Napsat recenzi

Slušný městský hotel

Recenze hotelu Jerusalem Gate (Izrael - Jeruzalém)

Hodnocení:
Vloženo:
Pobyt: květen 2022
Přečteno: 42x
Recenze se líbila: 152 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 6

Opět jen 2 strávené noci v rámci poznávacího okruhu Izrael + Jordánsko, ale ve srovnání s tím prvým /v Nazaretu/ jde opravdu o HOTEL, byť standardního městského typu, určený spíše ke krátkodobému ubytování a nikoliv trávení delší dovolené.

Ubytování 

Velmi slušné, výbava srovnatelná s pokoji v plážových areálech - trochu jednodušší, ale účelné, čisté, udržované. Jen při příchodu na pokoj bylo cítit nějaké zvláštní aroma, jakoby nějaké technické prostředí, s mírně kovově-chemickým nádechem. Nevýhodou byla klima, jež nešla spustit na ohřev - zejména prvý den by si to 1-2° navíc zasloužilo, ale na spaní tak akorát. Kumulované vypínače, ale při 4 v jediném bloku se to stejně za ty dva dny nenaučíte a je to jen o počtu pokusu, kdy trefíte ten správný...

Velmi moderně řešená koupelna, sice stísněná, ale vše plně funkční a tentokrát i kosmetika s ingrediencemi z Mrtvého moře, sněhobílé a měkké ručníky, měněné denně /použité přes noc neuschly/. Jen překvapí absence záclony, pouze denní a noční závěs a okno spíše menší - asi se předpokládá, že tam netrávíte denní dobu. Dost natěsno jsou vstupní dveře, zaklapávání je hlučnější a na konci chodby jsou dveře těsně vedle sebe, což působí vyšší hluk dosti často - trochu v kontrastu s koberci na chodbách, kroky se nerozléhají.

Strava a stravování 

Rozhodně nejlepší co jsem v Izraeli zažil - nabídka odpovídá i vyšší kategorii. Po šesti dne konečně něco dalšího, než pečené kuře a koftu, zde i 2 druhy ryb, pizza, polévka a zeleninových ingrediencí též o mnoho víc. Opět se předpokládá stravování celých skupin, ale dogmaticky se netrvá na čase - stoly jsme měly vyhrazeny v širokém rozmezí. Jen ty nápoje, k dispozici je sice obyčejná voda, ale dát si k večeři pivko je složité - jednodušší je zajít si na něj po večeří do baru /dáte-li za něj 10 USD/. Zde jsem objevil i pár popisků u nabídky, ale bohužel zejména tam, kde to není třeba... co je platný název nějakého salátu, když stejně většinu ingrediencí poznáte, ale jestli si nabíráte zapečenou rybu nebo mišmaš z teplé zeleniny, poznáte jen po ochutnání... K snídani konečně míchaná vajíčka, i když ze sušeného polotovaru (asi přebytky z MASH) a slušná pestrost klasického chleba i sladkého pečiva /čerstvě pečeno - dopékáno - přímo na place.

Vybavení, služby a personál hotelu 

Vše konečně působí dojmem HOTELu,,,, recepce, loby, bar, průchod do obchodního centra, možnost čepování vody jak do kelímků, tak vlastních nádob /hojně využíváno ráno před odjezdem skupin/. Slabinou pouze 3 výtahy s kapacitou max. 6 osob, v období snídaní je čekání dost dlouhé. Sběrné řízení nemá plnou inteligenci, výtahy neustále zastavují, i když jsou zcela plné a striktně si pamatují sled voleb. Opět překvapila nízká uniformovanost personálu, i když zde alespoň číšníci a recepční šli rozlišit od ochranky (tzn. že nejsou ozbrojeni). Opět překvapilo, že ke key card k pokoji není nějaká informace o další nabídce.

Okolí hotelu 

Tady konečně čisto i pořádek, byť na okraji čtvrti ortodoxních Židů, kteří to s pořádkem též zrovna nepřehánějí. Ale kromě podzemního shoping centra je v dosahu i ulices klasickými krámky /všude berou kreditky/ a na druhou stranu klasický SM, kde je opravdu výrazně levněji než jinde. Kousek je též tramvajová zastávka, odkud se lze dostat ke starému centru - to ale již vyžaduje pečlivější individuální přípravu, hebrejština není zrovna ideální jazyk pro překlad pomocí aplikací v mobilu.

Celkový dojem 

Ano, pro dané určení rozhodně spokojenost a ve srovnání s další štací v Izraeli /mizerný hotel v Nazaretu/, se stejnou oficiální klasifikaci, rozhodně návrat ke standardu.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 1 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro obchodníky
  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Mm: Tuto zemi - 16. 5. 2022 16:49

Již nikdy,bylo to rozčarování na celý život.Vyslech po příletu,příšerný hotel v Elat ,drahota !!! No a pak výlet za 2500 Kč busem mrtvé moře ,nMásada a Jeruzalém Za co takové hříšné peníze??? Na pláži s puškami ženy i muži,napětí 220v reagovat

Ivan K., Chrudim: A co to má společného s Jerusalém Gate hotel ? - 16. 5. 2022 18:25

Opravdu nechápu, kolik se stále najde tupců, kteří se nedokázali vyrovnat s vlastní frustrací a reaguji na hodnocení hotelů, kde ani pravděpodobně nebyli. A také patrně před mnoha lety.... v V/2022 jsou ozbrojené složky jen na hranicích mezi zeměmi a přechodech na území s Palestinskou samosprávou. Procedury na letišti Tel Aviv jsou trochu rozsáhlejší, ale žádný imigrační pohovor se nyní nekonal a kromě povinného PČR testu šlo o max.2 kontrolní body navíc. Jó, časy se holt mění..... reagovat

Mm: Bydleli jsme v Jeruzaleme - 16. 5. 2022 19:10

A tupan jste vy ! Bylo to v roce 91 a něco tak otresneho jako je země zaslíbená jsme nezažili Viděli jsme 32 hlavních měst a žili 20 let mimo CZ Tak tady nemachrujte reagovat

Ivan K., Chrudim: Tak co ještě pár postřehů ze socialismu ? - 16. 5. 2022 20:17

No že mne to nenapadlo dřív ! V roce 2022 komentovat aktuální stav podle 30 let starých zážitků, to je fakt výborné. Příště možná přidáte něco k situaci před 2. světovou válkou, ne ? Nebo možná i situaci při křížových výpravách.... On se ten svět ale dost rychle mění - tak fakt nechápu, proč se do té historie stále vracíte (asi vám bylo líp, ne ?). Není nic staršího a zbytečného, než včerejší zprávy... recenze pak mají smysl a význam jen v té současné sezóně (proto se uvádí datum pobytu, víme ?), v té další to už může být obrat o 180 stupňů. Tak do budoucna trochu přemýšlení a soudnosti ! reagovat

Mm: Zakomplexovaný buran - 16. 5. 2022 23:36

Ktery se chce hádat ,asi vám v té Chrudimi zapomněli dát pár facek a je z vás neúnosný do sebe zakoukaný ...apropos pí.Zilkova ukázala celý Izrael a i když vysušenými hlasem mluvila v superlativech je to úplně stejně jako po revoluci reagovat

KIDON: Stát Izrael si umí poradit s hanobiteli - 1. 7. 2022 8:42

Osobo Mm (znamená to Miniaturní mozek ?), s tou kritikou suverénního státu opatrně - dokážeme si poradit ... reagovat
Přidat komentář

Izrael - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání