Napsat recenzi

Pohodová dovolená

Recenze hotelu Acapulco Beach Resort Spa & Sports ***** (Kypr - Kyrenia - Catalkoy)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 1 671x
Recenze se líbila: 1 243 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 7

Pobývali jsme v Acapulcu v termínu 17.-23.6., dovolená to byla povedená. Pro někoho může být nepříjemný let s mezipřistáním v Antaliy, které je nutný vzhledem k mezinárodnímu neuznání Severního Kypru. Z EU tam nesmí létat žádné letadlo přímo. Přepravu zajištuje turecká společnost ONUR AIR. Zaznamenal jsem tu kritiku z minulých sezon na nevstřícný palubní personál, špatné jídlo (zapečená bageta) a staré letadlo. My obě cesty absolvovali zjevně novějším Airbusem, jehož jedinou ale podstatnou nevýhodou je málo místa mezi řadami sedadel. Ale to je i u jiných společností. Letušky a stewardi ale byli v pohodě a jídlo také. Dostali jsme tác na němž byla miska s kuřecím masem s divokou rýží (studená forma), mrkvový salát, zákusek na způsob perníku, máslo, tavený sýr a housku. Jídlo bylo chutné. Nabízeli nápoje, ale jen nealkoholické. Ani pivo.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Bydleli jsme ve vilce, v pěkné zelené zahradě. Nevýhodou je malý prostor, ale i se 6letým dítětem jsme to přežili v pohodě. Vilka byla vybavena účelně, sprcha, WC, TV, klimatizace. Ta se nám asi druhý den rozbila, ale technická četa ji za tmy opravila. Některé CK nezdůrazňují (včetně našeho ***********), že komfort ve vilkách není na úrovni 5*. Ale určitě to není žádná tragédie.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

Jídlo jedním slovem vynikající. Obrovský výběr, výtečná kvalita. V kyperské kuchyni se prolíná to nejlepší z turecké, řecké, ale i arabské kuchyně. Vše formou rozsáhlého bufetu. Číšníci roznášejí jen pití. Na stůl dostanete během oběda a večeře 1,5litrovou láhev vody, kterou si můžete odnést. To je poměrně důležité, protože jinak v rámci all inclusive můžete čerpat jen rozlévané nápoje. Při snídani (7-10), obědě (12:30-14:30) a večeři (19-21:30) v hlavní restauraci. A během dne vždy jen u jednoho baru v komplexu. Od 10 do 19 hodin v Sandy Baru mezi bazénem a pláží. A od 21:30 do 24:00 v baru na terase pod hlavní restaurací. Na první pohled to může vypadat značně omezeně, ale je to v pohodě. Přes plně zaplněnou kapacitu hotelu je to téměř bez front. All inklusive totiž mají většinou jen Slováci, Češi a Poláci. Ze starších recenzí jsem pochopil, že dříve byly nápoje rozlévány do vratným kelímků s malým obsahem. To se ale změnilo. V barech dosanete nápoje v jednorázových kelímcích, většinou o obsahu 0,4l, někdy 0,3l, Jen džusíly jsou v kelímcích menších. V restauraci pochopitelně vše ve skle.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

O vybavení vilky jsem už psal. Personál je z valné většiny vstřícný a pracovitý , občas lze narazit na zachmuřenější tvář, ale je to fakt výjimka. Služby jsou na velmi dobré úrovni, areál je udržovaný a je v něm čisto. Obrovský bazén v jehož jedné části je miniakvapark s 5 skluzavkami. Ty pouštějí v 10 a pak po polední pauze ve 14 a vypínají v 17 hodin.

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Písčitá pláž je velmi hezká, vstup do moře pozvolný, ideální pro rodiny s dětmi. Lehátek a slunečníků hodně, ale při plně obsazené kapacitě hotelu se zaplní. Pokud si ale půjdete zabrat místo po osmé hodině ráno, spolehlivě ho najdete. Totéž platí o lehátkách slunečnících u bazénu, které jsou o poznání kvalitnější než ty plážové. Hodně lidí, včetně nás, to řešilo tak, že se usídlili u bazénu a k moři docházeli. Není to zas tak daleko.

Okolí hotelu  průměrně (3/5)

Okolí hotelu nic moc. Typická pobřežní vyprahlá krajina. V těsné blízkosti komplexu je vojenská základna, ale během týdne jsme tam nezaznamenali žádný pohyb. Nejbližší městečko je 8km vzdálená Kyrenia, kam jezdí hotelový bus (jízdné). Ale ten jsme nevyzkoušeli.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Pobyt splnil naše očekávání, v některých bodech (jídlo) je i předčil.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 61
z 88 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Helča: Souhlas :) - 16. 7. 2014 10:36

Zcela souhlasím s touto recenzí, byla jsem tam v tom samém termínu, akorát ubytovaná v části PINE court na příplatek a ubytování naprosto báááječné :) Jídlo dokonalé a výlet do Kyrenie jsem absolvovala 2x a je to moc hezké městečko. reagovat

Radka: Dotaz - 23. 7. 2014 9:46

Dobrý den, mám na Vás prosbu, kdo tedy letěl na Severní Kypr. Jedna se mi zejména o let. Jak dlouho trvala cesta celkem, my budeme přistávat na letišti v Ercanu. Jak dlouho se čekalo v Alanyi na letišti a zda cesta na zpět je absolvuje stejným způsobem? Tedy s mezipřistáním? Letíme do jiného hotelu, na ten jsem recenzi bohužel nenašla...., tak uvidíme. Děkuji za odpověď všem, kteří mají zkušenost s cestou na SK. reagovat

Helča: Re: Dotaz - 23. 7. 2014 9:49

Zdravíčko, let trval se vším všude následovně?: Odlet z Prahy 21:30, na hotel jsme se dostali po 4 hodině ráno - včetně mezipřistání a odvozu na hotel z letiště. Berte v potáz i posunutí času +1 hod. Čekání v Antalyi bylo cca 40 minut. reagovat

jarda: Re: Dotaz - 23. 7. 2014 9:52

Dobrý den. Pokud jde o let, cesta z Prahy do Alanyie trvala cca 2:50 hod., přestávka, během níž se zůstává v letadle, trvala asi 30-40 minut. Let z Alanyie na letiště Ercan pak trval 45 minut. Cesta do našeho hotelu z letiště trvala 30 minut. I na zpáteční cestě je mezipřistání v Alanyi, je to kvůli tomu, že Severní Kypr není mezinárodně uznaný stát a z EU se tam nesmí létat přímo. reagovat

Jarda: Pro Radku - 23. 7. 2014 11:46

Dobrý den. Lez z Prahy do Antalyie trval 2:50 hod. Čekání na pokračování trvalo 30-40 minut, přičemž jsme zůstali v ledadle. Následný let na letiště Ercan trval 45 minut. Transfer do našeho hotelu 30 minut. Mezipřistání je i při zpáteční cestě. Je to z toho důvodu, že Severní Kypr není mezinárodně uznán jako samostatný stát. Z EU se tam nesmí létat přímo. reagovat

Radka: Re: Pro Radku - 23. 7. 2014 12:57

Dobrý den pane Jardo, děkuji Vám za odpověď. Ještě mám jeden malý dotaz. Je možné si letadle nakupit zboží, nebo je to bráno jako cesta do EU. Díky moc :-). My letíme kousek od Kyrenie, takže tranfrer z letiště bude trošku delší, ale to už nevadí. Ještě jednou díky za odpověď. reagovat

Jarda: Re: Re: Pro Radku - 24. 7. 2014 8:18

V letadle prodej nenabízeli, ale na letišti v Ercanu jsou freeshopy, kde se dá dobře a bez problémů nakoupit především alkohol a sladkosti. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kyrenia - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání