Napsat recenzi

Pohoda

Recenze hotelu La Marina del Forte Residence Apartments *** (Itálie - Toskánsko - Marina di Bibbona)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2013
Přečteno: 280x
Recenze se líbila: 553 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Trochu zmatků na začátek, ale jinak pohoda a spokojenost.

Ubytování  průměrně (4/5)

ubytování bylo nadvakrát. Dostali jsme větší pokoj, než jsme zaplatili. Jenže hned první den se stalo, že od nás ze sprchy protékala voda k těm co bydleli pod námi. Bylo to hned druhý den ráno vyřešeno tím, že nás přestěhovali do jiného pokoje - též většího, navíc v něm byla pračka, takže super.

Areál je rozsáhlý a každá jeho část má nejspíš různou úroveň ubytování. Pokud se dostanete do nějakých problémů, tak pro ně většinou není problém ubytovat hosty jinde. Zkontrolujte si co nejdřív, zda funguje vše co budete potřebovat (bojler je na každém pokoji, zda vám vaří plotýnky na kuchyňské lince, funguje lednice/mrazák)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Vybavení vyhovující, odpovídající ceně. Nad naše očekávání byla pračka v apartmánu. Cestovka (Ludor) v místě nemá delegáta, ale studentík, který nás ubytovával má maminku moravačku. Jeho čeština byla trochu úsměvná (mluvil občas v ženském rodu a loučil se veselým "ahoj klucí"), ale vždy jsme se domluvili a vše pochopil správně (snad i my), ta čtvrtá hvězdička je právě pro něj, jinak bychom dali tři. Dostali jsme víno i olivový olej na ochutnání s možností si koupit. Jiný personál tam není, krom plavčíka u bazénu. Ten si dělal svou práci (do bazénu nelze bez koupací čepice, upozornil na osprchování, dbal aby se nejedlo u bazénu), občas blbnul s dětmi (házel je do vody).

U bazénu je celkem rušno, ale dalo se (o víkendu výrazně rušněji).

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Vzdálenost k pláži je různá vzhledem k rozsáhlosti areálu, od stovek metrů po cca 1,5km. Většina Italů tam má kola. Často si nechávají věci (lehátka, slunečníky, hračky pro děti) v háječku mezi vesnicí a mořem. Moře super, během přílivu byly dost vlny. S malými dětmi raději na městskou pláž do Ceciny, kde jsou vlnolamy. V přílivu medúzy. Plavčíci jsou ale zvyklí a vybavení. Doporučen ocet sebou jako první pomoc. Pláž písčitá, občas hrubopísčitá s naplavenými pásy oblázků. Oblázky odklízejí jen v částech se servisem. Udržují ji ale všude. Písek tmavý, už kolem jedenácté pálí. Sprchy jsou k dispozici jen tam, kde je plážový servis. Nádherný západ slunce, když není opar. Když není opar, je vidět Korsiku. Jinak pouze Elbu a bližší ostrůvky (Capraia, Gorgona). Tyrhénské moře je celkem čisté, zkalené většinou jen pobřežním pískem a to i během přílivu.

Okolí hotelu  průměrně (4,7/5)

Pěkně udržované zahrady, čisto, klid. Je to letovisko plné především Italů, rušnější o víkendu, klidnější v týdnu. O víkendu a top sezóně problém s parkováním. V týdnu pohoda. Podle slov našeho ubytovatele jsou apartmány často pronajímány dlouhodobě - Florenťany a Boloňany, kteří tam jezdí na víkendy. Pečují o zahrádky a balkony/lodžie a často máte pocit, že jste v normální zástavbě, že to ani není rekreační místo. Funguje to asi tak, jako zde jezdí lidé na chalupy. V okolí je možnost nákupu, ale pro levnější nákupy je lepší navštívit Cecinu, kde je mnoho nákupních možností, od diskontů, supermarketů až po malé obchůdky.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Až na úvodní stěhování jsme byli velice spokojeni. Největší problém tam je asi angličtina. Neumí ani v obchodech, ani plavčík či ostatní personál, taktéž v občerstveních a fastfoodech s těstovinami a pizzou, v obchodech (doporučuji se naučit základní italská slůvka - hlavně číslovky). V restauracích se ale anglicky většinou domluvíte.

Blízko jsou krásná místa na výlety - Pisa, Livorno, Lucca, Siena, Florencie, samozřejmě Apeniny, úchvatné skalní pobřeží v okolí Livorna... Zajímavé nákupy, především oblečení, obuvi v Cecine, Livornu, Pise. Je tu rozhodně co si užít, každý si najde to svoje.

Jediný problém jsme měli se sháněním poštovní známky, doporučuji vybrat si stánek, kde koupíte pohled i se známkou, my jsme je nakonec museli poslat z pošty.

Jinak tam byl každý večer nějaký program od lunaparku po koncerty, divadla, výstavy... V sezoně středisko žije.

Děti se smutně loučily s italskou zmrzlinou, ta je prostě bezkonkurenční.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 3
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Toskánsko - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání