Napsat recenzi

Agadir - moje oblíbená destinace

Recenze hotelu Royal Decameron Tafoukt Beach Resort **** (Maroko - Souss Massa - Agadir)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: říjen 2014
Přečteno: 1 411x
Recenze se líbila: 624 čtenářům
Fotografie: 6
Videa: 0
Komentáře: 0
  • vchod z ulice do recepce vchod z ulice do recepce
  • z promenády - přízemí jídelna. z promenády - přízemí jídelna.
  • Atrium - bazén Atrium - bazén
  • hotelová pláž hotelová pláž
  • vláček - okr. jízda vláček - okr. jízda
  • promenáda směrem k přístavišti a k pevnosti promenáda směrem k přístavišti a k pevnosti

Navštívil jsem hotel Dekameron tradičně v měsíci říjnu 2014, byla to moje pátá cesta do Agadiru v posledních třech letech. Nejraději mám říjen - dle mého názoru nestabilnější počasí, na jaře květen a červen někdy dost silně fouká. Jezdím na jaře a na podzim.

Hotel Dekameron je nejblíže centru, takže trochu rušnější, kdo chce klidnější prostředí

pak je lepší volit hotely dále u promenády směrem ven - tedy jižním. (Framissima, Amadill,

Tikida dunas - asi jeden z nejlepších, finančně trochu dražší, dle mého názoru zatím

nejlepší, i když každý hotel má něco do sebe. Co se týká Decameron - tak jako jediný hotel má zahrádku přímo na promenádě, kde se dá snídat, obědvat i večeřet a při tom pozorovat

ruch na promenádě. Při cestě do Agadiru by si asi každý měl uvědomit, že je to Atlantik a že koupání nelze srovnávat s Rudým nebo Středozemním moře - tady je to spíš o skotačení ve vlnách a pak i to, že počasí se může dost rychle změnit, i když já jsem měl vždy štěstí a letos docela celý týden 35 st. C, což je na říjen dost nezvyklé.. Zajímavé jsou výlety - v blízkosti Marakéš i ost. města a nádherná příroda Atlasu - je z čeho vybírat.

Ubytování  průměrně (4,4/5)

Pěkné čisté pokoje, denně úklid rozmístěné ve dvou blocích - blíže k oceánu Decameron,

do ulice Tafoukt, centrální klima, trezor za poplatek, připojení na recepci bylo v říjnu gratis.

Pokoje s výhledem na ulici mají pěkný výhled, jsou však rušnější a to ani ne hlukem z ulice, ale někde blízko je diskotéka a zvuk afrických bubnů je slyšet i za zavřenými okny a to i ve tři hodiny ráno. Bez jakéhokoliv požadavku mi na žádost vyměnili pokoj v budově u oceánu, kde je klid - velice ochotné jednání. Pokoje prostorné s veškerým příslušenstvím, samozřejmě televize, lednička, fén - využívám koupelny, WC, někdy fén - ostatní je pro mne na pokoji jaksi navíc - chodím na pokoj až před půlnocí. S ubytováním tedy spokojen

mne úplně dostačovalo a splnilo to, co jsem potřeboval - dobré zázemí.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

celý hotel je all incl., což je vždy lepší než když je volba all incl. a polopenze. Dostatečný výběr jídel při všech jídlech (nejsem žádný jedlík, ani gurmán) k jídlo mi vyhovovalo - studené předkrmy, různé druhy masa, mořské plody, je možno jedenkrát týdně objednat servírovanou večeři vedle hotelu v kavárničce na promenádě - je to zahrnuto v all. incl.,

plážový bar s odpoledními svačinami, bazenový bar. Fly - bar - sischa je zahrnuta all. incl.

Dost sladkostí, trochu menší sortiment ovoce, ale to je v Agadiru téměř všude. Stravovaní hodnotím jako dost dobré.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Personál ochotný, samozřejmě čeká na bakšiš, ale pokud nedáte nic se neděje - nedají najevo, pokud dáte drobnost jsou Vaši. Obsluha v jídelně bez nedostatků - dost místa, čistota. Já jsem plně využíval možnosti jíst venku v zahrádce, to mně vyhovovalo nejlépe.

Dobrý tým animátorů s pěkným programem, animátorky francouzsky, kluci černoši nevíce ze Senegalu a někteří Maročané. Animátorky mluví jen francouzsky, hoši ovládají více

nebo méně i angličtinu. Němčina je zde málo běžná. Všichni maročané umí krom arabštiny francouzsky, také klientela v Agadiru je převážně francouzská. Animace ve francouzštině, ale srozumitelná, i když člověk neumí francouzsky vůbec. Vzhledem k tomu, že mluvím anglicky jsem většinou komunikoval s animátory, kteří se věnují více hostům, kteří se francouzsky nedorozumí -jinak příjemní hoši.Hotel odpovídá čtyřem hvězdám, kdo hleda luxux musí do Tikidy Palace. Jinak ještě, kdo má rád masáž, tak doporučuji HAMAM, arabskou masáž - aromaterapie, nanesení mýdla s rozemletými arganovými oříšky a po mírném zaschnutí speciální rukavicí peeling celého těla a pak parádní masáž celého těla včetně obličeje s argonovým olejem. Lepší je komorní arabské prostředí ve městě, ale pozor při výběru - nejlepší je zeptat se delegátky, určitě něco doporučí, co zná a tak to mají

všechny cestovky a nenaběhnete si. Za polovinu než ve velnes na hotelu a určitě podstatně lepší masáž, ale méně zbytečné parády okolo toho jako na hotelu.

Pláž a moře  průměrně (3,9/5)

Já mám osobně rád pláž v Agadiru, jak jsem již napsal je to Atlantik - v říjnu krásně teplý (ale neočekávejte 25, 27 st. C). Dobře se dá koupat v oceánu i na jaře. Všechny hotely mají dostatečně kapacitní bazény s lehátky a totéž vymezenou část veřejné pláže (tam nesmí obchodníci) se slunečníky a lehátky - Dekameron má na pláži vždy dost lehátek.

Osuška je zdarma, mění se každý dne, nebo podle potřeby, první den na kartu a číslo

pokoje, pak se vrací jen na číslo pokoje a při odjedu se karta vrací - Jinak je poplatek za ztrátu. V neděli je pláž dost plná - celý Agadir vyráží k moři. Jinak volná - ne liduprázdná

nádherně dlouhá, na procházku s brouzdáním perfektní. Pláž a promenáda a život na ní, je asi to co mi do Agadiru vždy táhne.

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

Decameron je poslední hotel v řadě u promenády směrem k pistavišti - pak už podle promenády kavárny a restaurace - zahrádky venku na promenádě. Je tedy dá se říci přímo v centru dění. Naproti hotelu je malá zoologická - spíše voliery s ptáky, příjemná procházka a podívání a před ní je zastávka vláčku - okružní jízda po Agadiru za 18 Dirhamů a za cca

35 minut jste opět před hotelem. Jinak doprava po Agadiru - laciná - taxi 20 Dirhamů - je dobře říci kam chcete a nabídnou 20 Dr, určitě přijmou a je lepší mít připravenou částku.

v okolí dost nákupních možnosti s dobrým výběrem i u oblečení, v hodně obchodech pevné ceny, tedy s cenovkou. Jinak taxíkem za tutéž cenu do Marjane - což je něco jako naše nákupní centra - jídlo, oblečení, sport. potřeby a značkové obchůdky - trochu cenově výše než obchody v centru. Já však jezdím na dovolenou na relax a nákupy vynechávám, pokud jsme jezdili s vnukem a ženou tak ano, ale teď již tam jezdím single.

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Já osobně mám Agadir velice rád a říkám Agadir is my habibi (arabsky miláček) a tím bude určitě ovlivněn i můj celkový dojem. Já najdu v Agadiru vždy co potřebuji a jsem radši když trochu foukne z Atlantiku, než hodně horký saharský vzduch. Potkal jsem se s řadou našich turistů - vrací se většinou spokojeni, někteří nadšeni, ale samozřejmě někdo i dost rozladěn

s tím, že začne porovnávat třeba s Rudým mořem a je zklamán, že na Atlantiku se nedá

šnorchlovat. Jinak asi ještě jednu věc - pověstné opary - ranní mlhy - ty jsou typické pro léto - červenec, srpen. Sám jsem zažil v červnu letos jedno půldne, za ukázku to stálo, ale každý den bych nechtěl.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 8
z 8 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Souss Massa - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání