink nebo cokoliv potřeboval, hrozně všechny obtěžoval. Až do chvíle, kdy nevytáhl navíc nějaké dolary. V ten moment byl personál ochota sama. Bohužel tohle vyžadovali při každé službě, kdy jim takhle podsouvali právě američtí návštěvníci, které pak nechali na baru až do dvou do rána tančit na stole a vyřvávat na celý hotel a nic jim neřekli, i když pro ostatní návštěvníky byl bar zavřený. Personál byl na tyhle extra přídavky tak naučený, že i při slušném jednání ze strany hosta ochotný moc nebyl. Ba naopak byli ještě drzí, že nám toho nosí nějak moc (v porovnání s Američany raději pomlčím). Takhle si opravdu milý personál nepředstavuju. Možná, kdyby byli příjemní už od začátku, nějaký ten drobák dostanou. Tohle mi problém nedělá. Ale platit si navíc to, aby byl na mě někdo milý, to odmítám. Abych to ještě uvedla na pravou míru a nevyznělo to jinak, než jsem myslela, nejsem "nóbl" host, aby se každý musel klanět, tohle opravdu nevyžaduju a nikdy nebudu. Spíš naopak, uvolněná atmosféra je mi bližší. Ale nějaké základní slušné chování, když je sám člověk milý, by bylo na místě. Abych stále nekritizovala, byly výjimky v hlavní restauraci, kdy se o nás hezky starali při večeři místní číšníci, kteří byli milí od začátku, ti pak od nás něco navíc dostali, právě za jejich přístup a to, že jsme se v jejich přítomnosti cítili hezky. Pokud však jedete na dovolenou a očekáváte milý přístup od personálu, tak tento hotel opravdu NE. Z toho důvodu dávám zde jen 2*, protože negativní dojem i po roce je opravdu velký.

Pláž a moře  průměrně (3,5/5)

Pláž a moře byly za mě ok. Některé části byly víc "skalnaté", tak člověk musel hledat vhodný vstup, doporučila bych klidně i obuv do vody. Pláž byla táhlá okolo celého resortu, dlouhá i několik kilometrů (neodvažuju si odhadnout), ale dalo se využít prostory i pláží od jiných budov, ne jen našeho hotelu. Takže jste mohli být každý den trošku jinde.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Za návštěvu stojí město Playa del Carmen a jeho noční život, případně Cancún, odkud se dá fakultativně na výlet Isla Mujeres (nedotknutý ostrov se spoustou místní fauny a flóry) nebo poloostrov Holbox. Doporučuji i návštěvu zábavního parku Xcaret, který nabízí spoustu aktivit a také blíže přiblíží mayskou kulturu svým večerním představením.

Celkový dojem  průměrně (3/5)

Celkový dojem je za mě takový průměr. Hotel je sice obrovský a spoustu toho nabízí, pro mne osobně to však bylo až moc. Je to sice hotel na břehu Karibiku, ale z toho pravého Mexika, kdy je člověk zavřený pouze v takovém resortu, nepozná nic. Pro příští návštěvu bych tedy určitě volila menší a osobitější hotel.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 0
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Quintana Roo - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání