Napsat recenzi

Príma dovolená v Agadiru - Maroko

Recenze hotelu Iberostar Founty Beach Hotel **** (Maroko - Souss Massa - Agadir)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: květen 2015
Přečteno: 987x
Recenze se líbila: 490 čtenářům
Fotografie: 3
Videa: 0
Komentáře: 0

Po dlouhé rodinné poradě jsme se rozhodli pro dovolenou v Maroku v destinaci Agadir. Volba byla správná a my zažili krásný nezapomenutelný týden u pobřeží Atlantického oceánu. Cesta letadlem trvala cca 4,5 hod, naše 9-ti letá dcera ji vydržela bez problémů, na palubě cestovaly i mnohem menší děti a také senioři odhaduji nad 70 let. Po příletu na letiště v Maroku jsme byli během 20min odbaveni. Před letištěm čekaly autobusy, které nás dopravily k jednotlivým hotelům. Vašich zavazadel se ihned ujmou zaměstnanci letiště a za poplatek (postačí 1EU) Vám je zanesou k autobusu. Cesta k našemu hotelu trvala cca 30min. Co se týče počasí, tak první dva dny jsme sluníčko neviděli vůbec, dost foukalo a byla i zima. Nicméně 6 dní jsme si užili sluníčka a teploty kolem 25-27 st. V Agadiru se běžně stává, že sluníčko začíná svítit až kolem poledne.

Ubytování  průměrně (4,3/5)

Hotel Vás uvítá krásnou vstupní halou, kde se nachází i recepce. Vůně jasmínu a dalších marockých vůní Vás bude provázet po celou dobu pobytu. Zaměstnanci hotelu Vám dopraví zavadla k pokojům cca do 5min, "bakšiš" postačí 1EU nebo 10Dir. Pokoje jsme měli v prvním patře 1+1 a 2+0 vedle sebe. Oba pokoje byly stejné, prostorné, s manželskou postelí (2 postele u sebe, ale nerozjížděly se). Měli jsme přímý výhled na ulici a protější hotel a boční výhled na oceán - bez doplatku. Denně uklízecí servis, výměna ručníků, stlaní postelí atd. Všude max. čistota. Za celý pobyt nás neobtěžoval žádný hmyz, klimatizaci jsme nepoužívali (termín dovolené 2.-9.5.2015). Nemusíte se bát spát i s pootevřenými balkonovými dveřmi, celý hotel je 24hod střežen nejen na vstupech, ale hlídky obchází celý hotel ve dne i v noci. V den příjezdu jsme na pokoji měli i 1,5l vody. Šampón a sprchový gel v koupelně byl denně doplňován.

Strava a stravování  průměrně (4,7/5)

Snídaně, obědy, večeře formou bohatého bufetu. Vybere si opravdu každý, evropská kuchyně, francouzská kuchyně až po tradiční marockou. Po celou dobu pobytu dostatek ovoce, denně zmrzlina, pro děti pizza, špagety. Ryby a mořské plody, maso jak kuřecí, tak hovězí i vepřové. Spousta kulinářských specialit, výzdoba jídelny, čokoládové fontány, neskutečně dobré dezerty v podobě dortů, zákusků, pěn, pudinků, atd. Jídla nejsou kořeněná, k tomu slouží servírovací pult plný různých koření, olejů, octů a solí. Z nápojů ke snídani kávový automat, automat na džusy, koktejly, tradiční marocký čaj s mátou, horká voda se zázvorem, vždy dostatek citrónů. K obědu a večeři opět v provozu nápojový automat + nabídka obsluhy - víno, voda v 0,5l plast. láhvích. Personál velice laskavý, usměvavý. Domluvíte se anglicky, francouzsky, někdy i německy.

Jednou za pobyt si můžete rezervovat na recepci večeři v místní marocké restauraci, my ale ani nevyužili. Oběd si můžete také dopřát ve Snack baru u bazénu. V nabídce najdete špagety, pizzu, ryby, maso, hranolky, zeleninu, ovoce, zmrzlinu. V baru u recepce i v baru u bazénu můžete čerpat neomezené množství nealko a alko nápojů místní výroby, doporučuji vyzkoušet místní pálenku pod názvem Mahia. Pitnou vodu si neomezeně berete z baru v 0,5l plast. lahvích, brávali jsme si i na pokoj. Závěrem bych chtěla napsat, že skutečně jídlo je vynikající a je ho dostatek a s největší pravděpodobností si přivezete i nějaké to kilo navíc :-).

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Hotel vybaven na vysoké úrovni. Vstupní prostorná hala s možností wi-fi připojení (někdy vítr donesl signál i k bazénu). Koutek s pc, vždy obsazen dětmi, které na něm hrají hry, na požádání Vám pc uvolní. Dva venkovní bazény z toho jeden vyhřívaný. Jeden malý vnitřní bazén (tuším že v době 12-14hod zdarma) - my nevyužili, s možností wellnes služeb za přípatek. Tradiční masáž Hammam doporučuji si objednat ze služeb cestovní kanceláře, bohužel v hotelu byla ošizena. U bazénu denně program jak pro děti tak i dospělé. Animátoři všechny obcházejí a nabízí vodní a plážové sporty, 2x denně zumba u bazénu. Hudbu pouštěli jen v době zumby, v letních měsících kdy je hotel plně obsazen je zcela určitě všude větší ruch. Večerní program od 21,30 hod v Show roomu, doporučuji Marocký večer. V baru ve vstupní hale každý večer živá hudba. Plážové osušky - na recepci si zaplatíte vratnou kauci 100 dir, dostanete stvrzenku se kterou si vyzvednete osušku u bazénu, ve vypsaných hodinách Vám ji vymění za suchou, při odjezdu osušku vrátíte a opět se stvrzenkou si vyzvednete peníze zpět na recepci. Peníze jsme si měnili také přímo na recepci, vyžádejte si vždy doklad o směně pro případ, že by Vám zůstal větší obnos místní měny a chtěli by jste tedy na letišti změnit zpět na EU. Přepočet v době našeho pobytu činil 1dir = 2,7 Kč 10dir = 1EU. Personál velice příjemný, ochotný, usměvavý. Domluvíte se anglicky, francouzsky, případně někdy i německy. Všude max. čistota, jak na pokojích, tak společné prostory, veškeré toalety. Zahrada denně upravována, okolí bazénu uklízeno.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Pláž je od hotelového komplexu dělena pouze širokou pěší promenádou. Pláž je veřejná, větší obsazenost místními obyvateli byla pouze o víkendu. Lehátka a slunečníky k dispozici zdarma. Je třeba myslet na to, že u oceánu pořád fouká, šátky a čelenky nejen pro děti tedy s sebou !! Myslete na to, že i když slunce nesvítí, dokáže opalovat. Atlantik je celoročně studenější, s teplotou moře v letních měsících se porovnat nedá. Nicméně nikdo z nás si nenechal ujít radovánky ve vysokých vlnách. Pozor na spodní proudy, držte pevně děti, i s námi dospělými po pěkně cloumalo. S plaváním nepočítejte, vlny jsou sice zrána mírnější ale i tak dost vysoké a silné. Příliv bývá odpoledne a je dost znát, hladila se zvedne o několik metrů. O mušličky nebyla nouze, s dovozem problém nebyl.

Okolí hotelu  průměrně (4,4/5)

Kolem hotelu vede několika kilometrová promenáda. Cca 5km je vzdálen přístav v Agadiru - Marína, kde je i centrum ruchu, obchůdků. Po cestě po pěší promenádě sice nějaké obchůdky najdete, ale ne v takové míře. Před hotelem si můžete zapůjčit kola (50dir na hod) a elektro tříkolky (120 dir na hod). Kolem hotelu projíždí i vláček, jízdní řád jsme však nikde nenašli. Do centra se dostanete i místními taxíky oranžové barvy - vezmou však jen 3 osoby, cena 20-25 dir, vždy si domluvte cenu předem. K dispozici jsou i větší taxi zn. Mercedes, tam už je cena vyšší - kolem 50-60 dir.

My si přes cestovní kancelář zaplatili okružní výlet Agadirem za 11EU (děti 6EU), vřele doporučuji. V micro-busu nás bylo pouze 6 + česká průvodkyně + místní průvodce Jamal jehož výklady byly více než dostačující. Nebojte se na cokoliv zeptat, s Jamalem se domluvíte běžně i anglicky. Zavezli nás do přístavu Marína, kde jsme viděli výrobu lodí, nezapomenutelným zážitkem je spolek rybářů (Agadir je jedním z největších vývozců Sardinek). Pak nás vyvezli nahoru na kopec - Gazdu kde uvidíte zříceninu a překrásný výhled na celý Agadir. Neodmítněte možnost projížďky na velbloudech, ve dvou jsme se domluvili na 50dir. Pak jsme navštívili mešitu s Minaretem, samozřejmě pouze zvenčí, bohužel nemuslimové mají vstupy zakázány. Další zastávkou byla arganová výrobna, spojená s výkladem a ochutnávkou. Poslední zastávkou byl velký trh Suk-Al-Had, kde je možno si zakoupit jak upomínkové a dárkové předměty, tak ovoce, případně zeleninu.

Při výstupu z brány hotelu směrem na pláž, Vám budou denně nabízet místní prodejci prodej různého zboží. Pokud o něj nemáte zájem, rázněji jim to sdělte, jinak se jich na delší dobu nezbavíte. A pokud o zboží zájem máte, nezapomeňte smlouvat a smlouvat, oni na to čekají a mnohdy danou věc koupíte za méně než třetinovou původní cenu.

V neposlední řadě doporučuji výlet do města Marakeš - Červené perly jihu. Patří sice k těm dražším, které cestovní kancelář nabízí, ale určitě nebudete litovat. Cesta trvá necelé 4 hodiny, v Marakeši byla teplota 37 st. Dovoluji si říct, že kdo nebyl v Marakeši, nebyl v Maroku. První zastávkou bude botanická zahrada, pak přejedete do centra města. Zažijete nezapomenutelnou atmosféru a ruch na náměstí Jemaa el Fna pod úpatím slavné věže Koutoubia. Čeká vás procházka po krásné zahradě Menara nebo impozantní Palais de la Bahia. Poslední zastávkou bude trh, který se nedá projít snad ani za 2 dny. V ceně výletu je oběd a večeře v tradičních marockých stylových restauracích. Na oběd podávali zeleninový předkrm s arabským chlebem, hlavním jídlem byl tažín s kuřecím masem a šafránovou rýží. K večeři pak polévka a tažín s masovými koulemi s kuskusem. K obědu i večeři si nápoje musíte hradit sami (velké pivo 65dir, džus 35 dir, voda 20 dir). Návrat před půlnocí, unavení, ale plní nezapomenutelných zážitků. Výlet s námi absolvovala bez problémů i 4 letá holčička.

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Luxusní dovolená i pro náročnou klientelu. Jedna z našich nej dovolených. Služby personálu v hotelu, delegátů CK i výletových průvodců Blue Style na vysoké úrovni.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 16
z 17 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Souss Massa - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání