Napsat recenzi

Velmi příjemná dovolená

Recenze hotelu Three Corners Pensee Royal Beach Resort **** (Egypt - Marsa Alam - El Quseir)

Hodnocení:
průměrně: 3,4/5
Vloženo:
Pobyt: duben 2018
Přečteno: 545x
Recenze se líbila: 280 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Při hledání dovolené v Egyptě jsme se rozhodovali mezi Marsa Alam a Hurghadou. Díky živému moři vyhrála právě Marsa Alam. Poté jsme hledali hotel s přímým vstupem do moře, který však v této oblasti moc hotelů nemá. Penseé nám přišlo nejvhodnější i cenovou relací (letěli jsme na přelomu dubna a května). Přestože jsme četli spoustu různých recenzí, přičemž převládaly ty méně lichotivé, rozhodli jsme se riskovat a myslím, že i když hotel není nejúžasnější z úžasných, prožili jsme velmi příjemnou a krásnou dovolenou a rádi se sem někdy v budoucnu vrátíme.

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Měli jsme zaplacený pokoj Superior - dvoulůžkový + dvě přistýlky. Po příjezdu na hotel a bakšišném 10 dolarů do pasu jsme dostali pokoj lepší - třílůžkový s jednou přistýlkou s krásným výhledem na moře a krytou terasou. Pokoj byl čistý, uklizený, vše plně fungovalo. Klimatizace jela na 100 %, televize fungovala též (i když jsme ji využívali pouze navečer jako hudební kulisu :-) ), lednička chladila jako divá :-), na pokoji byl též funkční trezor, set na kávu a čaj. K dispozici bylo posezení na terase, které naprosto stačilo. Snad jen při sprchování neměla voda takový tlak, jak jsme zvyklí, ale nijak zvlášť to nevadilo. Asi 2x za pobyt netekla chvíli voda, protože personál něco opravoval, ale to nám rovněž nijak nevadilo, protože jsme v tu dobu byli většinou na pláži.

Strava a stravování  průměrně (3/5)

Strava - co říci? Víceméně jsou všechny recenze pravdivé - ať kladné či záporné - určitě ve svém základu. Prostě, každý si vybere, každý se nají, někdo ovšem lépe a někdo hůře. Vyložení masožravci své pré mít rozhodně nebudou, ale hlady nikdo neumře :-) Rozhodně bych řekla, že je určitě něco pravdy na tom, že pokud je v hotelu přítomen manažer, je strava o hodně lepší, než když tam není. Byli jsme v hotelu 14 dní, z toho jeden týden manažer přítomen nebyl, druhý týden už ano. Ten první týden byl nijaký, co se stravy týká, ale druhý týden se vše velmi zlepšilo. Je pravda, že i naše delegátka měla výhrady a tak je možné, že se strava zlepšila i po jejím zásahu, nevím. Každopádně ten druhý týden bylo více masa, vše lépe ochucené, dokonce byl i červený meloun, který jinak nabízeli za úplatu.

Co se týká skladby stravy - spousta zeleniny, ať již namíchané zeleninové saláty nebo různě pokrájená zelenina (okurky, rajčata, papriky...). Pokud se týká ovoce, toho bylo pomálu, ale také se vyskytlo - žlutý meloun (každý den), datle (rovněž každý den), meruňky, nektarinky, jablka. Ke snídani spousta pečiva - slaného i sladkého, jogurt, marmeláda (různé druhy), med, margarín, vajíčka na několik způsobů (míchaná, volská vejce, omelety na přání - velice chutné), müsli, čoko kuličky, sýry (něco jako balkánský) a pak jakýsi nepříliš dobrý - takový umělý, salám - také ne zrovna vydařený, výborné palačinky, káva, mléko, džus (velice zředěný, spíše jako naše šťáva, avšak celkem dobrý oproti postmixům). K obědu a k večeři podobná jídla, k večeři ovšem větší výběr. Obědy byly na pláži, což bylo super - vždy byla pizza (celkem ušla), dušená zelenina, ryby (ne zrovna moc dobré), mleté maso z grilu, kuře, hovězí, přílohy jako rýže, těstovinky, brambory - vařené, pečené. K večeři víceméně podobná jídla, více se grilovalo. Co se týká ryb, opravdu nebyly moc dobré, alespoň mně nechutnaly a to jsem se těšila na mořské rybky... Byly takové rozblemtlé, pouze jednou byla makrela, na které jsem si opravdu pochutnala. Dalo se ovšem objednat si za úplatu k večeři mořské potvory, nevím však cenu a nezkoušeli jsme. Nesmím pak zapomenout na polévky - byly opravdu výborné.

Jídla bylo dostatek, stále doplňováno, nic nechybělo.

Jinak přes den možnost snacku u bazénu - většinou palačinky (naprosto výborné) nebo mleté maso s pečivem.

Pokud se týká pití, toho bylo dostatek. Každý den byla doplněna balená voda na pokoji (jedna na osobu), přičemž se dala průběžně doplňovat z barelů na recepci nebo v jídelně, na pláži číšník ochotně načepoval. K pití džus (jak jsem již psala spíše šťáva, ale dalo se), postmixy (cola, sprite, fanta - absolutně mi nechutnaly, ale lidé si je dávali), dále možnost fresh juice za euro (tj. čerstvě vymačkané pomeranče), káva (v lobby baru výborná z kávovaru zdarma včetně čokolády apod., v plážovém baru tatáž káva za euro (což nechápu), jinak káva rozpustná, nealko pivo (výborné). Alkohol místní, rozlévaný - gin, vodka, víno červené i bílé, ale celkem hodně zředěné, takže nic moc. Vše do malých, velmi tenkých kelímků, pouze v lobby baru do skla. Doporučuji s sebou přibalit vlastní hrnek nebo kelímek, určitě ale pouze plastový, do skla vám na pláži nenalijí, jinak s vlastním hrnkem nemají naprosto žádný problém.

Pokud se týká "Faraona", postihl i nás, ale ne v nějak zvlášť velké míře a nemyslím si, že by to bylo špatnou hygienou nebo něco podobného. Prostě jsme zjistili, že je lepší vyhnout se jakékoli zelenině a bylo po Faraonovi... Zřejmě za to může voda, ve které zeleninu omývají, nic jiného v tom nebude. Každopádně výborně zabírá Ercefuryl, který předepíše každý obvodní lékař v ČR, na místě je pak lékárna, kde je možno koupit Antinal. Ale, za mne - stačí vynechat zeleninu a Faraon si vás nenajde :-)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,4/5)

Tak hotel je postarší, kdo hledá chyby, určitě je najde. My však byli spokojeni, všechno nám fungovalo, jak mělo. Pouze mám obrovskou výhradu ke klimatizaci v oblasti recepce a jídelny - naprosto nefunkční (aspoň po dobu našeho pobytu), takže v jídelně opravdu velké teplo. Sice se dalo jíst i venku, ale zde bylo málo míst (v termínu, ve kterém jsme byli, byl hotel 100%ně obsazen), bylo nutné si místa na terase zabrat, což se nám opravdu většinou nepodařilo... Tam bych určitě apelovala na vedení hotelu, aby klimatizaci v jídelně pouštěli nebo opravili, pokud ji měli nebo mají rozbitou...

Personál hotelu byl pak naprosto super. Číšníci vtipkovali, znali i pár českých frází, samozřejmě flirtovali o 106 :-) Někomu to nebylo příjemné, někdo to bral stejně jako oni, jako hru :-) Nebylo to totiž flirtování navážno, spíše pro zpestření a pobavení. Byli velmi ochotní, usměvaví a opravdu pracovití. Pokud pak dostali dolar, byli samozřejmě úslužní ještě více, ale nezažili jsme, že by kdokoli na bakšiš čekal, vše šlo i bez něj. Samozřejmě, pokud dal někdo bakšiš např. kuchaři u grilu, dostal pak daleko větší porce a i lepší masíčko :-) Přesto nikdo nepřišel zkrátka. Uklízeči pak za dolar vytvářeli na pokoji různá překvapení z ručníků, což bylo opravdu příjemné:-) Navíc, když si člověk uvědomí, co znamená dolar pro ně a co pro nás... Rozhodně jsme o těch pár dolarů nezchudli... Animátoři byli celkem fajn. První týden sice nic moc, ale pak se do toho opřeli a bylo to mnohem lepší. Každý večer bylo nějaké to tancování, fakírská show, břišní tance apod. U moře pak aqua aerobic, hry s míčem, tanec atd. Kdo měl zájem, mohl přejít za zábavou i do vedlejšího komplexu v Utopii.

Jinak bazény byly relativně v pohodě, ale při našem odjezdu byl již první bazén při baru značně znečištěný. Dělalo to ale na mne dojem, že si hosté, sedíce ve vodě u baru, nějak zapomínají odskočit na WC... Alespoň tak ten bazén vypadal... My jsme bazén využili jen cca 2x, protože většinu času jsme trávili na pláži.

Hotel dále nabízí různé výlety - do nedalekého městečka, na šnorchlování, do přístavu Port Ghalib, do Luxoru apod. My jsme skrz naši delegátku využili možnost výletu do Luxoru a přestože cesta byla úmorná, stálo to za to. Byl to jeden z mých nejlepších zážitků v životě. Egypt mne hodně zajímá a tento výlet opravdu splnil moje očekávání. Zahrnoval i velmi dobrý oběd v příjemné restauraci formou bufetu. V rámci výletu jsme navštívili chrám v Karnaku, chrám královny Hatšepsut, Údolí králů, Memnonovy kolosy, alabastrovou dílnu, papyrusový institut, a v závěru jsme si užili cca půl hodinky plavby po Nilu. Byl to opravdu vydařený výlet, i když celkem náročný. Rozhodně doporučuji pokrývku hlavy, opalovací krém a hodně, ale opravdu hodně vody, protože ve vnitrozemí je opravdu velké horko...

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Moře nádherné, čisté, křišťálové, plné života. Útesy barevné, živé, plné různobarevných rybiček všech možných druhů. Viděli jsme trnuchu modroskvrnitou, murénu, mořského hada a spoustu dalších mořských živočichů. Rozhodně se vyplatí pořídit si šnorchlovací masku - šnorchluje se pak naprosto super. Určitě nejsou k zahození ani ploutve, které jsme my ovšem zapomněli doma... Masky lze pořídit (a usmlouvat) i v obchůdkách (nejlépe v Utopii, v Penseé se prodavači smlouvat moc nechtělo). Pláž byla čistá, uklizená. Písek byl hrubší se směsí mušliček, takže místy trošku nepříjemný, ale nic strašného. Do vody při šnorchlování jsou určitě dobré boty do vody, protože korály jsou hodně ostré. Na pláži se oproti kartičce (kterou si musíte vyzvednout na recepci po ubytování - na osobu jedna) vydávají čisté ručníky, zaměstnanec pak na vámi vybraná lehátka přinese matraci. WC na pláži bylo čisté, uklizené, snad jen trošku nedostačující, občas se stála fronta. Jinak moře teploučké, zvlášť na mělčině se člověk cítil jako v termálech :-) Při odlivu samozřejmě trošku uteklo, ale stále se šlo koupat v lagunce, ve které šlo si i zaplavat. Kvůli moři a jeho životu sem určitě stojí za to se vypravit :-)

Okolí hotelu  průměrně (2,9/5)

Tak je to Afrika, Egypt, takže okolí hotelu samozřejmě nic moc. Nemá moc cenu podnikat procházky v okolí, protože to je neupravené, žádná velká fauna ani flora, všude nepořádek... V areálu, jak hotelu Penseé, tak Utopie, jsou však upravené, hezké zahrady.

Pokud jde o nákupní možnosti, naproti hotelu Penseé je malé nákupní středisko, kde je několik obchůdků s oblečením, botami, kořením, doplňky apod. Z osobní zkušenosti pak doporučuji obchůdek v areálu Utopie - prodejce Ahmed. Je moc fajn, má velký výběr rádoby značkového zboží za levnější ceny než v Penseé, je navíc ochoten dát i slevu...:-)

A propó, pokud jde o pohledy - odevzdávají se k odeslání na recepci hotelu, avšak doručení není zajištěno. Naše pohledy dorazily adresátům až po dvou měsících...:-))))

Celkový dojem  průměrně (3,4/5)

Dovolená byla opravdu pěkná. Prostě, jaké si to člověk udělá, takové to má. My se nad maličkostmi povznesli a dovolenou jsme si užili. Máme nač vzpomínat a rádi se vrátíme, ať již sem nebo kamkoli jinam do Egypta. Rudé moře je opravdu úžasné a život v něm naprosto uchvacující. Pobyt se nám velmi líbil, rozhodně doporučuji. Pokud je ale člověk malicherný a má přílišná očekávání, hlavně pokud se týká luxusu, doporučuji jiný hotel, protože takový člověk zde spokojený určitě nebude. My ale spokojeni byli a moc :-)

Pozn.: Ještě bych ráda vyzdvihla perfektní jednání CK B***** včetně delegátky. Již po příletu zajištěn česky mluvící delegát (přestože byl místní, uměl vážně dobře česky a hezky nám po celou cestu na hotel povídal o Marse), který se nás ujal a vše vysvětlil. Rovněž při odletu byli k dispozici zaměstnanci CK, kteří uměli dobře česky a byli připraveni kdykoli pomoci při problémech. Odbavení při vstupu do země rychlé, bez potíží, doporučuji zakoupit si místní datovou simku od Vodafone. Odbavení při odletu daleko horší, delší, trochu nepříjemné, několik kontrol včetně zutí obuvi a asi trojí prohlídka mojí kabelky + vyplňování čísel pasu apod. Ale ustáli jsme to, stejně jako všichni :-)

Tak to je asi vše, myslím, že recenze je to celkem vyčerpávající :-)))

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 160
z 272 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání