Napsat recenzi

Příjemná dovolená, kterou kazí jen vyšší vrstva místních

Recenze hotelu Jacaranda Beach Resort **** (Keňa - Severní pobřeží - Watamu)

Hodnocení:
průměrně: 4,6/5
Vloženo:
Pobyt: prosinec 2017
Přečteno: 228x
Recenze se líbila: 383 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Na černou Afriku velmi slušný celosvětový standard. Jde v podstatě o dvojhotel, umožněn pohyb i po sousedním Jumbo Clubu (Jacaranda je nadřízena) a v případě malé obsazenosti se všichni stravují společně.

Velmi přátelská atmosféra, značně neformální (jen z kapajících plavek uvnitř baru nejsou nadšení), tento stav bohužel ke konci pobytu (vánoce 2017) zkazila místní honorace (případně Keňané, žijící ve světě - ti už ani nerozumí svahilsky), která zcela otevřeně pohrdá místními obyvateli i většinou bílých /no, umožňujeme jim to sami.../.

Mnoho "boys" ovládá několik českých slůvek a převážně jsou ochotní, usměvaví a velmi překvapivě dochvilní. Nejznámější svahilský výraz /H/akuna Matata zde prostě platí i v praxi !

Ubytování  průměrně (4,6/5)

Velké prostorné pokoje, obvykle i s přistýlkou, která může sloužit jako denní gauč. Klima, stropní ventilátor, lednice (platí se jen za její naplnění "minibar"), několik osvětlovacích těles, psací stůl, odkládací stolek + šatní kout se závěsem, tresor /zdarma/, schází snad jen nějaké křesílko (jako SGL jsme měl pouze 1 židli), I koupelna prostorná, WC, velký sprchový kout, i bidet, vysoušeč vlasů.. jen veškeré dřevěné tyčky na ručníky neustále padají. Výhodou je protiskluzová podlaha /všude/, je kamenná.

V krajní části Nakuru (nejblíže k restauraci) funguje i Wi-Fi (první přihlášení nejlépe v noci či časně ráno). Převažují italské zásuvky F (3 zdířky v řadě), české vidlice bez nejmenších problémů.

Denně převlíkány a vzorně stlány postele, občas trochu zmatky s ručníky /špinavé raději pořádně zmuchlat..) a sem tam to nějak špatně spočítají... Ovšem, pokud to reklamujete, přiběhnou s novým skoro obratem.

Nikdo se ani nedotkne vašich osobních věcí, před odjezdem na 2 denní safari jsem zanechal 3x 100 Ksh bankovku na stole a po návratu tam byly stále - bakšiš, případně drobné dárečky, nutno zanechat na posteli !

Strava a stravování  průměrně (4,6/5)

Celková nabídka značná, i když trošku jednodušší - zejména v mase. Základem je pochopitelně ryba (výtečné, nezapomínejte i na sosy, které jsou v blízkosti), vlivem italského majitele pak primárně těstoviny, ale vždy minimálně rýže + brambory, na rozličné způsoby. Jako již tradičně jsou další masa (hovězí, ovčí/kozí) převážně tužší, kuře OK, ale málo a mleté se jim dost rozpadá. Mořských poldů pak méně, spíše jen v salátech - tyto jsou ovšem výtečné a velmi rozmanité, k dispozici i množství dresinků. Určitě neopomeňte carpaccio, bohužel bývá jen tak ob 3 dny...

Co může překvapit, je doba podávání jídel - spíše pozdní, a kratší (i večeře jen 90 min.). CK pak úspěšně zatajují, že během obědů i večeří je k dispozici pivo i víno pro všechny stravovací programy a i v rámci AI jinak víno nedostanete, stejně tak ani čaj, ani káva nejsou k dispozici během celého dne (2x po 1 hodině v poledne a pozdním odpoledni) a nelze neomezeně čerpat pitnou vodu ! Naopak vše se servíruje do skla a je slušně vychlazené, mají i vodu perlivou. Slabší je to v plážovém baru - jen nealko, nebo lahvičky za peníze, a zde občas teplejší, než by si klima zasluhovalo. Avizovaný snack je téměř symbolický, popcorn a minikoláčky jsou jen jedlá "hmota"

Naprosto vynikající ovoce, překvapivě méně u snídaně - ananas, banán, meloun - poté přistupuje i mango, papája, maracuja - vše nakrájí kuchař v rukavicích a naloží na talíř podle přání.

Při plné obsazenosti hotelu jsou drobné potíže s místem, doporučuji hned zkraje po otevření a výrazně si místo označit /klíč nebo brýle stačit nemusí, zvláště pro hosty tmavé pleti.../.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,6/5)

Mírný nadprůměr, ale pro malý zájem (a pro nás vyšší ceny) není příliš zájem o nabídku typu "spa" (masáže), 1 stůl na stolní tenis, 1 stolní fotbal, 1 kulečník nejsou neustále v permanenci a ani animační programy nejsou příliš využívány (mají pevný denní program).

Personál milý, ochotný a vstřícný, opravdu se snaží a jelikož mají vedením hotelu striktně zakázáno vyžadovat bakšišné, při jeho obdržení zvýší výkon o dalších 100 %

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Tady trochu zklamání, jednak při odlivu moře uteče o více než 1 km a na mělčině se mnoho mořských živočichů najít nedá, při přílivu pak pásy chaluh a na okraji i chuchvalce pěny - vyplavené zbytky se uklízejí jen občas. Pro delší courání po mělčinách rozhodně nutná obuv do vody, v proláklinách je množství rozdrcených mušlí a odumřelých korálů, sem tam se zapomene i ježek a místy jsou i kamenná plata.

Ohrazená část pro ležení je výborná, mnoho nízkých palem poskytuje dostatek stínu, lehátek převážně dostatek, matrace donesou až si vyberete místo - tyto jsou ale potažené jen obyčejnou látkou a často se objevují solné mapy... Lehátka dřevěná a poměrně těžká, ale ochotně jej umístí dle přání.

Na vlastní pláži začínají otravovat plážoví prodejci a přestože ji střeží Masaj s holí i turistická policie (cca 120 kg dáma s kalašnikovem), nemají šanci uhlídat vše. Do vody pak jdou za vámi i 2 km /při odlivu/ a melou a melou, nabízejí vše možné a i trochu žebrají - zajímavé, nikdy ne u jiných černých... Nejlépe je tvrdit, že jste už na všem byli, ale dokud není člověk alespoň trochu opálený, stejně to nepomůže.

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

Tohle je opravdu čistě subjektivní dojem !!! V černé Africe nečekám parkové úpravy a nákupní centrum s nepřetržitou provozní dobou, ale naopak co nejvíce místního koloritu (a bohužel i "chlívku"). Takže prašná cesta, s chatrčemi na pokraji buše, občas honosná brána nějakého dalšího resortu, proudění místních obyvatel a jejich denní činnosti, hromady malých dítek dožadujících se alespoň "caramelo" (lépe pochopitelně dolar....). Ale jsou příjemní, milí a ti, co absolvovali alespoň základní školu, se domluví lámaně anglicky a za pár cukrátek se pochlubí jak dítkami, tak ranním úlovkem z moře (1,3 m chobotnice nebo oranžovofialová ryba) a nechají se bez problémů fotografovat. A když z chýše vyběhne nádherná černá holka a volá MERRY CHRISTMAS, je to pro mě víc než předvolební míting /taky jsem tam jeden viděl/.

Celkový dojem  průměrně (4,6/5)

Rozhodně ANO, na černou Afriku rozhodně mírný nadprůměr i celkově jde o slušný standard (srovnávám s Karibikem, SV Afrikou, Středomořím a celým Arabským poloostrovem + Srí Lankou).

Velmi dobré výchozí místo pro další aktivity, jak organizované partnerskou CK, tak přímo hotelem, nebo i zcela individuální. Asi ne náhodou zde nebylo několik dalších Čechů (i Italů) poprvé a široko daleko nikde v dohledu žádní Rusáci. Mimo závěr roku se prý nevyskytují ani to bohatší nebo zahraniční "černí" a skutečně šlo o velmi dobrý, aktivní odpočinek.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 16
z 16 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Severní pobřeží - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání