Napsat recenzi

Jumbo club Watamu

Recenze hotelu Jumbo Watamu Resort **** (Keňa - Severní pobřeží - Watamu)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: únor 2019
Přečteno: 191x
Recenze se líbila: 329 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Jumbo club v podstatě funguje jako dependance těsně přiléhajícího hotelu Jacaranda Beach Resort. Tuto recenzi tedy můžete brát i jako recenzi na tento hotel. Klientelu tvoří Italové, Češi a Francouzi. Z dovolené jsme byli nadšeni. Safari a výlety jsme absolvovali s místním průvodcem Filipem, který byl naprosto skvělý, domluví se česky, zodpoví vám všechny dotazy ohledně své země a jejích obyvatel, které vás budou zajímat. Pokud pojedete do oblasti mezi Watamu a Malindi, určitě se vám vyplatí ho kontaktovat. Je to sázka na jistotu. Zavolejte mu (klidně česky) na tel. +254 725 750 699 nebo mu můžete dopředu napsat na mail b_dzombo@hotmail.com a domluvit si třeba safari už z domova. Ušetříte např. 50$ za osobu při návštěvě Tsavo East oproti safari přes cestovku. A na safari určitě jeďte. Vidět lvy, slony, žirafy zebry, buvoly, hyeny a další zvířata ze vzdálenosti pár metrů, je úžasný zážitek. Doporučuji min dvoudenní safari. Filip vás ubytuje v hotelu, kde budete večeřet na terase a pozorovat, jak třicet metrů od vás pijí sloni a žirafy. Taky návštěva kaňonu Mafara se západem slunce je zážitek de luxe.

Ubytování  průměrně (3,6/5)

Hotel bych ohodnotil na *** (evropské). Pokoje jsou prostorné s terasou nebo balkónem. Postele s moskytiérou, ventilátorem a klimatizací, která ho zvládla vychladit na max 26°C. Úklid každý den. Velmi krásná a udržovaná zahrada plná květin, palem a kaktusů.

Strava a stravování  průměrně (3,9/5)

Z našeho pohledu byla strava pestrá a dostačující. Ryby, saláty s mořskými plody, hovězí a kuřecí maso, zelenina, ovoce … každý den těstoviny na různé způsoby i místní pokrmy. V rámci soft all inclusive, které nabízí CK, máte pivo pouze k jídlu, jinak jen nealko. Za 10 € na osobu a den si můžete dokoupit full all inclusive. Pokud si rádi dáte pivko, míchaný drink či víno, rozhodně se vyplatí dokoupit FAI, jinak se vám pobyt může prodražit (např. 0,5 l piva stojí v hotelu 3,5 €). All inclusive je omezeno od 10:00 do 18:00 (na plážovém baru) nebo 22:00 (hotelový bar) a čas je striktně dodržován.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

S Wi-Fi je trochu problém, protože je dostupná v prostoru recepcí hotelů a taky v prostoru jídelny a baru. To znamená, že v době jídla a večer je Wi-Fi u baru přetížená a často padá. naopak v recepci funguje bez problémů, ale zase je to daleko k baru.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Pláž s bílým pískem a palmami je pečlivě udržovaná a ohraničená nízkým plůtkem, za který místní beach boys nesmí, takže tam nejste rušeni. Na to dohlíží hotelová ochranka, jejíž částí jsou i Masajové, kteří mají u místních značný respekt. Dopoledne moře v důsledku odlivu ustoupí až o dva kilometry a dá se pěšky dojít až okraj korálového útesu (vezměte si vodu, protože slunce pálí jako ďas) a tam si zašnorchlovat. Nečekejte však korály jako v Rudém moři. Je jich méně a nejsou tak barevné, ale stojí za to se pod vodu podívat. Cestou potkáte spoustu krásných hvězdic i mořských ježků. Uvidíte místní rybáře, jak v lagunách loví harpunou ryby a plují na svých pirogách. Kolem třetí odpoledne se začne moře vracet a pak se dá i zaplavat.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

7 km do Watamu a 14 km do města Malindi

Před hotelem vždy stojí místní taxi ( motorka, dá se jezdit ve třech lidech / Tuktuk tj.krytá tříkolka ) za poplatek Vás dovezou kam budete potřebovat, počkají klidně dvě hodiny a odvezou Vás zase zpět do hotelu.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Nádherná dovolená

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 5
z 7 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Severní pobřeží - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání