Napsat recenzi

Skvělá volba

Recenze hotelu Sataya Resort Marsa Alam ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: listopad 2023
Přečteno: 4x
Recenze se líbila: 39 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Krásný hotelový komplex v nádherné zahradě. Klientela převážně z Itálie a Polska, dále Češi, Ukrajinci a méně zastoupené dálší evropské národnosti. Skvělé hotelové služby, velmi milý personál .

V poměru cena/kvalita ta Sataya resort u mně jednoznačně předčil i vyhlášený Hilton Nubian resort, kde jsem byl letos na jaře.

Ubytování  průměrně (4,6/5)

Pokoj prostorný, čistý, denně uklízený s velkým balkonem. Postele veliké, matračky vysoké, pohodlné, Jediná připomínka k postelím je, že mají na jedné straně namísto nožiček kolečka a když se budete v noci převracet, tak s váma postele trochu pocestujíí po pokoji. :-) V TV bych přivítal alespoň jeden český kanál, třeba Čt-24. Pokojský nám třikrát za pobyt připravil nápadité překvapení z ručníků, ještě teď se řehtám.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Strava skvělá a natolik pestrá, že ani všechno nezvládnete ochutnat. Z masa převážně hovězí, kuřecí, ryby, občas skopové, po týdnu dovolené mi to "naše" vepřové už celkem chybělo. Personál restaurace velmi milý, usměvavý a humorný, nejmilejší byl kuchař u omelety. Za drobný bakšiš si vás číšníci doslova přivlastní a pořád vás budou obskakovat. Narozeninovým oslavencům tam přichystají tabuli, dort a velkou bubínkovou šou, která strhne pozornost všech hostů.

Popisky jídel jsou i v češtině, ale překládá jim to zjevně pan Google, tak se nedivte názvu jídla např: Troubovitá brambora s kuřecími rameny...

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Hotelový resort má mezi spoustou zeleně také mnoho bazénů, ten hlavní je i vyhřívaný, dětský bazén se skluzavkami a vodními atrakcemi, Dokonce i mnohé pokoje v přízemí některých budov mají bazének se vstupem z terasy pokoje. Pokud nechcete, aby vás otravovali naháněči na masáže, kosmetiku, potápění a pod, tak vyhledejte některý z těch menších bazénů.

Určitě si zajděte na masáže, či kosmetiku, budete překvapeni úrovní těchto služeb.

Animační tým (asi 15 lidí) vám připraví celodenní program včetně večerní šou v amfiteátru.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Pláž je obrovská, dostatek lehátek. Přístup do moře je horší. Buď se můžete jen smočit v mělkých lagunách poblíž břehu, nebo jít po molu na hloubku. Šnorchlování je tam pěkné. Plavcům bych zakázal ploutve, těch rozkopaných korálů je fakt škoda. Pokud visí červená vlajka, tak to není pro nic za nic, ikdyž nejsou velké vlny, tak mohou být velmi silné proudy, ve kterých vám rychle dojdou síly.

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

V okolí hotelu je prostě poušť a dva kilometry daleko na každou stranu je sousední resort.

Asi tři kilometry od hotelu směrem na sever je světoznámá zátoka Abu Dabbab, kde je krásná šnorchlovačka i se želvami. Na podmořský život se jezdí také loďmi na nedaleké útesy, kde je možno vidět i dugonga (mořskou krávu). Jakmile krávu někdo zmerčí, tak se tam ihned sjede i čtrnáct lodí s dychtivci po selfíčku, takže ta zvířata jsou neustále pronásledovaní stresovaní chudáci a za takovou "cenu" to vidět nemusím....postačí mi prohlédnu si fotku dugonga na břehu u potápěčského centra.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Pojedu tam určitě zase a přiberu i širší rodinu. Asi bych se opět vyhnul hlavní sezóně, i v půkce listopadu tam bylo velmi příjemné klima, teploty 26-30 stupňů přes den a 22 stupňů v noci a hlavně tam už jbylo poloprázdo, tak jsem měl pocit, že personálu je tam více, než hostů.

V poměru cena/kvalita ta Sataya předčí i vyhlášený Hilton Nubian resort.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 26
z 31 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání