Napsat recenzi

Vizuální efekt převládá nad užitnou praxí

Recenze hotelu Riverside Garden Resort Hotel ***** (Kypr - Kyrenia - Alsancak)

Hodnocení:
průměrně: 3,9/5
Vloženo:
Pobyt: říjen 2019
Přečteno: 115x
Recenze se líbila: 328 čtenářům
Fotografie: 9
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Už samotný hlavní vstup /z vedlejší uličky/ nepůsobí příliš honosně Už samotný hlavní vstup /z vedlejší uličky/ nepůsobí příliš honosně
  • Orientace v rozlehlém areálu není snadná ani podle plánku, natož pak v noci Orientace v rozlehlém areálu není snadná ani podle plánku, natož pak v noci
  • Nejstandardnější ubytování, z jedné strany přístupová pavlač, z druhé balkon či terasa Nejstandardnější ubytování, z jedné strany přístupová pavlač, z druhé balkon či terasa
  • Přidělený pokoj pro 1x SGL.... Přidělený pokoj pro 1x SGL....
  • Restaurace "a la carte" je momentálně jediným funkčním barem pro AI Restaurace "a la carte" je momentálně jediným funkčním barem pro AI
  • Hlavní bazén, kde slunce svítí opravdu celý den Hlavní bazén, kde slunce svítí opravdu celý den
  • Bazén "olympijský" +  hammam, vpravo pak ještě mini bazén jen pro dospělé Bazén "olympijský" + hammam, vpravo pak ještě mini bazén jen pro dospělé
  • Vyčleněná hotelová pláž, sdílená s dalším hotelem vpravo, ale bez služeb AI Vyčleněná hotelová pláž, sdílená s dalším hotelem vpravo, ale bez služeb AI
  • a využití místa, zvláště na písku, je maximální - část lehátek je ve stálém stínu a využití místa, zvláště na písku, je maximální - část lehátek je ve stálém stínu

Tak předně, už dávno ne ****, aktuální ***+, ale již od počátku sezony léto 2019 se v CK nabízí jako pouhé *** a celý oficiální název zní RIVERSIDE GARDEN RESORT & Premium Hotel, v praxi nyní převážně zkracovaný na Riverside Garden.

Potenciál sice výborný, ale praktické využití odpovídá v komplexním pohledu opravdu spíše těm ***, i když to zčásti může být ovlivněno již vedlejší sezonou, kdy je provoz vzhledem k menšímu počtu návštěvníků redukován.

Ovšem v několika nabídkách se to objevuje rovněž jako zvýhodněná nabídka pro seniory, respektive 50+... za 15 let cestování jsem ale nezažil resort, kde je větší množství schodů, schůdků, zvýšených stupů a nezřídka kdy mokrých ! S berlí se to ještě zvládnou dá, se dvěma již s rizikem a seniorská chodítka jsou absolutně vyloučena.

Nemohu se zbavit dojmu, že jde o sice pozvolný, ale již déletrvající ústup z původní kvality a plusem zůstává snad jen skutečně nízká cena ve srovnání s okolními alternativami.

Ubytování  průměrně (4,3/5)

Přes poslabší Check-in, v 02.00 ráno, kdy je 5 pokojů rozházeno v celém rozlehlém areálu a musí se nejprve vzbudit pomocník, který pomůže s orientací /plánek je za tmy na h...o/ pak překvapí rozměry i vnitřní výbava pokojů - nebýt oděrek na dřevěných částech, bez váhání to aspiruje na 5*, ale: Vymakané je to, že snímač Keycard je podsvětlený a trefíte do něj ihned, pokojské však důsledně vypínají i světlo v chodbě a stejně hledáte vypínač, abyste si rozsvítili - těch je v prvém dosahu hned 6, ale pro světla slouží jen 3 (takže 50:50, že si rozsvítíte na prvý pokus. Napočítal jsem celkem 12 osvětlovacích těles, ale 5 ks z nich se mi nepodařilo rozsvítit nikdy... žádné lampičky u postelí, jen vysoko na stěně a POD ZÁCLONOU se 3 skrývají, ale rozsvítit stejně nejdou. Jediné hlavní stropní světlo se dá ovládat "schodišťákem", ale zrovna z té nejhůře přístupné postele....

Ač jen SGL, dostal jsem pokoj s klasickým dvoulůžkem + jedním samostatným, které bylo ale jen o 30 cm užší, než celé dvoulůžko, takže volba jasná. Klimatizace je ale umístěna tak nevhodně, že proud vzduchu jde přes hlavy postelí - tohle optimální není. Zcela schází nějaká židle, 2 velká křesla typu krychle v podstatě nejdou ani moc přemístit - zbývající prostor okolo je již těsný. Efektivně působí varná konvice se 2 (pro trojlůžák) šálky a 2 skleničkami - vodu + kávu/čaj si ale musíte zajistit sami a jelikož je do hotelu striktně zakázáno donášet potraviny zvenčí, kdoví, jak to bylo myšleno.

Koupelna s běžným vybavením, zlaté ořízky umyvadla i WC mísy asi mají vzbudit dojem luxusu, ale v praxi spíš zaujme, že teplá voda nabíhá tak dlouho, že si dost klientů stěžuje, že jim neteče... umyvadlo je umístěno vysoko a má takový tvar, že slabý proud vody rozstřikuje kapky všude mimo, silný proud naopak odrazí vodu na vaše břicho. Sprchový kout, sic s masážními tryskami, pak funguje opravdu jen jako pouhá sprcha, WC mírně sáklo do spár mezi dlaždicemi a sem tam to bylo i cítit.

Úklid, včetně stlaní postelí a výměny ručníků je na slušné úrovni, ale moc při tom nepřemýšlejí - 2x vyměnili i nepoužitý velký ručník /jen pověšen složený na madle/, naopak jednou odebrali vše a na nové pozapomněli - chvíli byla příprava pro všechny 3 postele, pak jen pro jednu využitou. Trochu divná podlaha v obytné části, jsem přesvědčený, že dlažba byla určena pro venkovní použití a rozhodně nešlo o 1.jakost...

Na balkonech či terasách stolek se 2 židličkami, ovšem část pokojů v přízemí má terasy ústící do hlavních tras mezi restaurací a recepcí a musíte si připadat jako na ulici.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Prvý pohled "na oko" téměř ohromující, s postupem času si ale uvědomujete spíše ty nedostatky... pro AI pak jde o pouhou jídelnu. Plusem je, že sem vejde najednou téměř 400 osob a není problém s místem - naopak to sem tam působí fronty u toho TOP ze samoobslužného výdeje (a kolik lidí nepochopí řadu...)

Časy výdeje sice již zredukovali na kratší rozmezí, ale vzhledem k obsazenosti to žádný problém nebyl, doplňují sortiment téměř do poslední chvíle a před koncem výdejní doby se zvoní.

Snídaně v běžném rozsahu, jen u vajec je nabídka překvapivě nízká - pouze na "tvrdo", míchaná /a občas více ředěná/, venku pak 1 kuchař dělá "volská oka" , ale ani ty moc nestíhá. Oblíbené minipárečky jeden den samotné a nakrájená kolečka točeného salámu s cibulí v rajské šťávě, druhý den to otočí a tak stále dokola. Samoobslužný výdej nápojů, pomerančový džus /pochopitelně z prášku/ byl OK, broskvový již hodně ředěný a višňový již připomínal jen vodu se šťávou... jeden opékač topinek též není na kapacitu jídelny mnoho, a v podstatě jediný druh chleba /nic moc/ + 2 minibochánky, 1x holý, 1x sypaný sezamovým semínkem pak mělo asi zastupovat sladké pečivo. Z ovoce jen broskvový kompot a červený meloun, zpočátku i zelený. Naopak hodně hmot typu "musli" + rajčata, okurky a studené řezy tvořené různou zeleninou (i salámy) zapečenými do vajíčka. Na prvý pohled slušný sortiment sýrů, ale polovinu tvoří nějaký tvarohový, vytvarovaný do kuliček cca 3 cm a obalených jednou v chilli, jednou v bylinkách, potom mletých ořechách, pak samotný.

Já osobně byl spokojený nejvíce s obědy, na ty chodí tak 10 % hostů a nabídka je jen o málo menší než potom u večeří. Kyperská kuchyně považuje maso za doplňkovou surovinu a v každodenní nabídce je jen nějaká část pečeného kuřete, mleté minikarbanátky a filety ze sardinek /trochu větších, než naše k konzervy, ale chutnají naprosto stejně a stále stejně. Přílohy obvykle kaše /řídká, nic moc/, pečené brambory /naopak vynikající/ a rýže, většinou trochu již ochucená. Dostatek zeleniny, základ ovšem téměř vždy tvoří rajče + okurka a k tomu, různé zelené lupení - takto vytvoří až 12 druhů různých salátů... je i zelenina konzervovaná, ale zatímco papričky typu "kozí rohy" jsou konzervovány patrně jen kyselinou solnou, okurky, mrkev a květák pak spíš kys.sírovou, nebo něčím ještě ostřejším (a to mám rád ostré !). Nelze přehlédnour studené saláty majonézového typu, cca 6-8 druhů a převážně chutné - jen schází jakýkoliv popis. Z ovoce opět jen meloun, případně 2 druhy.

Nejbohatší jsou tradičně večeře, u nich se vyplatí počkat spíše na pozdější dobu, budete mít větší klid. Nabídka teplého je rozšířena ještě o 2 /hustší/ polévky a nabídka dostane i popisky - sice jen turecko-anglické, ale alespoň to.... zde se ukáže i maso, i když jen stále "lamb" a jde o kostky, vždy s kostí. Překvapí ale mile, že je to teplé, měkké a jde slušně od kosti... Přílohy pak ve stejném, nebo mírně větším, rozsahu jakou oběda, jedna část je pak označena jako "dietní" a jde převážně o různé druhy zeleniny, bohužel nabízených ponořených v horké vodě, nikoliv páře. Sladkých zákusků je na prvý podhled opravdu mnoho, ale druhově jde o max 3-4 typy dortíků, dále rozlišených jen barvou těsta, zdobením a formou řezu... Ke konci týdne zvýšili nabídku ovoce o mandarinky /rostou i v hotelové zahradě/, sice ne zcela dozrálé /nejsou vybarvené/, ale již dobře poživatelné.

Moc jsem nepochopil situaci, že zatímco ráno a v poledne si musíte vodu sami čepovat, večer je naopak podávána jen balená... Plusem jídelny je, že nápoje se podávají ve skle, i když v rámci AI si pro ně musíte zajít k baru a potom docela mile překvapila úroveň rozlévaného vína /i když krabicového/, bílé je vychlazené, červené sice v okolní teplotě, ale s vodou se dá.

Oceňuji, že není žádný "dres code" - v restauraci jde mimo holé tělo v plavkách cokoliv, v "a la carte" pak i jen ty plavky.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

Jelikož areál neleží u moře, tím TOP by mělo být koupání v hotelu... No, tady rozhodně trochu zklamání ! Jednat byl již zcela odstaven dětský aquapark (a rozhodně nešlo o nenadálou poruchu, vzniklou těsně před mým pobytem), všechny bazény jsou pak výrazně menší, než si představujete z oficiálních FOTO a vyčlenění bazénu pro dospělé se sice na prvý pohled plusem, ale v praxi jde spíše o bazénEK velikosti u bohatších vil. Oddělení od dalšího "olympijského" (jsou zde vyznačeny plavební dráhy) tvoří 3 řady slunečníků a 3 schody, jinak je to v podstatě těsně vedle sebe. V pozdní sezoně je již slunce nízko a z dostupných cca 20 lehátek je jen cca 6 na celodenním svitu. Díky dost dlouhému stínu na hladině není rovněž voda již nejteplejší.

Takže je převážně využíván největší spodní bazén, ke kterému ale přiléhá dětské brouzdaliště a dětské hřiště, zvláště o víkendu je zde i přes nízký počet hostů vyšší hluková zátěž. Informace o teplotě vody, vzduchu, případně času, naprosto žádné.

Trochu záhadná dlažba - suchá v pohodě, zcela mokrá prakticky rovněž, ale jsou-li jen občasné cákance /zvláště u mělčích částí, kde dovádí děti/, není problém uklouznutí jak na boso, tak v obuvi.

Malým plusem je, že nikde nejsou žádné oficiální otevírací časy a nevyhání z bazénu ani při rozbřesku, ani za soumraku (a možná ani ne za tmy), já si rád zaplavu v bazénu, kde nikdo jiný není...

Nad rámec oficiální nabídky v okolí velkého bazénu funguje FREE wifi a se slušnou rychlostí a to v podstatě od 7:00 do 22:00, možno si připlatit za wifi na pokojích, ale ceny nejsou zrovna mírné a z ubytovaných Čechů nevyužil nikdo.

Další službou je turecká lázeň hammam a následná masáž, nikde ale není žádný oficiální ceník a v podstatě ani program, jediný lázeňský se ani příliš nesnaží hosty nalákat.

Jistým zklamáním je restaurace A la kart, funguje jednak jako venkovní bar pro AI status a potom jako klasická restaurace pro PP, případně S nebo BS - rozhodně nečekejte, že tam máte alespoň 1x za pobyt plné menu zdarma. Pro AI nápoje pouze do plastu, zčásti samoobslužně - pro nápoje typu cola vyfasujete kelímek s ledem a jdete si sám načepovat... kupodivu mají kelímky 0,3 l a dávají plné. Běžná nabídka alko i nealko drinků, do nejoblíbenějšího gintonicu dají i /zelený/ citronek.

Do služeb patří i "shutle bus" na pláž (cca 4 km), ale nejde o kyvadlovou dopravu, ale jen 3 odjezdové časy a 4 návratové - zvláště prvý tam a poslední zpět jsou často tak plné, že se řidič musí otočit dvakrát, je to ale navíc dalších 15-20 minut...

Potom ještě doprava do centra Kyrenei /Girne/, jedna cesta 2 EUR, ale je to jen přeprava za nákupy a na letmou obhlídku docela dlouhý čas - příliš nevyužívané.

Pláž a moře  průměrně (3,7/5)

Pro mne zklamání, spíše plážička, společná s dalším hotelem u moře a přestože moře je pěkné, čisté, s pozvolným vstupem, písčité a kameny až ve větší hloubce, vadí mi přelidněnost místa a slunečníky tak hustě vedle sebě, že jste převážně ve stínu těch sousedních. Lepší čas je spíše odpoledne, to lidí ubývá.

Veškeré vybavení /lehátka, slunečníky/ i zázemí /WC, převlékárna, sprcha je pro hotel zdarma, jakékoliv občerstvení je ale jen ve veřejné restuaraci, takže v rámci AI nemůžete čerpat nic.

Další, veřejná, pláž je sice od hotelu jen cca 2,5 km, ale těžko se hledá cesta zvláště pod areálem hotelu a popoledni na ni již nedosáhne slunce. Jakás takás výbava tam je, ale vše na úrovni tureckého venkova a moc dobře jsem se tam necítil - jak z pohledu hygieny, tak i osobní bezpečnosti.

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

Opravdu žádná sláva. Hned za vnějšími zdmi areálu (a i ty hranice nejsou vždy zcela jasné) je místní zástavba - hodně se v okolí staví, což přináší zvýšenou prašnost a stavební /i jiný/ odpad. Nejlepší je vydat se cestou na východ, prokličkovat mezi hřbitovy a na prvém kruhovém objezdu se dát vlevo /směrem k moři/. Po cca 200 m začínají kavárničky, jednoduché restaurace či pizzerie a po 0,5 km se dá dostat na hlavní silnici Girne - Lapta, která je lemována dalšími obchůdky, autopůjčovnami a zemědělskými dvory - je to prostě VENKOV. U napojení na hlavní silnici je supermarket, něco na způsob naší BILLy, tam jsou kupodivu ceny dost mírné - kde je sebemenší obsluha, vše šplhá rychle nahoru. Komu dosud nic neříkal výraz "turecké hospodářství", zde pochopí rychle...

Celkový dojem  průměrně (3,9/5)

Jednoduše - průměr. Téměř všechny hodnotící aspekty jsou lepší jen na prvý pohled, pak ta praktická využitelnost je vždy již nižší. Nebyl jsem vysloveně nespokojen, ale podruhé bych se sem nechtěl vracet ani zadarmo... Svoji roli jistě sehrál fakt, že šlo již o vedlejší sezonu, ale nejsem přesvědčený, že na začátku té příští se to výrazně zlepší - výjimečně tentokrát souhlasím s prezentací naší CK, která to nabízí jen jako *** - reálný potenciál je opravdu momentálně využitý málo ! Nejstručnější shrnutí - pozvolný úpadek !

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 12
z 15 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kyrenia - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání