Napsat recenzi

Sol Sirenas - dovolená Kuba 2017

Recenze hotelu Sol Sirenas Coral Beach Resort **** (Kuba - Matanzas - Varadero)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: listopad 2017
Přečteno: 236x
Recenze se líbila: 347 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Vcelku velký hotelový komplex, složený z hotelu Coral a Sirenas. My jsme bydleli v Coralu. Na fotkách vypadá hotel asi o něco lépe než ve skutečnosti. Je vidět, že se hodně snaží, ale ačkoli má 4 hvězdičky, úroveň, kterou byste čekali, tomu moc neodpovídá. Je vidět, že hotel i zařízení už jsou starší. Hodně je to vidět i na bazénech. Večer létají všude komáři, doporučuji neotvírat balkonové dveře v pokoji, pokud chcete klidnou noc. Na pokoji se mohou objevit švábi a rozhodně co do velikosti předčí naše české broučky (určitě se leknete).

Přiletěli jsme asi 2 měsíce po hurikánu. Hotel už byl zčásti poklizený, ale při bližším pohledu byly vidět popadané tašky ze střechy a tak. Taky bylo uklizeno před hotelem, ale když jsem popošli k druhému bloku, tam byly vyvrácené palmy opřené o bungalovy, ale holt patrně nejsou peníze na opravy.

Vodu z kohoutku nepijte, hlídejte si, abyste pili vždy jen balenou. Četli jsme skazky o nedostatku toaletního papíru, tak jsme si radši vezli svůj. S tím na pokoji problém nebyl, ale papír byl na naše poměry a úroveň hotelu dost bídný. To je ale prostě Kuba, náš měkoučký 4vrstvý toaletní papír tam asi nenajdete.

Internet na hotelu funguje u recepce (wifi), musíte si ale koupit kartu, přes kterou se přihlásíte a odčítají se vám nabité minuty.

V Coralu byly naštěstí zásuvky i na naší evropskou elektroniku.

Dejte si pozor, abyste měli opravdu všechno. Věci, jako opalovací krém, jsme nikde ke koupi neviděli. Potkali jsme Čecha, který v letadle zapomněl nabíječku na mobil a byl ztracený. Nakonec mu jí za mastný eura prodali nějací Němci.

Peníze (eura, usd na pesos) se dají vyměnit v bance ve Varaderu, vemte si s sebou pas. Směnárna je ale i v Sirenasu, kurz je samozřejmě trošku horší než v bance.

Moře bylo krásné, ale čekala jsem ho trošku lepší. Každopádně ale na evropské poměry bomba. Bylo nádherně čisté, modré. Ale pozor, oceán má sílu, není to Jadran.

Co se mi na hotelu nelíbilo, byli ostatní turisti. Jezdí tam hodně mladých Kanaďanů, kteří dělají hluk po nocích. Ještě horší jsou ale asi Rusové. Je jich tam opravdu hodně a brzy si všimnete, že se ani neobtěžují s angličtinou. Personál se radši naučí rusky. Jsou arogantní, hluční a slušnost nečekejte, vždy se tváří, že jim tam vše patří. Nejhorší je, když se vás barman zeptá, jestli jste z Ruska.. bohužel intonaci i vzhled máme podobný :-(

Přesto všechno to stojí za to. Stojí za to nezůstat na hotelu a vyjet někam pryč na výlet - Havana, Matanzas, Viňalez, Santiago,.. stojí to za to.

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Čisté, ale starší vybavení. Televize na pokoji taková, kterou má doma moje babička a děda. Snaží se, ale holt nemají patrně kde a z čeho brát. Koupelna čistá, ale semtam plíseň. Semtam díra ve střeše.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

Jídlo vcelku dobré, ale brzy zjistíte, že je to stále to samé dokola.

Jídlo je ze švédských stolů, v podstatě se točí stále to samé dokola. Snaží se vyhovět turistům, takže ve výběru bývají i steaky, hranolky, zmrzlina. Jídlo není špatné, ale občas mi přišlo takové nedotažené, asi nemají přístup k tolika kořením, co my (to mi potvrdila návštěva mexické restaurace v rámci hotelového komplexu - jídlo bylo super, ale chybělo mu mexické koření, čili typická chuť). Mysleli jsme, že ochutnáme zajímavé ovoce, ale v podstatě byly v nabídce vždy jen papája a ananas. Za ochutnání ale určitě stojí jejich smažený banán. Připravují různé ovocné šťávy i smoothie, ale ne vždy byly dobré. Zeleniny je vcelku velký výběr. Každý den dostanete na pokoj jednu pet lahev vody, což ale nestačí. Pokud chcete víc, musíte si jí "vyhádat". Občas nebyla obyčejná voda k dostání ani při jídle (jen šťávy a káva). Na baru jsou veškeré nápoje zdarma, ale vše vám udělají do plastových kelímků, které mají asi 200 ml. Doporučuji přivést si nějaký vlastní větší (třeba i termosku, aby vydržel chladnější), protože než se vrátíte na pláž, máte vypito.

Nevyhýbejte se rumu - je výborný, zařaďte ho do jídelníčku :-) :-)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Personál je moc milý. Neměla jsem pocit, že by se hnali po tom, dostat z nás nějaký euro nebo dolar. Ale oproti nám jsou na tom opravdu bídně. My jsme proto dýškama nešetřili. Pokud je na Kubě měšíční plat kolem 17-20 pesos, je vám asi jasný, co pro ně dýško byť 1 euro nebo dolar znamenají.

Pláž a moře  průměrně (5/5)

Čisté a moc hezké. V moři trošku řas, ale nic hroznýho. Oproti evropským plážím příjemná změna.

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

Hotel vedle hotelu, není moc kam jít.

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Na Kubě vlastně není moc z čeho vybírat, takže v rámci vlastního požitku z dovolený prostě slevte na svých nárocích a poznejte Kubu, dívejte se kolem sebe.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 5
z 5 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Matanzas - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání