Napsat recenzi

pobyt v termínu od 1-8.4.

Recenze hotelu Sataya Resort Marsa Alam ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: duben 2023
Přečteno: 655x
Recenze se líbila: 60 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Spokojenost když pominu ubytování (popis viz níže), vrátili bychom se a zůstali ještě pár dnů navíc.

Ubytování  průměrně (4,6/5)

Bydleli jsme v přízemí v pokoji family room (4os). Pokoj, kde byla manželská postel a vstup ven na terasu byl ok, ale děti (7 a 10) spaly na válendě, kde šuplík válendy byla druhá postel,která se vysunula a druhé dítko spalo u země přímo hned u vchodových hlavních dveří do pokoje. Hlavní dveře netěsnily a bylo nutné dávat dolů ručník na utěsnění dveří, neboť prach i hmyz podlezl.

A to jsme si u CK (***) připlatily za tento pokoj cca 2,5tis navíc a úplně zbytečně, neboť pokoje 2+2 byly úplně stjené jako ten náš hlavně co se týče té rozkládací válendy :-( . Přes booking jsem měla ověřit ty pokoje jak jsou a ne věřit CK!

Taky je blbé, že pokoje s bazénem jsou jen od 16+.

Jinak se nám nic z pokoje neztratilo, ale peníze jsem měla na pokoji ve větší kabelce ne v trezoru, tak jsme možná měli jen štěstí.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

V pohodě. Všeho dost, nejchutnější byly večeře a večeře v restauraci na rezervaci mimo hlavní jídelnu o 4 chodech byla super.

V hlavní jídelně trochu fronty na jídlo, ale stůl jsme vždy měli. Pravda v hlavní sezoně to nevím a taky pokud tam jezdí i místní tak to musí být úplně přeplněné.My byli v období ramadanu, takže ok.

A průjem se dostavil jen synovi na 1 den, ale to nebylo za mě jídlem, ale bazénem.

Drinky mě osobně chutnaly nejvíc v baru nad restaurací,kde je venkovní velká terasa.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Personál hotelu vstřícný.

Jedině místní hotelová taxi služba nás nechtěla odvést na blízkou pláž Abu Dabbab a chtěli potvrzení delegáta,že to máme schválený a vymýšleli proč to nelze, ale šlo jen o peníze, neboť to bylo kousek a neměli z toho takový zisk. Když se jednalo o delší cestu do Port Ghalib (kde se jezdí nakupovat a uděláte místním tržbu) tak s tím problém nebyl a nepotřebovali potvrzení žádné. Na tu pláž Abu Dabbab se dá dojít i pešky, ale po cestě v tom horku 40 min s děckama je opruz a po pláži je to trochu krkolomné z důvodu menšího skalního výběžku,ale pro dospělé asi ok. Delegátka nám to s dětmi nedoporučovala absolvovat, ale asi by to zvládli. Hold příště.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

U hotelu vstup z mola úplně na konci mola (krásné korály nejlépe dopoledne lepší světlo a poloha slunce) a i z boční pravé strany (krásné ryby - trnucha, perutýn, ), jen když velký vítr, tak je červená vlajka a vstup na molo znemožněn. Ale dá se i vstoupit do moře volně zleva od mola pokud není zrovna velký odliv a vyčachat se, ale na plavání to není.

Pokud půjdete vlevo od hotelu po pláži tak před dalším molem je vstup do moře přímo a plavat se tam dá, provozuje se tam kite surfing, ale na molo za tím kite surfem už vás nepustí,neboť to patří už k hotelu Nabaa resort.

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

Hotel je velký, hezký, plno bazénů, ale přijela jsem hlavně kvůli podmořskému světu a ten je v Rudém moři skvělý.

Výlet na delfíny - delfin house rozhodně není pro malé děti, také není pro nešnorchlovače ani neplavce. Autobusem od hotelu 30 min do přístavu v Marsa Alam, pak lodí cca do 1 hod. Zakotvíte poblíž delfin house a pak vás postupně naloží do rychlého člunu a přiblíží k místu pohybu delfínů. Vyskáčete z člunu do otevřeného moře, dají vám vestu naštěstí. Pak dlouhé minuty čekáte ve vodě,zda delfíni připlují blíže a začíná hon delfínů na otevřeném moři. Malé děcka a nejen ty po pár minutách hotové a podotýkám,že i někteří chlapi začali únavou odpadat. Z naší skupiny 25 lidí vydrželo tu honidbu asi jen 6 až do konce - cca 2 hod ve vodě kdy pak delfíni připluli. Bez ploutví nebyla šance něco uplavat.

Korály tam stejné jako z mola u pláže.

Cesta zpět od delphin house k přístavu díky velkým vlnám přes 1,5 hod a půl lodi zvracela a děti plakaly strachem.

Pokud na delfíny tak určtě bez malých dětí a zdatní plavci s zkušenostmi šnorchlování(mít výbavu). A nejlépe si zaplatit půldenní výlet rychlým člunem na jen dopoledne.

Taktéž výlet na ostrov cesta ráno od 6 návrat v 18 si nedovedu s dětmi představit,když tam jedete lodí. Po delfínech už je na loď nedostanu a to oni zrovna nezvraceli ale strach z houpající lodě byl velký.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Spokojenost.

Na případné dotazy odpovím.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 26
z 31 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání