Napsat recenzi

Jambo Kenya!

Recenze hotelu Jacaranda Beach Resort **** (Keňa - Severní pobřeží - Watamu)

Hodnocení:
průměrně: 4,6/5
Vloženo:
Pobyt: prosinec 2018
Přečteno: 322x
Recenze se líbila: 280 čtenářům
Fotografie: 1
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Během odlivu je možno vidět vodní živočichy. Během odlivu je možno vidět vodní živočichy.

Příjemné překvapení z Jacaranda Beach resort, velmi příjemné přivítání, prostředí resortu na vysoké úrovni, resort obsahuje vše, co k dovolené potřebujete.

Rádi bychom se sem vrátili, umožní nám-li to finance. Personál resortu je skvělý, přátelský.

Animační programy i pro dospělé, vč. výuky Svahilštiny.

Postřehy Keňa - Jacaranda beach resort, 12/2018

Jedete do rozvojové země, do srdce černé Afriky. Po překonání počátečního šoku při pohledu z okna autobusu Vás po tříhodinové cestě autobusem čeká hotelový resort, který byl příjemně poloprázdný (přijeli jsme v polovině prosince a strávili zde Vánoce). Patří italskému majiteli, převládá italská klientela – byli kultivovaní a tiší. Před Štědrým dnem přijeli bohatí Keňané, ale také žádný problém, nebyli ani hluční a ani otravní. Jídlo dobré, na oběd i večeři denně italské těstoviny a omáčky, brambory smažené nebo míchané, rýže, nějaké maso grilované nebo dušené, ryba v omáčce, špízy na ohni. Zeleninové saláty, ovoce, moučníky z piškotového těsta. Na snídaně omelety, párky, croissantky, různé buchty.Po celý den ovoce.

Pivo je dobré, trochu řidší než naše. Jejich káva nám nechutnala, čaje mají dobré.

V oceánu se můžete koupat maximálně půlden, odliv odvede vodu snad kilometr daleko. Denně se doba přílivu a odlivu posouvá, takže nejdříve se koupete třeba odpoledne a ke konci pobytu ráno. Boty do vody potřebujete jen na vycházku za odlivu za mořskými živočichy. Lehátek u vody dostatek. Bazény jsou 4 se slanou vodou.

Pokoje prosté, s klimatizací, kterou musíte mít puštěnou celou noc (prosinec). Voda i elektřina fungovala po celou dobu pobytu, i když upozorňovali, že výpadky jsou možné a mobily hlásily po dobu nabíjení, že se nabíjí pomalu, možná nebylo v sítí těch 240V. Zásuvky jsou italské a anglické.

Připravte si drobné na bakšiše.

Platby za zboží a služby preferují buď v místní měně nebo Eurech, o USD moc nebyl zájem, případně kurz byl nevýhodný. Nejlepší je výměna přímo na letišti, v resortu počítejte -10%, na pláži ještě méně.

Na co jsme si museli zvyknout, že nás pořád někdo doprovází nebo oslovuje (animátoři, prodejci, průvodci z řad místních...), což nám ale dalo možnost během komunikace s místními nahlédnout do jejich běžného života.

Prodejci zboží a služeb se vyskytují jen ale poblíž vody, mají zakázán vstup k resortu a do něj.

Lidé jsou velmi chudí, jsou vděční za tužky, bloky, obnošené tričko, vyžádali si batůžek pro děti do školy a kartáček na zuby s pastou. Chcete-li udělat radost místním, vezměte si sebou více oblečení a bot, které tam pak necháte. Jako úzký profil jsme vnímali papír a tužky pro děti.

Ačkoliv jsme původně nechtěli žádné dárky domů vozit, během pobytu a kontaktu (až přátelském) s místními jsme nakoupili hodně věcí, vše ruční práce a za „hubičku“. Smlouvání je bráno za samozřejmé, avšak není nutné jít až na doraz, brali jsme obchod jako zábavu a charitu. Obvykle ani startovací ceny nebyly pro středoevropany nijak závratné.

Dejte si pozor na to, co místním slíbíte, i mezi řečí. Každý kontakt začíná vzájemný představením se. Místní si velmi dobře pamatují jména. Sdělením jména už nejste anonymní osoba a vámi sdělená informace je závazná, tzn. řeknete-li prodejci: „...jo, já se stavím do vašeho krámku..“, je to bráno jako dohoda-slib a nestavíte-li se, bude vám to vytknuto, a to i po několika dnech. Na druhou stranu jsme se nesetkali s porušení dohod z keňské strany, když jsme dali předem peníze člověku, že půjdeme zítra na výlet v 9 h., opravdu tam druhý den byl.

Místní jsou potěšení vaším zájmem o jejich jazyk a kulturu, pár svahilských slovíček dělá zázraky.

Určitě vyjeďte na safari a nelitujte cca 300 dolarů, je to na 2 dny, s ubytováním a stravováním, vstupným, celou dobu jedete v autě, takže cena není přemrštěná. Neriskovali jsme zprostředkovatele z pláže a jeli s naší cestovkou. Určitě doporučujeme džíp (Toyota Land cruiser), pohodlný.

Areál i pláž hlídají Masajové i místní ochranka, občas prochází policie se samopaly. Do města jsme se neodvážili, byli jsme s dítětem a nevěděli jak na to. Jiní turisté byli v obchodním domě v Jakarandě, nechali se odvézt taxíkem, který jim doporučili a zavolali z recepce. Během jízdy taxíkem si pak můžete domluvit i jiné výlety.

Osvědčené kontakty (část prodejců hovoří základní fráze a názvy zvířat několika jazyky), volat na mobil přes WhatsApp, používají jej vesměs všichni a pokud nejsou on-line, ozvou se zpět. Prodejci mají košile s číslem, tzn. košilatí by měli mít licenci:

Filip (průvodce, č. košile tuším 123): +254 725 750 699, umí docela česky, velmi příjemný chlapík

Mikol [Majkol], č. košile 121: tel. číslo nemám, ale s jeho kamarády Antonem a Alexem jsme byli na mořské živočichy

Jina (butik u Džiny): pěkné zboží, obsluha na úrovni, Jina je rozená obchodnice, ale není otravná.

Elena (butik): tel: +254 720 425 388, má podobné zboží jako Jina, navíc pěkné šaty. Taky velmi příjemná paní, samoživitelka dvou chlapců.

Ubytování  průměrně (4,6/5)

Byli jsme ubytování v přízemí s terasou.

Strava a stravování  průměrně (4,6/5)

Nabídka druhů jídel byla natolik pestrá, že ani po těch 12-ti dnech jsme neměli pocit přejezení se některého jídla. Vybere si asi každý.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,6/5)

Bezva personál, od kuchyně, přes úklid až po animátory a obsluhu lehátek.

Delegáti byli slabší, Patrik byl fajn, ale když něco chcete vědět musíte ho vyhledat a zeptat se. Martina se neprojevovala.

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Pláž navazuje na resort, vynikající dostupnost, lehátka bez problémů, stín pod palmami, bar u pláže na pití a ovoce.

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

Čisto, elegantní exteriéry i interiéry, velmi elegantní design

Celkový dojem  průměrně (4,6/5)

Bezva, klidně bychom jeli znova.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 16
z 16 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Severní pobřeží - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání