Napsat recenzi

Nejdrahší koupaliště, jaké znám. Českému důchodci to stačí, to je heslo cestovky!

Recenze hotelu Citta del Mare Hotel Village CDS Hotels **** (Itálie - Sicílie - Terrasini)

Hodnocení:
průměrně: 3,1/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2015
Přečteno: 612x
Recenze se líbila: 426 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 7

Zájezd nabízený pro seniory 55+ se mi jeví jako naprosto nevhodný! Centrální budova a 20 ubytovacích pavilonů je v rozlehlém areálu ve svahu. Každá návštěva restaurace, která je umístěna v mezipatře bez výtahu, je pro seniory namáhavá. Navíc v teplotách na něž nejsou zvyklí. Koupání v moři pro fyzicky zdatné, přístup po schodech asi 200m, ve svahu. Přístup do moře pouze z nerez schůdků, nebo po tobogánu přímo do moře, což je pro seniory asi optimální... Podle delegátů, je vše v pořádku a senioři odjíždějí nadšeni, zřejmě jak se už těší domů.

Ubytování  průměrně (3,2/5)

Hotel má už nejlepší časy za sebou. Pro méně náročnou klientelu. Pokoje čisté, výměna ručníků každý den.

Strava a stravování  průměrně (3,1/5)

Výběr na snídani velmi omezený, 2 druhy salámu, sýr, marmeláda, jogurt, lupínky. Teplé snídaně jsou tabu. Obědy, opět omezená nabídka, polévka žádná. Večeře, nejbohatší nabídka, vždy nějaká ryba, maso většinou vepřové, zelenina a saláty velmi omezené, totéž ovoce. Jeden druh zákusku.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,3/5)

Čeští důchodci nesou pro Italy zajímaví, proto jim věnují "patřičnou" pozornost. Domácí jsou všude upřednostňováni. Služby prakticky zajišťují delegáti. V hotelu je jeden obchůdek s předraženým zbožím. Přestože do hotelu jezdí česká klientela v obchodě nemají pivo, ani italské. Výběr minimální čehokoliv. Také v hotelovém baru značně předražené nápoje, pivo 3,5 Eur. Zpestřením jsou pouze výlety, které nabízejí delegáti, ovšem jsou velmi předražené.

Pláž a moře  průměrně (3,2/5)

V hotelu jsou 2 možnost koupání v moři, po schodech na pontony, kde je omezený počet slunečníků, takže se můžete okoupat a jít. Nebo jet na pláž autobusem zdarma. Ovšem musíte si objednat autobus den předem na určitou hodinu, taktéž odjezd z pláže je nutné objednat den předem a určitou hodinu! Na pláži jsou opět upřednostněni Italové, Čech se do 1. řady nedostane. Moře čisté, ovšem po kolena asi 100m od břehu. Nejlepší koupání se jeví v hotelových bazénech, ale kvůli tomu k moři nejezdíme! Navíc jak bazény, tak koupání na pontonech je uzavřeno od 12,30 do 16hod. protože Italové mají siestu! To jsme ještě nikde nezažili.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

V okolí je velká zahrada, většinou neupravená, keře a květiny prorůstají jeden do druhého. Upraveno pouze nejbližší okolí centrální budovy. Škoda. Večer není kam jít, kromě procházky po areálu.

Celkový dojem  průměrně (3,1/5)

Získali jsme ze všeho dojem, že pro českého důchodce to stačí! Cestovka, která nabízí tento zájezd pro seniory je nesolidní! Jediné plus je ubytování s terasami s výhledem na moře, ovšem nemůže to vynahradit trpké zklamání z Italů a z přístupu delegátů, kteří trvdí, že s našimi připomínkami se nedá nic dělat. Přestože tam vozí 170 českých turistů týdně! Cítili jsme se jako občané 2. katagorie.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 8
z 15 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Marie: Pobyt 9.6-16.6.2015 - 17. 6. 2015 14:28

S pobytem jsme byli velmi spokojeni, krásná příroda, nadstandardní strava, čisté ubytování, milí lidé, sympatické animace, zejména cvičení v bazénu. S dojezdem na rezervovanou pláž jsme problém neměli . Moře čisté a teplé.Upřednostňování Italů jsem nepociťovali. Pro méně pohyblivé seniory může být problém s docházkovou vzdáleností a schody v hlavní budově. To je na zvážení každého účastníka, z nabídkového katalogu je situace hotelu každému známa. Ač jsem sama s problémy s chůzí , naopak se mi fyzická kondice na zájezdu výrazně zlepšila a mohu pobyt doporučit. reagovat

Tana: Re: Pobyt 9.6-16.6.2015 - 17. 6. 2015 19:04

Nadstandartní strava, to je úsměvné paní Marie! Vy jste si nevšimla, že Italové seděli vždy u okna a Čechy od tamtud vyvváděli? Ani to, že na pláži vždy Italy uvedli k slunečníkům v první řadě, kam Češi nemohli? Tak to jste byla asi v jiném hotelu. Jsem ráda, že se vám dovolená líbila. Já jsem od ostatních seniorů slyšela, že jsou ve stresu z toho jak musí pořád koukat na hodinky, kdy jít na autobus na pláž a z pláže a že si to vůbec neužili. reagovat

Jana: Re: Re: Pobyt 9.6-16.6.2015 - 19. 6. 2015 17:20

Ano, strava byla nadstandartní. Jen nevím, jak souvisí se seděním u okna. Personál jídelny usazoval hosty po jednotlivých sekcích tak, aby měl přehled o obsazení. I my Češi jsme několikrát u okna seděli a naopak Italové seděli mezi námi v horní části. Už na informační schůzce nás delegáti upozornili, že hotel má na pláži vymezená určitá místa, protože některá mají rezervované místní. Každý si snad dokáže sehnat informace o hotelu, kam jede na dovolenou a pokud mi vadí dojíždění na pláž autobusem, vyberu si dovolenou s hotelem na pláži a nemusím se zbytečně stresovat. Po přečtení recenze výše, je uživatel TANA zřejmě chronický stěžovatel. Jsem ráda, že patřím k těm, kterým se dovolená líbila. reagovat

Marie: Re: Re: Pobyt 9.6-16.6.2015 - 20. 6. 2015 19:49

Nadstandardní strava není jen o místě u stolu, ale hlavně o její kvalitě a pestrosti. U okna jsme seděli několikrát, ač jsme nebyli Italové. Vše bez stresu a v dobré náladě.. reagovat

Václav Braun: Re: Pobyt 9.6-16.6.2015 - 19. 6. 2015 0:21

Jako zdravý, starší člověk, plně souhlasím s textem článku. Jsem tolerantním člověkem, dokážu se asi všude přizpůsobit. Se zájezdem jsem byl velice spokojen. Každý zájezd je ale přeci jiný. Sám jsem ale zažil v tomto hoteli Village, že 90-ti letý senior byl ubytován ve 3. patře budovy Klodice, kam by si asi sám nedokázal vytáhnout kufr, kdybych mu nepomohl. To bylo smutné zjištění :-). reagovat

Jana: Re: Re: Pobyt 9.6-16.6.2015 - 19. 6. 2015 17:00

Dobrý den, byla jsme na tomto zájezdu. Každý jsme dostali v obálce kromě jiného nálepku, která se měla přilepit na kufr a ten byl dopraven až ke dveřím pokoje, to samé při odjezdu. Někdy stačí poslouchat informace. Pán měl při objednávce zájezdu uvést, že nechce být ubytován v patře. Také vždy uvádím své zdravotní problémy a je mi vyhověno. Je obdivuhodné, že se pán v 90ti letech vydá na takovýto zájezd, přeji mu hodně zdraví. reagovat

Tana: Re: Re: Pobyt 9.6-16.6.2015 - 20. 6. 2015 19:15

Tak určitě paní Jano. Zde je citace přímo ze stránek cestovky: "Soukromá písečná pláž je dostupná hotelovou kyvadlovou dopravou zdarma. Cesta trvá přibližně 7 minut a minibusy jezdí v průběhu celého dne s odpolední přestávkou." Když pominu, že cesta určitě netrvala pouze 7 minut, jde o pouhé alibi cestovky. Autobusy jely 3x dopoledne a 3x odpoledne. A to, že se musím nahlásit den předem a to i přesně v kolik hodin chci jet na pláž a z pláže, nebo to, že mi zavřou bazén nebo schůdky do moře od 12,30 do 16 hod, mi příjde hodně nestandartní. Vrátila jsem se do doby svých pionýrských táborů. Určitě si tak nepředstavuji pohodovou dovolenou. Ale v jednom s vámi souhlasím, určitě už nepojedu na dovolenou s CK ****, už proto, že na svých stránkách neuvádějí korektní informace, tak aby se mohl člověk správně rozhodnout. A vím, že je nás víc nespokojených, také jsem s nimi mluvila. Dovolenou si chci za své peníze užít, přesto, že jsem český důchodce. Zase tak levný ten zájezd nebyl. Přeji vám hodně příjemně strávených chvil s touto CK. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Sicílie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání