Napsat recenzi

Takový obyčejný "Italský Vranov"

Recenze hotelu Nicotera Beach Village **** (Itálie - Kalábrie - Nicotera Marina)

Hodnocení:
průměrně: 3,4/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2016
Přečteno: 715x
Recenze se líbila: 431 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

V hotelu jsem byl s manželkou v období od 19.7. do 26.7.2016 letecky z Brna a do tohoto hotelu se již určitě nikdy nevrátíme!!! Recenze jsou všude velice rozdílné a proto se budu snažit napsat objektivně jak jsme to na dovolené vnímali. Myslím, že máme s manželkou již něco odcestováno a můžeme služby tohoto **** hotelu s tzv. Ultra All Inclusive porovnat a zhodnotit.

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Ubytování ušlo, jde o areál typu vesnička, takže zde bylo rozeseto několik domků o dvou patrech. Přízemí bylo rozděleno na obě strany na pokoje pro dva a v patře byly pokoje rodinné, které měly z jedné strany přístup ke dveřím přes společnou terasu (přístup po schodišti) a z druhé strany byly balkony. Pokoje pro dva byly celkem prostorné (postel pro dva, noční stolky, šatní skříň, stolek se židlí a odkládací stoleček s věšákem) to vše v modré barvě. Na sotlku byla miniaturní televize zn. Sencor (ještě typu CRT) a pozemní digitální minipříjímač zn. Akai. Programy pouze italské. Obraz nekoukatelný, ale na televizi jsme se dívat nepřijeli. Skromná byla i koupelna, kde bylo malé umyvadlo bez odkládací plochy nějaké věšáky na ručníky, polička, toaleta a bidet. V rohu byl pak sprový kout o velikosti 80 cm. Kout byl dost malý a nedalo se v něm skoro ohnout. Taky sprcha vestavěná ve zdi, takže osprchování bylo problematické. Jinak voda vždy dostatečně teplá. Toletní papíry (použité) by se neměly házet do mísy a splachovat. Zde se toaleťák hází do koše. Toto jsme samozřejmě nedodržovali, to se fakt nedalo. Koupelna nemá okno a je zde jen ventilátor, který se sepne s osvětlením a po zhasnutí se po prodlevě vypne. V koupelně je na stropě patrná plíseň. V pokoji je mechanická klima. Je to obyčejný starší typ, ale nebyla moc hlučná a dobře pokoj ochladila. Pokoj byl denně uklízen, ale ručníky a osušky se každý den neměnily. Povlečení bylo vyměněno za týden jedenkrát.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Strava byla docela dobře vychucená, ale dost chudá a stále se opakovala. To je však problém všech hotelů. Takže, nápoje pouze z automatů, tzv. postmixy, dále tři druhy obyčejné vody točené z pípy (s CO2 a bez), dále pivo z pípy tlačené CO2 a zmíněné postmixy, které byly dost přeslazené. Bylo nutno je zředit vodou. Káva také z běžného automatu. Nápoje si každý točil sám do plastových kelímků 1,5 dl. Káva byla k dispozici pouze na snídani, jinak zde byly odebrány hrnky, aby nebyla možnost automat použít. Jídlo chutné, dost ryb s minimem kostí, samozřejmě spousta těstovin, polévky. S masem je to zde horší, je drahé i pro italy, proto ho moc není. Jinak zde byly samé hranolky, jiné přílohy zde nebyly. Jednou brambory. Snídaně stále stejné, velký výběr sladkého pečiva, ale jinak nic moc, pouze vaječina, opečená slanina, párečky, dva druhy salámů, jeden druh šunky a plátkového sýra. Samozřejmě spousta mini džemů a nutel v plastu. Nechutné a nekonzumovatelné. Nebyly zde žádné džemy v miskách, třeba fíkový, přitom fíkovníků je zde na každém rohu plno. To samé třeba džemy z citrusů. Bylo zde hodně salátů, ale byly dělané ze zbytků s předešlého dne. Něco málo se vybrat dalo. K těstovinám musím říct, že jsem byl zklamán, neboť v Itálii bych čekal něco víc. Jednou lasagne, které mám rád, ale místo rajčat spousta mrkve a místo masa nasekaná šunka od snídaně. Žádné mleté maso se nekonalo. Doma dělá žena rozhodně lepší, i když chuťově nebyly špatné. Také nebyly špatné kompoty s hrušek, švestek a ananasu. Ovoce bylo k dispozici také, ale většinou jen jablka zelená, více pak u oběda a večeře, kdy byly i banány, melouny, nektarinky a broskve. Nad hlavní jídelnou je restaurace "Na Terase", které je na objednání den dopředu od 10:00 hod. Je celkem problém se tam dostat, neboť je denně k dispozici jenom 100 míst. Italové jsou vždy rychlejší, ale jednou se nám to podařilo. Rozdíl je v tom, že navíc je k dispozici nějaké grilované maso a taky pizza z kamenné pece. Pizza zde byla vynikající. Maso ušlo, spíše bylo nedochucené. Po snídani se otevřel hlavní bar, kde bylo vše do kelímků od nealka, alka, až po kávu. Kávy byla již z profi kávovaru, ale ty kelímky celý dojem pokazily. Bar byl jediný a proto zde byly velké fronty. Italové jako vždy drzí a arogantní a stále předbíhali. U moře se nacházel jeden bar (spíše dřevěná bouda), kde si každý sám z pípy čepoval chlazenou kohoutkovou vodu. Byla to hrůza. neboť hlavní bar v areálu byl od pláže vzdálen asi tak 250 m. Nikomu se tedy moc nechtělo pro drinky a pivo chodit. Jinak nealko stejné jako v jídelně a alkohol místní výroby (hodně divné Ultra All....) Značkový alkohol byl za Eura v baru vedle hřiště s tenisovými kurty.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,8/5)

Hotel je skromný (žádný luxus jako v Egyptě nečekejte), několik budov se 300 pokoji, odhaduji tak 1000 hostů, vesměs Italové, kteří přijeli svými auty. Parkoviště tedy značně narvané. Byla zde recepce, hlavní jídelna s barem a restaurací v patře, jeden předražený obchůdek a bar s alkoholem za peníze, hřiště s umělkou na fotbal a tenisový kurt. Jeden centrální bazén s brouzdalištěm. Zde však nutno podoknout, že byly vyžadovány koupací čepice, takže jsem v bazénu ani jednou nebyl. Hloubka byla 1,3 m. Za bazánem byly záchody a sprchy a taky divný amfiteátr se střechou typu průmyslové haly. Na nádvoří u bazénu byl stánek s hudební produkcí a animačními programy. Taky zde byla budova tzv. living room se zastřešenou terasu s plastovými sedačkami a prostranství s velkými slunečníky a plastovým nábytkem (stoly a židle). Na pláži stany pro animátory s hudební produkcí. To je vše. Personál celkem ochotný, ale Italům nakloněný. Každý ihned poznal, že jsme z ČR, nebo SR. Kromě fotbalu a tenisu, zde byl ošuntělý biliár, jeden pinpongový stůl a lukostřelba.

Pláž a moře  průměrně (3,7/5)

K pláži se šlo asi 200 m chodníčkem sosnovým hájem, takže paráda. Pláž celkem rozlehlá, ale ne moc čistá. Nebyli zde žádní zaměstnanci, pouze animatoři, kteří ráno uličky mezi slunečníky uhladili, jinak špína, odpadky, které nikdo moc neřešil. Animátoři pouze pouštěli dost hlasitou hudbu, vesměs italské hity. Lehátka a slunečníky dobré, dokonce na tyči slunečníku popelníky. Pláž z hrubého písku s pozvolným vstupem do moře. Moře bylo dost studené, ale hlavně špinavé. Hodně zbytků, kousků trav a chuchvalce řas. Tyto nikdo neuklízel. Asi v polovině pobytu se vedení hotelu rozhodlo pláž vymezit takovou nafouknutou modrou plovací jitrnicí, takže jsem byl opět zklamán. Dokonce při červené vlajce vyháněli z moře a to nebyly nijak velké vlny. První řada slunečníků s lehátky je placená, tak pozor. Okolí pláže značně znečistěné. Vyplavené plasty, igelity, různé harampádí, dřevo, dokonce nárazník z auta atd. Toto nikoho nezajímalo. Sprchy nic moc, když se jedna odlomila, nikdo ji za celý náš pobyt neopravil. Dopoledne bylo moře jako rybník, odpoledne již vlny, ale ne moc velké (v Turecku byly daleko větší).

Okolí hotelu  průměrně (2,3/5)

Jedním slovem nic a bordel. Kalábrie je chudá část Itálie a je to vidět na každém kroku. Všude odpadky, zkrachovalé areály hotelů a opuštěné zemědělské budovy. Není kam jít, nejbližší vesnička Nicotera Marina je 5 km od hotelu a to zkratkou přes sosnový háj. Jinak samotná Nicotera je do kopce asi 10 km. Nikde nic není jenom oplocené plantáže pomerančovníků a citroníků. Na večeři do nějaké taverny si zde asi nezajdete.

Celkový dojem  průměrně (3,4/5)

Ano, ušlo to, ale **** hotel s Ultra All Inclusive si představuji jinak. Vše chudobné a to od ubytování, až po stravu. Prostředí hotelu je zasazeno do nádherné krajiny a je škoda, že si toho Italové neváží a takto se k tomu staví a chovají. Celkově jde o hlučné letovisko s hudební produkcí a animačními programy v italštině. Italové jsou také dost hluční a dávají nejevo, že tady jsou doma. Dělají akorát bordel. Je to vidět i při jídle, kdy jsou hluční a všeho naberou a nechají na stolech. Rozhodně to není místo pro klidný odpočinek, jak uvádí některé cestovky. Také z moře nikdo na zadek jistě nepadne. Tento hotel je ráj Italů s malými ukřičenými dětmi a rozhodně jeho služby tolika hvězdičkám a programu UOI neodpovídají. Také se nikde neuvádí, že se zde platí pobytová taxa 1 EUR osoba/den, což není mnoho, ale cestovky by toto mohly uvádět. Jediné co nás s manželkou potěšilo, byl výlet na Liparské ostrovy, které byly překrásné. Toto se fakt vyplatí, i když je cena na osobu 60 EUR. Jinak do tohoto hotelu se určitě vracet nebudeme!!!

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 9
z 18 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro mládež

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kalábrie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání