Napsat recenzi

SIVA PORT GHALIB REZORT ***** / červen 2018

Recenze hotelu Pickalbatros Sands Port Ghalib Resort **** (Egypt - Marsa Alam - Port Ghalib)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2018
Přečteno: 332x
Recenze se líbila: 273 čtenářům
Fotografie: 1
Videa: 0
Komentáře: 0

Naše dovolená roku 2018 se nakonec vydařila. Hotelový rezort asi 11 let starý, udržovaný. Laguna se slanou vodou uvnitř areálu, sladkovodní brouzdaliště a velký bazén. Dostatek barů. Pokoj s výhledem na moře splnil očekávání. Nelze se však obejít bez odpuzovače komárů do zásuvky. První noc se čtyřmi komáry byla šílená. Ochrana proti moskytům se dá koupit v místní lékárně. Jídlo je na první pohled krásně upravené a profesionálně servírováno. Horší je to s chutí. Maso na grilu(krabi) - totální propadák. Místní kuchyně vychází z tradic a nelze proto jídlo srovnávat s evropskými. Samozřejmě to odpovídá ceně. Kdo se jede dobře najíst, bude zklamán. Ostatně to není cílem pobytu. Naopak obsluha byla znamenitá a taktéž denní úklid pokoje (slušnost je nechat bakšiš min, 1€). Doporučuji si vzít s sebou eura, dolar má v Egyptě menší hodnotu. Chtějí jen €. Fotky areálu jsou v nabídkách CK hezčí než je realita. Ale i ta je velmi příznivá. Pokud se nenapijete vody z kohoutku a nebudete jít krájené ovoce, přežijete dovolenou bez "faraona" ve zdraví.

Ubytování  průměrně (3,9/5)

Nelze nic vytknout. Pokoje Deluxe s výhledem na moře jsou opravdu čisté a pěkně vybavené. Denní úklid a výměna osušek (musíte ale nechat bakšiš) Starší TV s CRT obrazovkou je malou vadou na kráse. Internet na pokoji je zřejmě možný na kabel. IP telefon má UTP zásuvku, kdy na pokoji je k dispozici UTP kapel. Musíte mít ale zařízení(NTB) s UTP. To jsem neměl, takže jsem neměl možnost vyzkoušet.

Strava a stravování  průměrně (3,5/5)

S ohledem na místní kuchyni (téměř se nesolí, koření je bylinné bez soli) se to dá vydržet. ale člověk se těší na domácí stravu. Co tady umí, tak jsou těstoviny a pizza. Káva se dá pít pouze v Restauraci Laguna, kde se lze jít nasnídat.

Zmrzlina od 14 :00 do 16:00 v baru u bazénu. Nepotkal jsem tam českého hosta, který by si na ni pochutnal. Pití na každém rohu. Čistá voda z PET barelů a chlazením i na pláži (a to 2x). Místní nealko i alko v rámci all inclusiv neomezeně.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

Vše funguje, kromě WIFI. To co je FREE je katastrofa a pouze na recepci. Placenou jsem nezkoušel. Doporučuji si zakoupit ve stánku Vodafone (přímo v rezortu) data kartu za 10€. Máte svou konektivitu a v pohodě.

Personál je úslužný a někteří na vás hovoří i česky.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Přístup pouze s botami do moře. Asi 20m je povoleno vstoupit do moře (dál jsou korály, voda po kolena, při odlivu se tato část téměř obnaží. Když je červená vlajka, do moře se nedostanete. Molo se zavírá. Pro plavání musíte vstupovat přes molo. Tam je již velká hloubka ohraničená bojkami. Pohyb za bojkami je pod kontrolou plavčíka. Když se moc vzdálíte, píská. To je ale pochopitelné. Je to na vlastní nebezpečí. Kdo je vybaven šnorchlem, ocení obrovské množství ryb a vodních živočichů Lze spatřit i rejnoka nebo želvu. Doporučuji si přečíst vše o podmořském životě v Rudém moři.

Okolí hotelu  průměrně (4/5)

Přístav Port Ghalib je plný obchůdků s dost nasazenými cenami. Kdo se bojí smlouvat, tomu se dovolená prodraží. Místní mají rádi eura. Procházka kolem pláže hotelu Palace Port Ghalib ***** je příjemná. V přístavu narazíte na kavárnu HAKUNA MATATA, kde si můžete koupit výbornou kávičku, o jaké si můžete v hotelu nechat jen zdát.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Do hotelu bychom se klidně vrátili, ale pouze s vybraným pokojem. U ostatních s výhledem do zahrady hrozí hluk z místní diskotéky. Moře je úžasné. Kdo má představu ležení ve vodě a písku, ten ať hledá jinou destinaci. Asi bychom se příště vybavili vlastním kořením a jídlo si vždy dochutili. Celkově byl úžasný ten červnový klid a trochu méně hostů. Celkově se nám to líbilo. Ocenili jsme vnitřní lagunu se slanou vodou s pozvolným vstupem. Delegát CK dělá víc dealera než pro CK.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 17
z 21 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání