Napsat recenzi

Jambo, Sandies Tropical Village, a Hakuna matata

Recenze hotelu Sandies Tropical Village Resort **** (Keňa - Severní pobřeží - Malindi)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: únor 2018
Přečteno: 316x
Recenze se líbila: 401 čtenářům
Fotografie: 12
Videa: 0
Komentáře: 0
  • pláž pláž
  • hotelový bazén hotelový bazén
  • hotel hotel
  • hotelový pokoj hotelový pokoj
  • bar na pláži bar na pláži
  • hotelová koupelna hotelová koupelna
  • recepce recepce
  • terasa na pokoji terasa na pokoji
  • recepce recepce
  • pláž pláž
  • hvězdice na pláži hvězdice na pláži
  • restaurace restaurace

Do Keni se jezdí hlavně na safari, v další řadě za teplem a odpočinkem. Všechny tyto očekáváním byly vyplněny.

Safari naprosto jedinečný zážitek. Teplo opravdu je, a to ve dne, v noci. A odpočinek je samozřejmostí. Není to žádná úspěchaná země, vše je Hakuna matata (neboli žádný problém).

Ubytování  průměrně (4,3/5)

Menší hotýlek přímo u moře, který na nás dýchal pohodou hned od začátku. Hotel se skládá z dvoupatrových budov, které jsou obestavěné okolo recepce. Při recepci je hned bar, obchůdek a dále hlavní restaurace. Pokoj má obrovskou terasu s posezením a jak byl náš pokoj blízko recepci, dokonce jsme měli i signál WI-FI na pokoji. Dále měl pokoj trezor zdarma, lednici s vodou doplňovanou každý den zdarma, koupelnu s fénem, klimatizaci. Pokoje byly starší, ale každý den krásně čisté a uklizené.

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

Stravování bylo super, úplně nám stačila hlavní restaurace, i když se dalo zajít do ala carte. My ale hodně jezdili po výletech a tuto restauraci si ani nezamlouvali, protože jsme nikdy nevěděli, kdy se vrátíme. Každý den bylo jídlo obměňováno. Mohl si vybrat opravdu každý. Vše bylo dobře dochucené, maso šťavnaté, spoustu ovoce, zeleniny a zákusků. Jeden večer byla večeře zaměřená na mořské plody včetně mušlí, ústřic, krevet.. Na snídani byly teplé omelety nebo palačinky, pití bylo při snídani, obědu i večeři servírované.

Při našem prvním příchodu jsme byli okamžitě usazení ke stolu a bylo nám řečeno, že tento stůl bude po celý pobyt náš, takže jsme nemuseli na každé jídlo bloudit s plným talířem a hledat volné místo - to bylo velice příjemné.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,7/5)

Personál tento hotel vyzdvihl naprosto na jinou úroveň a to myslím samozřejmě vyšší. Když zaprší, deštník opřený o dveře, spravená klimatizace asi do 5 minut, neustálé dotazy jestli je vše v pořádku, mimo jiné při odjezdu na safari jsme říkali, že nepotřebujeme budík, přesto z recepce volají jestli vstáváme a tak dále. Opravdu to předčilo naše očekávání, jejich milou povahou a ochotou jsme byli opravdu unešení.

Jinak na hotelu byly každý večer animační show. Přes den volejbal, vodní aerobik, petangue, vodní sporty a další...

Pláž a moře  průměrně (3,2/5)

Když jede člověk do Keni a na severní pobřeží, musí počítat s opravdu velkými odlivy a následnými přílivy. Pláž je oproti bazénu snížená a je oddělená zídkou, protože někdy odliv byl až do půlky zdi, ale na druhou stranu zase odliv až ke korálovým útesům. Z toho zase vznikne zajímavá situace, kdy se k němu můžete dostat po svých a objevit spoustu hvězdic. My si raději vzali na pomoc místní beach boye, kteří věděli kam šlapat nebo spíš nešlapat. V moři našli i nějaké ježky a mořské okurky, dále nám vylovili hvězdice a mořské pavouky.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Hotel je ve městečku Malindi, kde můžete navštívit fabriku, v které se ručně vyrábí dřevěné výrobky a polovina výtěžků jde na pomoc dětem, ve městě je dále krokodýlí firma a supermarket..

Obchůdků se šátky, dřevěnými soškami, žabkami a prostě ostatními suvenýry je spoustu hned okolo hotelu, kam vás rádi zavedou místní beach byové. Hotel je hlídaný, pokud by byli otravní, tak nemusíte mít strach, bude o vás postaráno. Ale z naší zkušenosti, jsme byli rádi, že nás provedli po pláži, popovídali o svém životě a byli moc milí. Proto jsme se rozhodli s nimi, místo CK, absolvovat všechny výlety. Hlavní organizátor byl Nicholas, který mluvil i trošku česky. Vřele doporučuji. Má i www české stránky a komunikace naprosto perfektní. Všude byl včas, o všem nám vykládal, co jsme chtěli, splnil, dalo se s ním domluvit naprosto na všem.

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Keňa je velice chudá země, mysleli jsme, že nás nic nepřekvapí, ale když projíždíte vesničkami, zjistíte, že nejste, že na to se připravit nedá. Přepych je opravdu pouze v hotelových resortech a v podstatě ve všem co se turismu týče. I přes všechnu tu bídu jsou Keňané velmi přátelští a pohostinní a já už teď vím, že do Keni se budu chtít ještě určitě vrátit. Safari je totiž nezapomenutelný zážitek a já bych si ho určitě chtěla ještě více rozšířit.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 11
z 11 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro obchodníky
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Severní pobřeží - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání